Dizainerės R. Missoni būstas dvelkia spalvingu gyvenimo džiaugsmu

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė ("Lietuvos rytas")

Apr 5, 2013, 10:49 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:39 PM

Sąlytis su gamta, miško spalvos, natūralūs audiniai, šiltas apšvietimas – tai svarbiausi 2013 metų „Missoni” mados namų sukurtos interjerų kolekcijos „MissoniHome” akcentai. Ši aukščiausios kokybės puokštė dar paryškinta subtiliu prabangos prieskoniu.

Pravėrus „MissoniHome” detalėmis dekoruoto būsto duris pajusite palaimą, su niekuo nepalyginamą harmoniją, panašią į gaivališką skrydį beribėje erdvėje.

Penkių žvaigždučių viešbučius, išsibarsčiusius po visą pasaulį, išskirtiniais interjerais papuošę „Missoni” mados namai pralenkia konkurentus ne moderniu, o savitu stiliumi.

Privačius būstus įsirengę „Missoni” klientai nesižavi nei moderniomis technologijomis, nei retro stiliumi.

„Missoni” savo gerbėjų neketina nustebinti ir kokiu nors vienu išskirtiniu aukštosios mados baldu, suteikiančiu šiuolaikiškam interjerui žavaus asmeniškumo. Tad kuo klientus sužavi „MissoniHome”?

„Missoni” stilius – kosmopolitiškas, neįspraudžiamas į siaurus itališkumo rėmus.

Tuo pat metu jis artimas kiekvienai asmenybei, nes švelnių miško spalvų interjerai dvelkia jaukumu.

Nuotaika primena maloniausius vaikystės išgyvenimus.

Tiesa, niekas nenuneigs, kad „MissoniHome” minkštasuolių, sofų, lauko baldų, toršerų, pufų formas kūrė asmenybės. Tai garsiausi pasaulio baldų dizaineriai – ispanė Patrizia Urquiola, danas Hansas J.Wagneris, suomis Eero Saarinenas ir kiti. Kaip tik dėl šios priežasties „MissoniHome” baldai yra labai patogūs, tobulai sukonstruoti.

Vis dėlto interjero dizaino talentai, kuriems buvo patikėta „Missoni” namų idėja, buvo įsprausti į griežtus šių mados namų stiliaus rėmus.

Kur baigiasi „MissoniHome” ribos? Kur slypi ta tobulo paprastumo idėja? Juk miško aromatais dvelkiantis interjeras pernelyg neakina spalvomis ir formomis, tačiau yra labai patrauklus.

Su niekuo nesupainiojamas „Missoni” megz- tas trikotažas, naudojamas būstų apdailai ir dievinamas ne tik privačių klientų, bet ir Italijos dizainerių Giorgio Armani, Valentino, Donatellos Versace, – tipiškai itališkas.

Galbūt jo piešinys ir padvelktų nuobodžiomis šeštojo dešimtmečio nuotaikomis, jei ne itališkos mezgimo technologijos, kurios leidžia suteikti audiniui neįprastą paviršių.

Ištobulintomis mezgimo mašinomis nertas lino, satino, atlaso, medvilnės, vilnos audinys dvelkia subtilia estetika. Jis itin aukštos kokybės, pagyvintas liurekso, platinos, angoros, moherio, kašmyro siūlais. Šių mados namų klientai, įžengę į „MissoniHome” erdvę, geidžia kuo greičiau pasinerti į komforto būseną.

Minkšti ir švelnūs audiniai žavi žakardiniu pynimu, faktūra, apdaila.

Pavyzdžiui, įžengęs į prabangų penkių žvaigždučių viešbutį „Hotel Missoni” Edinburge (Škotija) pasijunti tarsi jaukiame namų miegamajame.

Tuo pat metu griežtos minimalistinės baldų formos įpareigoja ir neleidžia panirti į švelnią miego būseną.

Į akis nekrintantys baldų siluetai skleidžia ramybę. Bet žvilgsnį sustabdo pastelinių miško spalvų, gėlių pievos, geometrinio kaleidoskopo piešiniai. Jie tarsi vibruoja, keičia būsenas, atrodo tarsi miražas.

Vyriausiosios mados namų dizainerės Rositos Missoni teigimu, „MissoniHome” interjerai žavi paslaptingumu, gundo, atpalaiduoja mintis.

Jaunesnės kartos stilistę Angelą Missoni įkvepia dvidešimtojo amžiaus pradžios meno srovė puantilizmas (išvertus iš prancūzų kalbos – „taškinė dailė”). Ji suteikia galimybę autorei leistis į vaizduotės gelmes, nestabdyti minčių srauto, pralenkti pačią save.

Nuolat pasikartojantis

piešinys neprimena beprasmiško chaoso, atvirkščiai, jis atrodo tvarkingas.

„Missoni” audinyje užkoduota savita, nė su vienų kitų mados namų stiliumi nepalyginama harmonija.

Tobula pusiausvyra tarp miražo ir griežtos tikrovės – štai kur slypi „Missoni” galia.

Bet būstas atrodys estetiškas tik tada, jei jo fonu taps atviras vaizdas pro langą į gamtą, erdvę, mėlyną dangų. Riba tarp vidaus ir lauko vos pastebima.

Šilumos ir intymumo nuotaiką kuria rytietiško stiliaus šviestuvai. Jų dizainas tik iš pirmo žvilgsnio paprastas.

Bumbulų formos šviestuvai – tikri technologijos stebuklai.

„MissoniHome” dizaineriams panorėjus šviesa būste krinta taip, kad baltas grindų marmuras, dėl kurio labiausiai kraustosi iš proto italai, tampa savotišku veidrodžiu.

Margas laužtinių linijų sienų, minkštasuolių, užuolaidų, toršerų piešinys atsispindi grindų marmure ir sukuria būste virpėjimo įspūdį.

Kambarys skleidžia gyvenimo džiaugsmo nuotaiką. Jis tampa paslaptinga, prabangia ir jaukia rūmų mene – lyg iš pasakos „Tūkstantis ir viena naktis”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.