Mados ekspresas: Milano „I Saloni“ parodoje – technologijų ir praeities triumfas

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

2013-04-10 12:39, atnaujinta 2018-03-08 13:19

Ar galite įsivaizduoti monolitišką spintą, kurioje įmontuotas planšetinis kompiuteris valdo namų kiną, stereo aparatūrą ir netgi židinį su gyva ugnimi?

O valgomojo stalą, kurio centre maža paslaptinga skląstis slepia elektros jungiklius? Užtenka patraukti skendę kelis centimetrus ir jungikliai – jūsų paslaugoms. Patogu, ir nebado akių. Stalo paviršius – irgi sudirgina emocijas, nes jo bene trijų metrų ilgumo lentos – pažeistos laiko. Tai – sąmoningas kūrėjų sumanymas. Šio stalo lentos pasiskolintos iš penkių šimtų metų senumo Danijos molo.

Intymiąją erdvę atskiria užuolaida, lyg mozaika sudėliota iš kompaktinius diskus primenančių flizelino skritulių. Į juos įmontuotos miniatiūrinės šviesą skleidžiančios lemputės, aromatų sklaidiklis, kvapų surinkėjas, muzikinis pultas.

Tokioje erdvėje labai svarbus apšvietimas. Jis taip pat tarnauja žmogaus emocijoms išryškinti. Jei esate supykęs, užtenka prisiliesti prie šviestuvo paviršiaus, ir švelni gelsva šviesa tampa šalta, pilko atspalvio. Jei gerai nusiteikę – apšvietimas intensyvus, ryškių gelsvų, mėlynų žalių atspalvių.

Funkcionalus interjeras su praeities prieskoniu atrodytų nuobodus, jei ne žvakidės, kurių formos pasiskolintos iš gamtos. Jos primena gėlių kotelius, grybus.

Namų aplinkoje negali pritrūkti mados. Svarbiausia detalė hole – prabangių moters aukštakulnių batelių kabykla. Pasak interjero dizainerių, šiuolaikinės moters apavas – toks brangus, kad negali būti numestas ant žemės. Aukštakulniai kabina akių aukštyje, o aulinukai – džiaustomi ryškiaspalviais segtukais tarsi skalbiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.