„Mados infekcijos“ atidarymui festivalio organizatoriai parengė staigmeną

Penktadienį, kovo 22 dieną, prasidedančio dvi dienas truksiančio jau penkioliktojo, jubiliejinio, festivalio „Mados infekcija“ organizatoriai oficialiam jo atidarymui parengė staigmeną. Tiesa, kokia ji, neišduoda ir prašo festivalio gerbėjų laiku užimti savo vietas Šiuolaikinio meno centro salėje. Beje, laisvų vietų tiek į penktadienio, tiek į šeštadienio „Mados infekcijos“ renginius nebeliko – visi bilietai išpirkti.

Penktadienį Vilniuje startuos "Mados infekcija".<br>Organizatorių nuotr.
Penktadienį Vilniuje startuos "Mados infekcija".<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:54 PM

„Staigmena, apie kurią taip mįslingai kalbame, susijusi su „Mados infekcijos“ podiumu, tiksliau – su veiksmu jame. Priminsiu, kad šiemet projektuodami jį įkvėpimo sėmėmės iš garsiosios Tokijo Shibuya perėjos. Visa kita pamatysite patys“, – sako „Mados infekcijos“ idėjinė vadė, dizainerė Sandra Straukaitė.

Šįkart festivalio podiumas ypatingas tuo, kad neturi tikslių ribų. Todėl festivalyje savo kolekcijas pristatysiantys dizaineriai gali rinktis tiek apgalvotą, tiek improvizuotą savo pasirodymų choreografiją, patys nusistatyti podiumo erdvės ribas ir judėti netradicine, nenuspėjama trajektorija.

Skleis miesto dvasią

Festivalio namuose – Šiuolaikinio meno centre – abi dienas vyraus „Mados infekcijos“ plakatuose ir vaizdo klipe užfiksuota idėja, kad madą reikia ne tik matyti, bet ir jausti, todėl kartais ne tik galima, bet ir reikia užsimerkti.

„Šįkart daug ekspromto – idėja be brėžinių su visiška laisve improvizacijoms. Sankryžos tema padiktavo urbanistinį stilių, kuriame netrūks miesto dvasios ir aliuzijų į kasdien gatvėje matomus objektus. Svarbiausia ir visas erdves vienijanti tema – judėjimas. Kiekvienas pasirinks savo kryptį“, – teigia „Mados infekcijos“ scenografė Rūta Bagdzevičiūtė.

„Mados infekcijos“ lankytojai galės apžiūrėti ir specialiai festivaliui sukurtą žaismingą avalynės instaliaciją „Tendencijų išlaisvinimo mašina“, pristatančią naujausias pavasario ir vasaros avalynės tendencijas. Instaliacijos kūrėjai – ilgamečiai festivalio dizainerių draugai „Deichmann“ sako, kad renginio svečiai bus kviečiami ne tik metaforiškai, bet ir fiziškai išlaisvinti miesto gatvių dar nepasiekusias tendencijas.

Netradiciškai pristatomos avalynės kolekcijos modelius bus galima išvysti ir ant „Mados infekcijos“ podiumo. Įvairius intriguojančius amplua jiems parinko dizainerė S. Straukaitė, Kristina Vikøren, Laura Dailidėnienė, Ieva Daugirdaitė, Lina Gudanavičiūtė ir Eva Baliul.

Kolekciją dar ruošia

„Mados infekcija“ savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje (Vokiečių g. 2) laukia penktadienį ir šeštadienį – kovo 22-23 dienomis. Per dvi jau penkioliktojo, jubiliejinio, festivalio dienas iš viso bus parodyta 15 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Vokietijos, Danijos bei Rusijos. Šįkart festivalyje itin gausu vyriškos mados: vyrams skirta maždaug pusė visų „Mados infekcijos“ kolekcijų.

„Savo kolekcijas jau paruošę visi festivalyje dalyvaujantys dizaineriai, išskyrus Rusijos performanso menininką, dizainerį Andrey Bartenev. Jis į Lietuvą atvyko likus savaitei iki „Mados infekcijos“ ir savo įspūdingą kolekciją kuria kartu su Vilniaus dailės akademijos studentais – ant festivalio podiumo išvysite jų bendro darbo rezultatą. Mačiau, kaip kuriama: naujausia A. Bartenev kolekcija tikrai skirsis nuo rodytų ankstesniuose festivaliuose, tačiau ir šįkart netrūks įspūdingų formų ir tūrių“, – pasakoja S. Straukaitė.

Savo darbus festivalio gerbėjams dizaineris A. Bartenev pristatė jau tris kartus. Paskutinį kartą jis lankėsi taip pat jubiliejiniame, dešimtajame, festivalyje. Simboliška tai, kad dizaineris vėl atvyko į jubiliejinį, dabar jau penkioliktąjį, mados renginį Vilniuje.

Rusijos performanso menininkas apsistojo pačiame sostinės centre esančiame viešbutyje „Radisson Blu Astorija“. Vakarais, baigęs darbus, jis slepiasi nuo lietuviškos žiemos ir šildosi viešbutyje esančioje saunoje, atsipalaiduoja sūkurinėje vonioje. Dizaineriui labai patinka Vilnius, tad jis džiaugiasi galėdamas pro viešbučio langus matyti patį sostinės centrą – saulės spindulių nutviekstas, žaižaruojantis Vilniaus senamiesčio vaizdas įkvepia A. Bartenevą kurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.