Juvelyrės J. Karčiauskaitės-Lago papuošaluose – pavasario vėjai

Garsi juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago (38 m.) dėkinga paukščiams ir pavasariui. Tai menininkę įkvėpė sukurti naują juvelyrinių dirbinių kolekciją. Nors vaizdas už lango šiuo metu labiau primena žiemą, tačiau žinomos menininkės širdyje – svaigu, saulėta ir šilta.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

2013-04-03 14:12, atnaujinta 2018-03-08 22:02

Tuo buvo galima įsitikinti vakar, sostinės juvelyrikos namuose „YURGA“, kur optimizmu trykštanti juvelyrė Jurga gausiai susirinkusius bičiulius ir kūrybos gerbėjus supažindino su naujausiais pavasariniais savo kūrybos vėjais.

Paukštis neatsitiktinis simbolis J. Karčiauskaitės-Lago kūryboje. Nedidukas archetipinis vieversėlis prieš kelerius metus tapo juvelyrės kūrybiniu tapatybės ženklu.

Šis paukštis įkvėpė Jurgą iš sidabro, 750 prabos aukso bei briliantų sukurti naują, gyvenimo džiaugsmu spinduliuojančią kolekciją, kurios pristatymas susijęs su balandžio 1 diena, kuomet minima Pasaulinė paukščių diena.

Juvelyrikos namuose „YURGA“ – tai tradicija tapusi šventė.

Nauji Jurgos sukurti juvelyriniai dirbiniai žavi grakštumu bei elegantišku rafinuotumu. Juvelyrė kūryboje vadovaujasi šūkiu: „Grožis slypi paprastume.“

Jurgos sukurtuose papuošaluose jaučiama lengva ironija. J. Karčiauskaitė-Lago yra kilusi iš juvelyrų šeimos, tad jos kūriniuose persipina amato išmanymas, subtilus novatoriškas dizainas ir tradicija.

Daugelis papuošalų yra daugiafunkciniai: žiedai, susidedantys iš kelių dalių, pakabučiai, virstantys segėmis, ar koljė – apyrankėmis.

Nemažas būrys J. Karčiauskaitės-Lago klientų – turtingi ir įtakingi žmonės. Jurgos papuošalus yra įsigiję JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, Europos Sąjungos vyriausioji užsienio reikalų ir politikos įgaliotinė Catherin Ashton, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas, Ispanijos princese Letizia ir kiti.

Jurgos kūriniai eksponuojami Madrido nacionaliniame dekoratyvinio meno muziejuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.