Pavasario ir vasaros makiažo paletėje - ryškios spalvos

Šis pavasaris ir vasara siūlo spalvingą makiažą, tačiau ne mažiau madingos jausis ir natūralumo mėgėjos. Naujausia makiažo mada palieka daug erdvės susikurti savitą stilių ir pataria prisiminti praeities grožio dievaites.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

May 3, 2013, 8:06 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:47 AM

Daugybei Lietuvos ir užsienio pramogų, muzikos bei mados pasaulio atstovų įvaizdį kūrusi Karolina Taraškevič (25 m., nuotr.) „Stiliaus” skaitytojoms siūlo susipažinti su makiažo naujovėmis, kurias pristatė garsūs pasaulio mados namai.

Įvaizdžio dizainerė aiškino, kad šį pavasarį ir vasarą vyraus daug spalvų: nuo akį rėžiančios rožinės iki tviskančios sidabru. Spindintis makiažas dienai nėra labai tinkamas, tačiau vakariniam šešėlių gailėti neverta.

Šį pavasarį visu grožiu karaliaus fuksijų, indigo, žaliųjų citrinų ir rausvi atspalviai, todėl reikėtų savo kosmetinę papildyti viena kita ryškesne spalva. Ypač daug žaisti bus galima rausvais atspalviais. Jie tiks ryškinant akių vokus, lūpas, skruostikaulius.

Natūralus įvaizdis. Viena ryškiausių šio pavasario ir vasaros tendencijų – gaivus ir natūralus makiažas. Iki tobulumo lygi oda, minimaliai padažytos blakstienos ir subtiliai paryškinti skruostikauliai turi sukurti „gražios be makiažo” įvaizdį.

Tokiu minimalistiniu makiažu modelius papuošė mados namai „Balmain”. Jaunystės grožį išryškinti tobulu matiniu makiažu siūlo ir „Alexander McQueen” bei „Valentino”.

Norinčioms susikurti natūralų įvaizdį reikėtų tobulai paslėpti visus veido trūkumus, o svarbiausia – pavargusius paakius.

„Būtinai pasirinkite veidui tinkamiausią makiažo pagrindo atspalvį. Jis gali būti tonu šviesesnis už natūralią odos spalvą. Tai įvaizdžiui ne tik suteikia rafinuotos elegancijos, bet ir jaunina”, – patarė trejus metus Vilniuje veikiančios makiažo studijos „Carolina” įkūrėja.

Išlyginusios veidą makiažo pagrindu skystuoju koreguokliu užmaskuokite paakius, spuogelius ir paraudusias veido vietas.

Kad įvaizdis būtų natūralesnis, galite naudoti kreminės konsistencijos skaistalus. Siūloma spalva – koralų arba rausva. Tai suteiks veidui energijos, gyvybiškumo, skaistumo. Rausvus skaistalus siūloma naudoti vyresnio amžiaus moterims – jie jaunina.

Švelnus dulsvas makiažas. Dulsvą akių makiažą jau irgi galima vadinti klasika. Daugelį sezonų iš eilės nuo podiumų nesitraukianti tendencija karaliavo „Versace” mados namų pavasario ir vasaros kolekcijos pristatyme.

„Šį pavasarį akis patariama dažytis ruda spalva, ji tinka visoms bet kurio amžiaus moterims. Jaunoms ir drąsioms siūloma išmėginti ir tokias spalvas kaip rožinė, oranžinė, žydra ir žalia. Būtent taip šį pavasarį pasiūlė dažytis „Dior” mados namai”, – teigė Karolina.

Ryškus apatinis akies vokas. Šiemet ypač madinga ryškinti apatinę blakstienų liniją. Ji gali būti ne tik juoda ar ruda, bet ir įvairesnių atspalvių.

„Moschino” mados namai siūlo apatinį voką paryškinti žydra spalva. Šiek tiek subtiliau tai daro dizainerės Stella McCartney ir Diane von Furstenberg. Šis makiažas siūlomas ryškioms, jaunoms ir drąsioms merginoms.

„Jeigu esate žaliaakė, rinkitės rožinę arba oranžinę, o žydraakėms siūlau auksinius bei rudus atspalvius. Turinčioms rudas akis tiks daug spalvų, o labiausiai – alyvinė arba mėlyna.

Rinkdamasi vieną siūlomų makiažo variantų šiltąjį sezoną būsite madinga ir pastebima. Naktį tviskėdama metaliniais atspalviais, dieną ne mažiau dėmesio galite patraukti ir natūraliai spindinčia oda”, – patarė Karolina.

Šio sezono makiažo mada paranki tiek natūralumo, tiek spalvingo, ryškaus makiažo mėgėjoms. Svarbu nepamiršti kelių esminių taisyklių: veidas turi švytėti ne tik natūraliu, artimiausiu jūsų odos spalvai atspalviu, bet ir šypsena. Kad ir kokį įvaizdį rinksitės, makiažas turi išryškinti įgimtą grožį.

Ryškios lūpos. Gera naujiena visoms, dievinančioms ryškius lūpų dažus. Šį sezoną madingiausi – sodriai raudoni, koralų, fuksijų atspalviai.

Taip išryškinti lūpas pasiūlė „Prada”, „Giles”, „Rochas” ir „Burberry” mados namai.

„Kokį įvaizdį sukuria raudonos lūpos? Pirmiausia atskleidžia moters seksualumą, pasitikėjimą savimi ir eleganciją. Tai klasika, kuri visada bus madinga”, – įsitikinusi vizažistė.

Šį pavasarį ir vasarą siūloma rinktis dar ryškesnį raudoną lūpų dažų atspalvį.

Šilto atspalvio raudona spalva balina dantis, o šaltesnio atspalvio – išryškina jų netobulumą. Jeigu nesate visiškai patenkinta savo šypsena, rinkitės šiltesnių spalvų lūpų dažus. Tokiu atveju tiks šį sezoną ypač madinga koralų spalva.

Turinčioms akinamą šypseną patariama rinktis ryškiai rožinius lūpų dažus. Tikrai būsite pastebėta. Šį sezoną galioja vienintelė, bet griežta taisyklė: lūpos turi būti matinės.

Ryškūs antakiai. Pavasaris bus tikra atgaiva visoms, norinčioms pailsėti nuo antakių pešiojimo. Madingi ryškūs ir vešlūs antakiai – tokius galima pamatyti dizainerio Marco Jacobso kolekcijos pristatyme. Šį sezoną ypač madingas septintojo dešimtmečio įvaizdis.

Karolinos teigimu, vertėtų prisiminti kino dievaitę Audrey Hepburn – būtent jos kadaise mėgtas makiažas šį pavasarį gali būti laikomas etalonu.

Ryškūs antakiai, išryškinta akies raukšlė ir neutralios lūpos. Akių ryškinti nebūtina, nes tam reikia gerokai daugiau įgūdžių ir laiko. Norint ateinantį sezoną atrodyti madingai, užteks ryškių antakių bei neutralių pastelinių lūpų. Ryškius antakius galima derinti su šį sezoną ypač madingomis ryškiomis matinėmis lūpomis.

„Makiažas, kaip ir apranga, suteikia nemažai informacijos apie žmogų. Ryškūs antakiai siejasi su vyriškumu ir valdžia. Todėl moteris, kurios antakiai ryškūs, sukuria rimtos ir griežtos asmenybės įvaizdį. Tad tos, kurios siekia karjeros ar eina aukštas pareigas, gali puikiai pasinaudoti šia gudrybe”, – mokė makiažo meistrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.