Karališkosiose Askoto lenktynėse - įmantrių skrybėlių paradas

Bene puošniausias pasaulyje sporto renginys - kasmet Londone vykstančios „Royal Ascot“ žirgų lenktynės. Penkias dienas trunkančios varžytuvės sulaukia viso pasaulio dėmesio ne tik dėl žirgų, bet ir dėl puošnių damų skrybėlių.

Per „Royal Ascot“ žirgų lenktynes vyrams privaloma nešioti cilindrą. Kas sakė, kad jis turi būti juodas?<br>„Reuters“ ir AP
Per „Royal Ascot“ žirgų lenktynes vyrams privaloma nešioti cilindrą. Kas sakė, kad jis turi būti juodas?<br>„Reuters“ ir AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:57 AM

Nors daugiausiai puošnių ir ekstravagantiškų skrybėlių galima pamatyti trečiąją lenktynių dieną, įmantrių galvos apdangalų netrūko ir pirmąją šventės dieną. Pavyzdžiui, viena viešnia į lenktynes atėjo pasipuošusi rausva skrybėle su žydra žirgo galva, o senjoras cilindrą pakeitė gyvų gėlių vainiku.

Karalienė Elizabeth II pirmąją šventės dieną vilkėjo rožinį kostiumėlį. Prie jo priderino tokios pačios spalvos skrybėlaitę. Elizabeth II prašymu, karališkoje ložėje gali sėdėti tik tie žiūrovai, kurie atitinka tam tikrus reikalavimus. Pavyzdžiui, moterys negali dėvėti suknelių su siauromis petnešėlėmis ar išvis be jų, mini sijonų. Karališkoje ložėje sėdinčios damos gali puoštis tik dalykiška suknele ar kostiumėliu, prie kurių turi būti priderinta skrybėlė.

Vyrams šioje ložėje privaloma vilkėti juodą arba pilką kostiumą, nepamirštant ir liemenės po švarku. Dar vyrams privaloma nešioti cilindrą.

Anglijoje vykstančios karališkos Askoto žirgų lenktynės šiais metais surengtos jau 302-ąjį kartą. Pirmą kartą šventė surengta 1711 m. karalienės Anos iniciatyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.