Patarimai, kaip atprasti pirkti nereikalingus daiktus

Su nereikalingų daiktų pirkimu ko gero susiduria dauguma moterų. Ne viena, vykusi į parduotuvę pirkti batų, grįžta namo su nauju megztiniu, auskarais, rankine, diržu. Aišku, batams pinigų nebeliko. Tačiau kitą kartą vis dėlto nusiperka ir batus, o taip pat - šalikėlį bei džinsus. Ar taip būna ir jums?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2013, 8:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:32 AM

Iš tikrųjų tai ne vien moterų problema. Daug šeimų, stovinčių prie kasos prekybos centre, traukia iš vežimėlio daiktus, kurių jie aiškiai neplanavo pirkti. Reikalas tas, kad kiekvienoje parduotuvėje dirba žmonės, mokantys teisingai sudėlioti prekes, kad tuo pačiu atkreiptų pirkėjų dėmesį. O pirkėjai, matydami tas prekes, galima sakyti, nesąmoningai deda jas į vežimėlius, nepriklausomai nuo to, ruošėsi jas pirkti ar ne, - rašo shkolazhizni.ru. Tačiau nereikėtų manyti, kad situacija - beviltiška.

Atprasti pirkti nereikalingus daiktus galima laikantis kelių paprastų taisyklių:

1. Prieš važiuojant į parduotuvę, susidarykite sąrašą, ką ruošiatės pirkti. Sąrašą pasiimkite su savimi, tai padės jums išvengti spontaniškų, neplanuotų pirkinių. Daugumos problema būtent ta, kad jie laikosi principo: „Vietoje viskas paaiškės“. Dėl to ir perka daug bereikalingo.

2. Nustokite pirkti smulkmenas ir pigius blizgučius, nesvarbu, kad jie gražiai atrodo. Jei jūs nuolat pirksite ką nors iš smulkmenų, tai per metus susikaups pakankamai apvali suma. Todėl tikrai nereikėtų vėl pirkti statulėlės ar vazelės, kurių vėliau neturėsite kur dėti. Greičiausiai jos bus pastatytos prie kitų, jau apdulkėjusių vazų ir vazelių ant spintos.

3. Nepirkite daiktų, kurių jau turite. Pirkite tik tai, ko jums iš tikrųjų reikia. Prieš pirkdamos, pavyzdžiui, naują rankinę, pagalvokite ar nesimėto kur nors spintoje dar trys panašios į ją.

4. Jei jums patiko kuris nors daiktas parduotuvėje, pagalvokite, ar jums jo reikia. Išsirinkusi kurį nors drabužį, įsivaizduokite, kada jį galėtumėte apsirengti.

5. Per daug neįsijauskite į nuolaidas, akcijas ir išpardavimus, nes tai gali būti vien gudrus marketingo sumanymas. Iš esmės daug parduotuvių iš to ir uždirba. Jei jums per akciją siūlo nusipirkti dvejus marškinėlius, o trečius - dovanų, nereikėtų iš karto stverti jų ir pulti stačia galva prie kasos. Nes jei pradžioje planavote nusipirkti tik vienus marškinėlius, tai nereikia, jog jums reikia antrų ar trečių.

6. Eidama į parduotuvę pasiimkite tik tiek pinigų, kiek planuojate išleisti. Jei turėsite daugiau pinigų, tai jūs galite automatiškai nusipirkti ką nors nereikalingo. O grįžusi namo atsitokėsite, kad išleidote pusę atlyginimo jau pirmą dieną ir tai bus labai nemalonu.

Todėl išmokite teisingai planuoti savo pirkinius ir laikytis tų šešių paprastų patarimų. Tada jums pavyks išvengti beprasmiškų išlaidų ir taip atprasite pirkti nereikalingus daiktus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.