Stilingas manikiūras vasarai: natūralus grožis ir akį rėžiančios spalvos

Sveiki, dailūs ir prižiūrėti nagai puošia kiekvieną moterį. Žiemą šiltose pirštinėse slėptų rankų nagus sušilus orams norisi papuošti ryškiomis ir žaismingomis spalvomis. Kokį manikiūrą rinktis? Kaip prižiūrėti nagus, kad jie atrodytų gražiai ir stilingai, portalo lrytas.lt skaitytojams papasakojo manikiūrininkė Kristina Čeponienė.

Pastaruoju metu moterys dažniausiai renkasi kuklų ir natūralų įvaizdį arba priešingai – itin ryškias spalvas ir originalią nagų puošybą.<br>123rf
Pastaruoju metu moterys dažniausiai renkasi kuklų ir natūralų įvaizdį arba priešingai – itin ryškias spalvas ir originalią nagų puošybą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jun 14, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:48 PM

Pastaruoju metu žaibiškai išpopuliarėjo ilgalaikis gelinis lakavimas, kuomet nagų lakas ant nago išsilaiko ne kelias dienas, o kelias savaites. Tokį lakavimo būdą itin pamėgo veiklios ir nuolat skubančios moterys. Norėdamos atrodyti gražiai jos ilgiau nei įprasta gali nesukti galvos dėl nutrupėjusio lako ir gali džiaugtis nepriekaištingu manikiūru.

Dėl specialių technologijų pašalinti nagų lako likučius nėra paprasta. Namų sąlygomis bandydamos nusivalyti išblukusią spalvą moterys neretai sugadina nago paviršių, jis tampa silpnesnis, nagai ima lūžinėti. Pasak manikiūrininkės, šalutinio poveikio nagui gelinis lakavimas nedaro, o susilpnėję nagai – viso labo netaisyklingo naudojimo pasekmė.

K. Čeponienė pasakojo, kad nemažai dailiosios lyties atstovių vis dažniau kreipiasi su prašymu nekarpyti nagų odelių, o tik jas atstumti. „Karpymas – ne pats geriausias sprendimas. Odelė – tai nago apsauga, todėl ją nukirpus vėliau ji atauga dar storesnė“, – pasakojo manikiūrininkė.

Norinčioms pamiršti manikiūrines žnyples ji rekomenduoja nagus tepti specialiais aliejais, kuriuose yra rūgšties, vėliau su specialiu pagaliuku jas atstumti.

Pasak manikiūrininkės, klientės pastaruoju metu dažniausiai renkasi kuklų ir natūralų įvaizdį arba priešingai – itin ryškias spalvas ir originalią nagų puošybą. Moterys susiskirsto į dvi stovyklas: vienoms norisi, kad būtų patogu, kitos žūtbūt trokšta išsiskirti.

Vis dėlto kada, jei ne vasarą nagus lakuoti itin ryškiai. Grožio specialistė tikino, kad šiemet moterys dažniau nei įprastai pageidauja kontrastingų spalvų ir nebijo eksperimentuoti. K. Čeponienė išdavė, kad šią vasarą populiariausios elektrinės ir fluorescencinės spalvos, taip pat – skirtingai nulakuoti nagai, pavyzdžiui, trys pirštai nulakuoti raudona spalva, o du – kita, tarkime, juoda arba violetine. „Svarbu, kad būtų žaisminga ir netikėta“, – juokėsi manikiūrininkė.

Į nesenstančia klasika laikomą prancūzišką manikiūrą taip pat galima pasižiūrėti kitomis akimis, panaudoti ne tik neutralias natūralias spalvas, bet ir ryškesnius pustonius. Vienas populiariausių derinių – kūno spalvos nagai, pagražinti juodos arba raudonos spalvos galiukais. Pašnekovė ragina išbandyti ir spalvingesnius derinius,maišyti net tarpusavyje, rodos, nederančias spalvas.

Mėgstančios kruopštumo reikalaujančią itin sudėtingą puošybą turėtų išbandyti specialų lakavimą kempinėle – taip galima išgauti tapybišką kelių spalvų susiliejimą; ant pirmo nagų sluoksnio užklijuoti lipnias juosteles ir tuomet lakuoti nagą kita spalva; išbandyti į vandenį lašinamą laką; mėgstančioms įmantrius smulkmeniškus piešinius – naudoti ploną nagų dailę; užklijuoti specialių blizgučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.