„Mados infekcija“ (II): lietuvių dizaineriai pristatė moterims skirtų rūbų kolekcijas

Šių metų pavasarinės „Mados infekcijoje“ kredo: madą reikia ne tik matyti, bet ir jausti. Žinia, moterys geba geriausiai pajausti aplinką, tad joms drabužius kūrę festivalio dizaineriai turėjo labai pasistengti.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 23, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:44 AM

Moteriškus modelius renginyje pristatė naujokai „Labàdienà“, Laura Dailidienė, Ieva Daugirdaitė, Eva Baliul, Diana Paukštytė ir Egidijus Sidaras su mados namais „Cantas“.

„Labàdienà“

Ši vaikinų komanda – tai kūrybiškų vaikinų Petro ir Rapolo susivienijimas, skirtas kurti įdomius rūbus. Penktadienį jie pristatė ir vyriškus, ir moteriškus modelius. Nors 2013 metų rudens ir žiemos kolekcija buvo minimalistinė, ji puikiai pabrėžė moteriškumą.

„Labàdienà“ kurti moteriški modeliai puikiai tinka kasdieniam nešiojimui - neššaukiantys, tačiau atkreipiantys aplinkinių dėmesį.

Laura Dailidienė

Kiekvieną sezoną L. Dailidienė pristato savo vardo drabužių kolekcijas, „Daili Bags“ rankines ir aksesuarus. Dizainerę įkvepia kasdienis aplinkos suvokimas, technologijų paieškos ir jų poveikis aplinkai, forma, grafika, gamta ir net tokie paprasti dalykai kaip popieriaus lapas. Todėl jos kurti rūbai skirti kūrybingai, unikaliai ir nepriklausomai moteriai.

Audinį dizainerė kiekvienai kolekcijai sukuria iš naujo. Moteriškų drabužių prêt-à-porter kolekciją 2013-2014 metų rudeniui-žiemai įkvėpė beržo kamienas. Tad baltas šilkas buvo margintas beržo motyvais. 20 modelių moterims kolekcijoje dominuoja aiškios skulptūriškos formos, daugiasluoksniškumas, minimalistinės detalės, aštrios kirpimo linijos.

L. Dailidienės naujausioje kolekcijoje vyrauja žemiškos spalvos: natūrali samanų žalia, mėlyna, žydra, juoda ir marginta balta.

Ieva Daugirdaitė

2013-ųjų rudens-žiemos kolekciją sudaro 15 modelių moterims. Naujosios kolekcijos drabužiai – tai lengvas lietus, balta kreida, minkšta samana ir tiesi linija. Būtent todėl modeliai vilkėjo lietpalčius, blizgios odos sijonus ir paltus. Žalia samana sukuria aliuziją į kailį, kurio buvo daug.

I. Daugirdaitės kolekcijoje beveik nebuvo įprastų minkštų audinių. Daugiausiai dizainerė savo kūriniams naudojo odą.

Modeliai skirti praktiškai, tačiau išsiskirti norinčiai moteriai. I. Daugirdaitės kolekcijoje vyravo tamsios rudeniškos spalvos.

Eva Baliul

„Mados infekcijos“ debiutantė jau kurį laiką savo kurtus papuošalus pardavinėja Londone ir Milane. Kolekcijos pristatyme ji sujungė savo abu gebėjimus: buvo pristatomi ir rūbai, ir aksesuarai.

E. Baliul savo kolekciją pavadino „Piinga-piinga“. Pavadinimas Kapanos indėnų kalba reiškia meilės aktą, sueitį. Todėl ir Evos modeliai, ėję festivalio podiumu, buvo drąsūs.

Nors kolekcija atrodo atkeliavusi iš kitos laiko dimensijos, pavieniai kolekcijos modeliai gali būti pritaikomi kasdieniam nešiojimui. Jie pasiūti iš lietuviams puikiai pažįstamų audinių: organzos, šifono, tafto.

Šou kulminacija – itin atvira nėščiosios suknelė. Ja E. Baliul įprasmino savo kolekcijos pavadinimą.

Sandra Straukaitė

Festivalio idėjinė vadė S. Straukaitė pristatė kolekciją ir vyrams, ir moterims. Lietuviškos mados gerbėjai žino, kad Sandra – viena ryškiausių mados kūrėjų Lietuvoje, nepataikaujanti nei žiūrovui, nei klientui. Tokia ir jos naujoji kolekcija „50/50“.

Rūbų raštai, kirpimai, detalės – tai aliuzija į praėjusio amžiaus 7-8 dešimtmečius. Kolekcijoje vyravo blizgūs audiniai, šviesios spalvos.

Diana Paukštytė

Nuotakos, norinčios įsigyti išskirtinę vestuvinės suknelės, puikiai žino dizainerės D. Paukštytės pavardę. Vis dėlto šį kartą ji pristatė gatvės stilių atspindinčią kolekciją „Boho-chic”. Ši kolekcija nuo praėjusių išsiskiria savo spalvingumu ir naudojamomis medžiagomis – pirmą kartą „Mados infekcijos“ senbuvė savo modeliams naudojo džinsą, o rūbuose vyrauja geltona ir mėlyna spalvos.

„Boho-chic” kolekcijos rūbai skirti jaunatviškai moteriai, nebijančiai išsiskirti iš minios. Audinių medžiaga (džinsas, vilna, trikotažas) drabužius padaro kasdieniškus, tinkamus ne tik podiumui.

Egidijus Sidaras ir mados namai „Cantas“

E. Sidaras kartu su mados namais „Cantas“ jau trečią kartą pristatė kartu kurtą kolekciją. Šiuolaikinio meno centre buvo pristatyti 10 vyriškų ir 10 moteriškų modelių.

Moterims skirta kolekcijos dalis pabrėžė dailiosios lyties trapumą ir švelnumą. Lengvo audinio rūbai, vaikštant manekenėms, nuolat plazdėjo. Vis dėlto kolekcijoje buvo pristatyti ir berniokiško tipo modeliai. Vienas jų – languotas kostiumėlis, kurį sudaro kelnės ir švarkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.