Su močiute pirmąją drabužių kolekciją pristačiusi A. Rinkevičiūtė įgyvendino savo svajonę

Trečiadienio vakarą mados mėgėjai rinkosi į sostinės „Pirklių klubą“ – čia jauna dizainerė Agnė Rinkevičiūtė pristatė savo pirmąją drabužių kolekciją „Išskridimai“. Prie šio, 24-erių metų merginos darbo prisidėjo ir jos močiutė, juvelyrė Regina Rinkevičienė. Vilniaus publika turėjo galimybę išvysti dviejų kartų kūrybos sintezę, kurioje tarpusavyje susiliejo entuziastinga jaunystė ir išmintinga bei įžvalgi gyvenimo patirtis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 7:54 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:20 AM

Idėja kartu su močiute sukurti kolekciją Agnei gimė dar tada, kai ji mokėsi vidurinėje mokykloje. Tuomet močiutė jai pažadėjo: „Kai būsi dizainerė, padarysime bendrą kolekciją.“

Agnė 2011-aisiais baigė Vilniaus dailės akademijos kostiumo dizainą, kur įgijo bakalauro laipsnį. Galiausiai ryžosi išpildyti dar vaikystėje puoselėtą svajonę.

Į kolekcijos pristatymą susirinkę svečiai galėjo išvysti 30 jaunos dizainerės prêt-à-porter de luxe kostiumų, prie kiekvieno jų juvelyrė R. Rinkevičienė sukūrė arba iš ankstesnės kūrybos pritaikė papuošalą. Daugiausia tai – kaklo papuošalai. Pats įspūdingiausias sukurtas iš 30 spalvingų drugelių.

Juvelyrės kūrybai būdingos aštresnės temos, griežtesnės formos, avangardinės detalės ir net šiek tiek humoro. Dar prieš kurdama kolekciją ji išsikėlė sau tikslą suderinti žaismingą jaunatvišką stilių su, iš pirmo žvilgsnio, solidžiais juvelyriniais dirbiniais.

„Pirmąkart turėjau galimybę įsigilinti, kas yra romantika. Ji atkeliavo iš vaikystės vasarų: gyvenimo gamtoje, toli nuo miesto triukšmo. Būtent tada galima išgirsti, kad gamta – šneka“, – mintimis dalinosi R. Rinkevičienė. Šią būseną ji sulygino su užsisvajojimu. „Būna, kad žmogus atitrūksta nuo savo darbų, paleidžia žvilgsnį kažkur tolyn ir mintimis „atsijungia“, pereina į kitą erdvę. Tiesa, dažnai jis išgirs iš šalies šaltoką: „Ei, kur išskridai?“. Taip, svajoti – tai šiek tiek išskristi“, – kalbėjo ji.

Šis malonus išskridimo pojūtis tapo jos kolekcijos ašimi. Meninininkė atsiribojo nuo smulkmeniškų analizių, rimtumo, stengėsi smagiai gaudyti gražias „išskridusias“ akimirkas ir jas užfiksuoti kolekcijos modeliuose. Kitaip tariant, sudėjo į juos visą savo vidinę romantiką, kurią dar teko derinti su papuošalais. „Manau, mums pavyko išpildyti skirtingų kartų kūrybos sintezę“, – mintimis dalinosi juvelyrė.

„Išskridimai“ – tai vasaros atostogų diena, kurios pradžią kuria švelnių, dūminių spalvų audiniai, vėliau pereinantys į ryškesnius tonus ir išraiškingesnes faktūras. Dieną užbaigia karališkos vakaro spalvos. Paskutinės dvi Agnės sukurtos suknelės unikalios: jos megztos pagal airiškių nėrinių tradicijas, todėl atrodo karališkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.