Kaune grožio srities jaunieji talentai demonstravo meistriškumą

„Femina Bona“ Talentų fondo finalas įvyko Kauno senamiestyje, bare „G-Loft“. Pirmasis siurprizas – organizatoriams, buvo 166 darbai, iš kurių finaliniam susitikimui teko atrinkti 12. Siurprizas dalyviams – didelis viešumas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:29 AM

Atrinktieji į paskutinį turą pokalbiui buvo kviečiami ant „karštojo suolelio“ salėje, į kurią buvo sukviesti iškart visi dalyviai su juos atlydėjusiais draugais. Tad jaudinantis pašnekesys tapo panašus ne į egzaminą, o buvo tarsi dalyvavimas televizijos pokalbių laidoje. Virpa kojos ir rankos, jaudulys gniaužia gerklę, tačiau veidai to beveik neišduoda – visi žino, kad laimi mokantys susitvardyti ir susitelkti. Laukti savo eilės tapo jaudinančiai įdomu.

„Femina Bona“ programų vadovė Vytautė Stankaitienė džiaugėsi daugumos dalyvių gebėjimu pristatyti savo idėjas, sklandžiai reikšti mintis ir didžiuliu noru mokytis kirpėjo–kūrėjo ir vizažo specialybių. Toks, kad dėl to galėtų nedelsdami palikti savo dabartinį darbą.

Tarsi tiesioginiame eteryje

Tiesioginio eterio jausmas, o klausinėtojų net septyni. Laimė, jie labai geranoriški ir suinteresuoti atrasti talentus, labiausiai vertus postūmio į ateities sėkmes. O gal būt – tiesiog niuktelėti atrasti save, savo svarbiausiąjį talentą.

Ramunė Vigelė – kirpimų meistrė, kažkada baigusi konservatoriją, o dabar savo seminaruose įkvepianti polėkiui. Irina Zudova, kurios energija ir ambicija kirpėjo profesiją kilsteli į kitą lygmenį. Jolanta Sargautytė – grimo meistrė, knygos apie grožį autorė, Donatas Stankevičius – fotomenininkas, Jolanta Mačiulienė Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė, Olga Filatova Kontrimienė – įvaizdžio kūrėja ir stilistė, Eglė Daunienė, įmonės „Talent safari“ įkūrėja, kuriai buvo patikėta parinkti, kam atiteks Harmoningos asmenybės instituto įsteigtas prizas – 2000 Lt vertės asmenybinio tobulėjimo mokymai. Šis prizas, regis, mažiausiai susijęs su grožio sritimi, tačiau jo laimėtojos tikrai laukia ne vienas siurprizas.

Popietė, suteikianti gyvenimui aiškumo

Daugiausiai aistrų kaitino „Femina Bona“ įsteigtas 5000 Lt vertės piniginis prizas kirpėjo-kūrėjo specialybei įgyti, „Make up for ever“ ir Jolanta Sargautytės prizai – makiažo kursai. „ Mados akademija“ į projektą atėjo su fotografijos kursais, „Bogomolov Image School“ su autoriniais Konstantino Bogomolovo mados seminarais, kurių piniginė išraiška taip pat įspūdinga.

Komisijos narių klausimai kartais atrodydavo gan tolimi nuo šio konkurso tikslo. „Ką reiškia „tatoo“ ant kojos, kiek jų išvis turi?“ arba artimi – „Kaip aprengtum Nataliją Bunkę koncertui, jei ji paprašytų?“. Buvo stengiamasi suprasti ar tai, ko siekia žmogus, tėra jo pomėgis, gal jis turi didesnių ambicijų, o gal net ir labai didelių. Kažkam patinka laisvas kūrybinis darbas, o kitam dar reikia laiko surasti save. Komisijai buvo svarbu ne tik teisingai paskirstyti prizus, bet ir nepastūmėti žmogaus klaidingu keliu. Juk tie stumtelėjimai, net prizų ir laimėjimų pavidalu, geri tiek, kiek padeda žengti savo, o ne svetimu keliu.

Tarp konkurso dalyvių jau ir taip buvo baigusiųjų studijas universitete, dirbančių tarptautinėse kompanijose ir svajojančių veikti kažką kito, nors kadaise jų pasirinkimas atrodė labai protingas. Tokie skirtingi prizininkai

Pasibaigus pokalbiams, komisija eina į pasitarimų patalpą ir jau supranta vienas kitą iš pirmo žodžio. Viskas atrodo taip aišku, nors diskutuojant paskutinę akimirką kažkas ima ir pasikeičia. Nulemia visiems įstrigusi pretendentės frazė, apčiuopta ambicija ar jausmas, kad tai ar kitai merginai po pirminio džiaugsmo prizas gali tapti ne tiek galimybe, kiek sunkiu įsipareigojimu. Kad ir kaip stengtumeisi, talentą ir jo aspektus įvertinti visiškai objektyviai yra neįmanoma, tenka pasikliauti komisijos narių patirtimi, išmintimi, gerais norais ir savo sėkme. Anai Dmitrijevai paskiriami fotografijos kursai, Jurgitai Lileikytei – „Make up for ever“, Monikai Stavavojūtei J.Sargautytės makiažo kursai.

Darija Bachovkinai atitenka seminarai „Bogomolov Image School“ ir mokymai Harmoningos asmenybės institute. Ramutei Baužytei – 5000 litų kirpėjo specialybei įsigyti. Klaipėdietė Ramutė Baužytė tėra 18 metų, ji mokosi vidurinėje mokykloje, yra baigusi dailės mokyklą. Iki šiol reiškėsi tik savo mokykloje, tad jai pakankamai didelė sėkmė buvo tapti finalo dalyve.

„Toks įvertinimas parodė man, kad sugebu ir esu verta mokytis „Femina Bona“ mokymų centre. Pati šio konkurso turbūt nė nebūčiau atradusi. Draugas išgirdo per radiją, kad skelbiamas Talentų fondo konkursas. Buvau skaičiusi apie šią įmonę, tai iškart supratau, kad čia labai rimtas konkursas. Tapti kirpėja buvo mano svajonė, o po šio konkurso ji išsipildė, nes mokytis pagal geriausius pasaulio standartus kiekvienam būtų didelis malonumas“, - šypsosi Ramutė. Ji sako, kad pojūčiai konkurse dažnai keitėsi. Kol laukė, buvo sunku susikaupti ir girdėti ką kalbėjo kiti.

„Bandžiau sugalvoti, ko galėtų manęs paklausti, kam nusiteikti. Kadangi tarp pokalbių buvo pristatoma ir praeitų metų nugalėtojos sukurta šukuosena, pavyko nukreipti mintis, atsipūsti. Drebulys praėjo, galėjau ramiau atsisėsti į „karštąjį“ suolą. Jaudulys pagreitino mano kalbėjimo tempą, o kai paprašė padaryti šukuoseną manekenui, vėl pradėjau drebėti. Po pertraukos jau galėjau ramiai klausytis kitų dalyvių pokalbių. Nervinausi, kol laukėm komisijos verdikto bei skelbiant rezultatus. Kai pasakė mano vardą, visas jaudulys praėjo, liko begalinio džiaugsmo drebuliukas“, - apibūdina savo išgyvenimus Ramutė.

„Man 25 metai, po mokyklos baigimo, įstojau į universitetą studijuoti psichologijos, bet baigusi studijas, supratau, kad man profesija visiškai netinka, traukia grožis ir kūryba. Po studijų pradėjau dirbti reklamos internete administratore, baigusi daug įvairių kursų, tapau rinkodaros specialiste. Nusprendžiau įgyti vizažistės-kosmetikės profesiją, tad po kursų papildomai dirbau ir kaip vizažistė. Profesionalų įvertinimas, dėl kurio ir ėjau į tą konkursą, man buvo svarbus, nes tik taip gali suprasti ar judi tinkama linkme, kiek patobulėjai, o gal tik stovi vietoje. Konkursą atradau „Facebook“, - visai kitokią istoriją pasakoja Darija Bachovkina.

Ji irgi tramdė jaudulį, kol, atsisėdusi prieš komisiją staiga pajuto, kad, nors ir keista, tapo labai lengva ir malonu.

„Rezultatų laukiau ramiai, tačiau kai per apdovanojimus išgirdau savo vardą, pakirto kojas, o kai išgirdau jį antrąjį karta, tai ir gerklę užgniaužė, buvo sunku kalbėti“, - prisipažįsta mergina. Tarsi teigiamos energijos, gerų emocijų ir pozityvumo viesulas po egzamino universitete atskubėjusi Agnė Kanapeckaitė pavėlavo. Komisija jau buvo bebaigianti savo darbą pasitarimų kambaryje. Tačiau kiekvienas talentas nusipelno būti išklausytas ir buvo nutarta Agnei tokią progą suteikti, nors visi prizai jau ir buvo išdalyti. Pokalbiui baigiantis, buvo spontaniškai įsteigtas dar venas prizas - Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė pakvietė Agnę į Europos ir Pasaulio čempionatų dalyvių bei sidabro medalių komandinėje įskaitoje laimėtojų bei prizininkių, Lietuvos čempionatų teisėjų Kristinos Gorodeckienės ir Jolitos Zujienės praktinį moterų ilgų plaukų šukuosenų su pynimo elementais seminarą.

Akivaizdu – įvairūs talentai keičia gyvenimą, tad ieškoti ir vardan jų padirbėti yra smagu bei naudinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.