Niujorke leista viešumoje apnuoginti krūtis

Niujorko policijos pareigūnai gavo neįprastą įsakymą - jeigu pamatytų mieste moterį nuoga krūtine, tokios neareštuoti.

Krūtų apnuoginimas viešoje vietoje Niujorke nebelaikomas nusikaltimu.<br>V. Balkūnas
Krūtų apnuoginimas viešoje vietoje Niujorke nebelaikomas nusikaltimu.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:05 AM

Esą, moterys dėl to, kad viešose Niujorko vietose vaikšto nuogomis krūtimis, neturėtų būti baudžiamos. Toks įsakymas daugiau kaip 34 tūkstančiams policijos pareigūnų buvo pareikštas dar vasarį.

Šią žinią paskelbęs dienraštis „The New York Times“ neturėjo duomenų, ar kuriam nors pareigūnui teko sutikti bent vieną drąsuolę, kuri vaikščiotų po miestą nuoga krūtine. Neaiški ir priežastis, kodėl Policijos departamentas susirūpino tokiais klausimais.

Spėjama, kad toks įsakymas buvo paskelbtas dėl Niujorko fotografės, menininkės ir aktyvistės Holly van Voast, mėgstančios apnuoginti savo krūtis.

2011-2012 metais ji buvo sulaikyta dešimt kartų dėl to, kad įvairiose miesto vietose - restorane, bare, stotyje, netoli psichikos ligų gydymo įstaigos ar netoli mokyklos - apsinuogino krūtis.

Visi skundai dėl menininkės elgesio buvo atmesti, nes Aukščiausiasis šalies teismas prieš daugiau kaip du dešimtmečius buvo priėmęs nutarimą, kad viešas krūtų apnuoginimas nekomerciniais tikslais moterims yra toks pat teisėtas ir leistinas, kaip ir vyrams.

Šiemet, kai H. van Voast vėl pasirodė apsinuoginusi krūtis, ji, visų nuostabai, nesulaukė tokiais atvejais įprastų policijos įspėjimų.

„Pareigūnai jos neprašė apsivilkti marškinėlius, neareštavo ir prievarta nenugabeno į psichiatrines gydymo įstaigas“, - prisiminė menininkės advokatas Ronaldas L. Kuby.

Žinia apie policijai duotą nurodymą buvo atskleista oficialiame memorandume, nagrinėjant federalinę bylą tarp H. van Voast ir miesto bei departamento. Memorandume aiškiai pareikšta, kad apsinuoginusios krūtys moteris neturėtų būti baudžiamos už gašlumą viešumoje.

Netgi jeigu apsinuoginusios krūtis moterys sulaukia daug dėmesio, pareigūnai neturėtų duoti įsakymo miniai išsisklaidyti ir imtis priverstinių veiksmų prieš tuos, kurie nenusileis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas