Mirė dizaineris O. Missoni (papildyta)

Būdamas 92-jų, mirė italų

O. Missoni.<br>AP
O. Missoni.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 9, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:32 AM

Kaip nurodoma O. Missoni šeimos pranešime, jis „išėjo ramiai“ ketvirtadienio rytą savo namuose Sumirago komunoje, Italijoje. Daugiau informacijos nepateikiama.

O. Missoni, kuris taip pat buvo sportininkas, dalyvavo 1948 metų Londono olimpinėse žaidynėse dviejose barjerinio bėgimo rungtyse. Jo kurtais vilnoniais treningais buvo aprengta italų olimpinę komanda; drauge su savo sutuoktine Rosita 1953 metais jis įkūrė „Missoni“ prekės ženklą, kuris specializuojasi spalvingų trikotažinių drabužių gamyba.

„Missoni“ mados namai yra tarp sėkmingiausių italų mados kūrėjų, jų sukurtus drabužius nešioja tokios garsenybės kaip Madonna ar Jennifer Lopez.

Ši netektis Missoni šeimai jau antroji šiais metais. Sausio mėnesį prie Venecijos krantų dingo nedidelis privatus lėktuvas, kuriuo skrido Ottavio Missoni sūnus Vittorio, jo partneris ir dar keturi žmonės. Vėliau buvo rastos lėktuvo nuolaužos, tačiau žmonių kūnų surasti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.