Įžymybės eleganciją išsaugo net su ramentais

Jeigu negali pakeisti situacijos, pakeisk požiūrį. Taip į pėdos traumą pažvelgė stilistė ir modelis Asta Valentaitė (32 m.). Neseniai viename renginyje ji pasirodė su ramentais. Prieš vakarėlį moteris suko galvą, kaip apsirengti, kad ramentai nekristų į akis. Jai pavyko išlikti elegantiškai segint ilgą baltą sijoną, rašo „Lietuvos rytas“.

Ramentus buvo priverstos "išmėginti" Asta Valentaitė ir Daiva Anužytė.
Ramentus buvo priverstos "išmėginti" Asta Valentaitė ir Daiva Anužytė.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jun 23, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:25 AM

Vilnietei A. Valentaitei, prieš dvi savaites per amerikiečių dainininkės Lanos Del Rey koncertą susilaužiusiai padikaulį, teko patirti neįprastų išbandymų.

Dešinės kojos padikaulis Astai lūžo, kai ji pozuodama fotografui pašoko į orą ir nesėkmingai nusileido.

Dėl šios traumos moteris dabar negali vairuoti automobilio, nes pėda įstatyta į įtvarą. Ji taip pat negali ilgai vaikščioti ar net atsinešti puodelio arbatos, nes abiem rankomis tenka įsitverti į ramentus.

Draugai ją paveža, kur reikia, o buityje padeda iš Jonavos atvykusi motina. Ji dukteriai ruošia valgį, sutvarko namus.

Dėl traumos Astai net teko atsisakyti kvietimo į gimtadienio puotą Italijoje: „Taip norėjau prasiblaškyti, tačiau dar dvi savaites būsiu pririšta Lietuvoje.“

A. Valentaitė atsisakė ne vieno vakarėlio ir Lietuvoje, tačiau prieš savaitę vykusiame renginyje Vilniuje jai teko pasirodyti su ramentais. Stilistė negalėjo praleisti vienos gėrimų bendrovės rengiamos šventės, nes yra jos reklaminis veidas.

Asta netgi svarstė trumpam nusiimti pėdos įtvarą, tačiau pasitarusi su gydytoju gavo pylos. Jis prigąsdino, kad tokiu atveju reikėtų ilgiau gydytis arba gali prireikti operacijos, jeigu iškryptų kaulas.

Modeliu dar ir dabar kartais dirbanti Asta net dvi dienas svarstė, kaip pasipuošti renginiui, nes norėjo būti elegantiška ir gražiai atrodyti nuotraukose.

Apie savo bėdą prasitarusi dizainerei Ellai Tatarinovai A. Valentaitė sulaukė pagalbos – mados kūrėja pasiūlė ilgą baltą sijoną iš vienos savo kolekcijos.

Nors Astos draugai juokaudami patarė ramentus išpuošti „Swarovski“ kristalais, modelis ir be blizgučių atrodė puikiai. Juk ramentų beveik nebuvo matyti, nes visiems labiau į akis krito ilgas pūstas sijonas.

Traumos garsenybių neuždaro namuose

Buvusi grupės „Olialia pupytės“ narė Marina Bui, tapusi liudytoja prostitucijos byloje, birželio 13 dieną į teismą nutarė geriau ateiti su ramentais nei su antrankiais. Dieną prieš teismą 25 metų M. Bui praleido ne areštinėje, o ligoninės palatoje.

Birželio 10-ąją Kauno klinikose M. Bui buvo atlikta kojos raiščių operacija. Kaip tik tą dieną teismas atmetė buvusios dainininkės skundą ir priėmė nutartį iki teismo posėdžio ją laikyti suimtą. Tokių priemonių teismas ėmėsi po to, kai liudytoja du kartus nepasirodė posėdyje. Tačiau birželio 13-ąją vykusiame posėdyje be antrankių pasirodžiusi M. Bui patikino: „Teisėja yra laiminga, kad atvykau į teismą, nors man iki šiol skauda koją.“

Balandžio pabaigoje per futbolo turnyrą dešinę koją susilaužęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitaikė, kad dar kelias savaites teks praleisti su ramentais. Bet į šią situaciją 57 metų J. Olekas žvelgia šmaikščiai: „Lūžo viena koja, o atėmė abi rankas. Didžiausias nepatogumas, kad sutikęs pažįstamą negaliu iškart paduoti rankos. Reikia pirmiau suimti ramentus į vieną ranką, tik po to sveikintis.“

Dėl traumos ministras laikinai atsisakė visų savo pomėgių – jis negali vairuoti automobilio, žaisti futbolo ir teniso, netgi šokti. „Dabar galiu pašokti tik apie savo ramentus, o ne su mylima žmona“, – apgailestavo J. Olekas.

Dainininkė 33-ejų Jurga Šeduikytė net ir sugipsuota ranka bei koja 2010 metų lapkritį pasirodė norvegų grupės „A-ha“ atsisveikinimo koncertuose Rygoje ir Vilniuje. Spalio viduryje per repeticiją griuvusi ir ranką bei koją susilaužiusi dainininkė tuomet nukėlė visus savo koncertus, bet pasirodymo grupės „A-ha“ koncerte negalėjo atšaukti.

Lietuvei iš nepatogios situacijos išsisukti padėjo dizainerio Juozo Statkevičiaus parinkti drabužiai, kurie slėpė gipsą, ir apsaugininkas, kuris dainininkę įnešė į sceną ir išnešė iš jos.

Prieš dvejus metus Vietname važiuodama motoroleriu į avariją patekusi ir dešinę koją susilaužiusi 26-erių Gintarė Gurevičiūtė gailėjosi, kad nepaisė gydytojo nurodymų. Labiausiai ramentai jai trukdė buityje: juk mergina negalėjo net lėkštės ar puodelio arbatos nusinešti prie stalo, jau nekalbant apie namų ruošos ar kitus fizinius darbus.

„Kadangi esu didelė nenuorama ir man sunku nusėdėti vietoje, buvau įsigudrinusi namuose pasidėti ramentus vienoje vietoje ir atstumus įveikti šokinėdama ant sveikosios kojos. Tai buvo didelė klaida, kuri man kainavo dar vieną traumą – kartą taip šokinėdama nikstelėjau sveikąją koją ir instinktyviai pastačiau traumuotą koją ant žemės.

Taip antrą kartą nutraukiau Achilo sausgyslę, susiplėšiau audinius ir teko vėl siūti. Dabar su didžiuliu skausmu žiūriu į tokius kaip aš, kai matau panašiai besielgiančius“, – neslėpė daugiau nei pusmetį su ramentais praleidusi tuomečio politiko ir muzikanto Lino Karaliaus draugė G. Gurevičiūtė. Išsigydžiusi traumą praėjusį rudenį ji dalyvavo šokių projekte.

Grožio konkursų nugalėtojos irgi neapsaugotos nuo traumų. Tačiau tokia situacija nė kiek nenuliūdino titulo „Mis Lietuva 1996“ laimėtojos Daivos Anužytės, prieš dvejus metus pasiryžusios rekonstrukcinei kelio raiščių operacijai. Tam daili moteris ryžosi prabėgus nemažai laiko nuo slidinėjimo metu kalnuose patirtos kelio traumos.

Gultis ant operacinio stalo 35 metų tituluotą gražuolę vertė troškimas dalyvauti šokių projekte. Po operacijos kurį laiką ramentais pasiramsčiuodama D. Anužytė nepraleido smagių vakarėlių – vienoje vyninės kiemelio atidarymo šventėje gražuolė parodė, kaip ramentai dera prie suknelės ir batų neaukšta pakulne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.