Dizainerio R. Kalinkino kurti paltai tapo vagių taikiniu

Jei savaitgalio vakarą išėjai į miestą su dailiu viršutiniu rūbu, saugok jį kaip savo akį – nes kitaip nežinia, ar su juo ir grįši. Tokią karčią patirtį penktadienio naktį turėjo verslinininkė Ingrida Navickaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:52 PM

Unikalus, pagal individualų užsakymą siūtas jos „Robert Kalinkin” mados namų paltukas viename iš Vilniaus Senamiesčio barų buvo pavogtas tiesiai nuo kabyklos.

I. Navickaitė šia žinia pasidalijo „Facebook” tinkle: „Kam atsibodo pranešimai apie dingusius šunis, šitas turėtų patikti labiau – penktadienį viename Vilniaus Senamiesčio barų iš manęs pavogė paltą, tiesiog neberadau jo ant pakabos, kur buvau palikusi. Kadangi paltas yra išskirtinis, sukurtas dizainerio Roberto Kalinkino ir tokių paltų sukurtų yra tik 3 vienetai, manau, dar turiu galimybių jį surasti.”. Pasak I. Navickaitės, ji kreipėsi į policiją, tačiau į pareiškimą sakosi daug vilčių nededanti: „Šio rūbo išvaizda – išskirtinė, nepastebėti jo minioje neįmanoma, tad pasidalinau jo nuotrauka socialiniame tinkle. Jei kažkas paltuką pastebės, būčiau dėkinga, kad nufotografuotų ir atsiųstų.”

Dizaineris Robertas Kalinkinas pridūrė, kad šio palto pasisavintojas padarė tikrai negudriai, nes jų pagaminta buvo tik 3 vienetai, o šis - siūtas individualiai klientei ir su žymėmis, kurias bus lengva atsekti. Kitas klientes, turinčias šiuos paltus, dizaineris taip pat puikiai pažįsta, tad gatvėje pamatęs šį rūbą iškart atskirtų, jei paltuku naudojasi ne tikroji šeimininkė.

„Būna atvejų, kai paltai tiesiog sumaišomi, tačiau kažin, kokia nakties stadija turi būti, kad „netyčia“ išsineštum būtent šį paltą… Tokių Lietuvoje yra vos trys. Tad ši versija greičiausiai atkrenta. Kviečiu nelikti abejingiems ir pamačius šį paltuką gatvėje ar internete – nufotografuoti ir atsiųsti adresu press@robertkalinkin.com. Iškart matysime, ar jį nešioja teisėta savininkė. Palto vagystė gali atrodyti smulkmena kitų nusikaltimų fone, tačiau, jei atsiras proga, už tokį įžūlumą kaltininkas taip pat turėtų sulaukti bausmės” – sako R. Kalinkinas.

Tyčiniai ar netyčiniai viršutinių rūbų pasisavinimai baruose – nenauja, opi problema. Šaltuoju metų laiku, kuris Lietuvoje laikosi vis ilgiau, restoranų ir barų kabyklos būna perpildytos, o šių vietų šeimininkai už paliekamus daiktus atsakomybės neprisiima.

Lankytojams nelieka nieko kito kaip palikti paltus ar švarkus neprižiūrimus. Neretai svetimi rūbai išsinešami per klaidą, ypač jei jie klasikinio kirpimo, tamsių spalvų. Tačiau pasitaiko ir įžūlių vagysčių, kuomet akivaizdu, jog svetimas daiktas paimtas tikslingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.