Mados ekspresas: G. Armani interjeruose – šiltas minimalizmas ir prabangūs aksesuarai

Specialiai lrytas.lt, Milanas

G. Armani interjeruose – šiltas minimalizmas ir prabangūs aksesuarai.<br>J. Jurkevičienė
G. Armani interjeruose – šiltas minimalizmas ir prabangūs aksesuarai.<br>J. Jurkevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

2013-03-22 00:36, atnaujinta 2018-03-09 13:06

Netrukus Milane prasidės kasmetinė baldų mugė „I Saloni“. Į šią parodą iš viso pasaulio suplaukia ne tik interjerų žinovai. „I Saloni“ parodą kasmet aplanko milijonai eilinių italų ir įvairiomis susisiekimo priemonėmis Milaną pasiekiančių smalsuolių iš visų pasaulio kontinentų.

Viena didžiausių pasaulyje interjerų paroda Milane suformuoja naujas būstų ir jų įrangos tendencijas. Kas bus madinga kitąmet? Ar interjere dominuos šaltos ir saikingos spalvos, o gal iššūkį sunkmečiui mes ryškių spalvų kontrastai?

Kokio šiandien būsto reikia pasaulio galingiesiems? Juk jūsų namų interjeras - kaip drabužis. Jis pasako viską apie jus. Tad koks interjero stilius, apsilankius gyvenamąjame būste pademonstruos gerą skonį, o koks atskleis neišmanymą?

Į šiuos klausimus Milano baldų salono „I Saloni“ parodos išvakarėse lrytas.lt portalui atsakė italų mados kūrėjas G. Armani.

Šis modeliuotojas atrimai bendrauja su lietuvių kilmės architektu Massimiliano Fuksas, kuris kartu su žmona Doriana yra sukūręs gausybę interjerų paties G. Armani butikams visame pasaulyje, viešbučiams ir net privatiems būstams šalia Milano. Massimiliano Fuksas – Milano Fiera „I Saloni“ parodų komplekso autorius.

Pasak G. Armani, būsto filosofija būtinai paklūsta bendroms mados tendencijoms. Juk ir būstas ir drabužiai atspindi laikmetį. Pats kūrėjas, kaip ir jo dievinamas architektas M. Fuksas, mėgsta japonišką minimalizmą, erdvės ir švaros pojūtį tiek būste, tiek butikuose. Tačiau, kad ir kiek tau artimas būtų minimalistinis japoniškas šaltumas, jį siūlyti būstui galima tik tada, kai gyvenimo netemdo depresija, sunkmečio grimasos, pesimizmas.

Būtent laikmečio kataklizmai nulemia, pasak G.Armani, koks bus interjeras. O šįmet žmogui kaip niekada būtina užtikrinti šilumą, jaukumą, norą pajusti būste ir biure komforto būseną.

Pagal tai ir G. Armani konstruoja savo biuro, būsto ir laisvalaikio erdvių interjerą.

„Prabangos prieskonis turi būti ryškus, o tai geriausiai šįmet išreiškia „aukso“ tendencija ir natūralūs miško tonai, jie ramina“, - Milane teigė autorius.

Madingų „aukso“ ir peršviečiamų pūsto skaidraus stiklo aksesuarų paviršiai – skaidrūs, suteikia norą ir poreikį fantazuoti, jie gražiai sklaido šviesą. Nors G.Armani interjere netrūksta griežtų geometrinių formų, kurios suteikia solidumo stalams, kėdėms,minkštasuoliams, apdailai, tačiau juos sušvelnina minkšti ir purūs gobelenai. Erdvės, laisvės pojūtį užtikrina elegantiškos baldų proporcijos.

„Net asketiškiausiame būste negali pritrūkti asmenybės „aš“, - teigia italų mados legenda.

„Ir šiek tiek beprotiškų, nerealių sapnų atspindžio“, - dizaineriui antrina lietuvis M.Fuksas.

Šiuo metu Roma nekantriai laukia lietuvio ir jo žmonos Dorianos suprojektuoto „Nuvola“ – (it. debesis) dangoraižio inauguracijos. Pasak Dorianos ir „Nuvola“ – susapnuotas laikmečio atspindys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?