Mados ekspresas: ekstravertiški vyrai meta iššūkį žiemai

Tuo metu, kai Italija skęsta diskusijose, kokį politiką pasodinti į kurią kėdę ir kaip išbristi iš įsibėgėjusios finansų krizės, nepanašu, kad Milano vyrai atsisakytų mėgstamiausio sporto – provokuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Mar 18, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:46 PM

Elegancija, skaisčios paltų, šalių, galvos apdangalų, apavo spalvos – štai dėl ko visada skaudėjo galvą Milane stipriajai lyčiai. Ją skauda ir dabar – sunkmečio akivaizdoje.

Savaitgalį apsilankius prestižiniuose mados butikuose, kuriuose ką tik baigėsi prėjusio sezono nukainavimai, tenka pasistumdyti eilėje prie matavimosi kabinų. Vyrai aistringai renkasi garsių dizainerių ženklų drabužius, aksesuarus.

Užsieniečius stulbina Milano puošeivų vilkimas garderobas, homofobus jis visai rimtai įsiutina.

Numatydami artėjantį sunkmetį jau pernai mados kūrėjai vyrų podiumams lyg priešnuodį siūlė „nevyriškas“ spalvas. Rūgšti geltona, oranžinė, skaisti žalia, ciklomenų ant madų takelio tiesiog akino. Bet mada – tai spektaklis. Jau tada vienareikšmiškai nusiteikę mados neigėjai abejojo - ar išdrįs stiprioji lytis kūrėjų idėjas pritaikyti kasdienybei?

Nuplovus pirmajam pavasario lietui Milano gatvės vis dar atrodo žiemiškai. Tačiau stiprioji lytis džiugina. Lietingą kovo sekmadienio rytą užtenka pasivaikščioti po auksinį mados kvadratą ir kyla noras nusišypsoti.

Vyrų garderobas dvelkia optimizmu. Stiprioji Milano lytis išdrįsta nusijuokti kasdienybei į akis, provokuoti. Nebijo tapti klajokliais, prarasti, keisti.

Ar galėtų šie vyrai pasiduoti rutinai, slopinti emocijas?

Iššūkiai, maištas, troškimas išsiskirti iš minios juos varo į priekį. Tai – akivaizdu.

Pažvelgus į sekmadienio pusryčių ritualą espreso aromatuose paskendusiame Milano „Cova“ bare ir į vyrų atvaizdus šio baro auksinių veidrodžių atspindžiuose nelieka jokių abejonių.

Elegantiškai vilkintis vyras spinduliuoja gyvenimo džiaugsmą, troškimą fantazuoti, siekti užsibrėžto tikslo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.