Skrybėlių konkursas Kačerginėje privertė aikčioti

Kauno rajoje esančio Kačerginės miestelio gyventojai sumanė originalų konkursą. Švenčiant miestelio 80 metų gimtadienį moterys buvo kviečiamos dalyvauti skrybėlaičių rinkimuose.

Kauno rajone, Kačerginės miestelyje vyko skrybėlaičių rinkimai.<br>L. Pileckas
Kauno rajone, Kačerginės miestelyje vyko skrybėlaičių rinkimai.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jun 24, 2013, 11:13 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:04 AM

Idėjos sumanytoja Lina Sinkevičienė priminė, kad Kačerginė tarpukariu buvo inteligentijos pamėgtas kurortas. Vasaromis čia poilsiaudavo garsūs Lietuvos žmonės. Damos būtinai galvas puošdavo skrybėlėmis.

„Todėl vietines gyventojas bei viešnias iš Kauno pakvietėme dalyvauti skrybėlių konkurse. Visos Kačerginės miestelio gimtadienio šventės simboliu taip pat yra skrybėlaitė“, - sakė L. Sinkevičienė.

Sekmadienį vėlai vakare miestelio gimtadienio šventei įsisiūbavus į sceną buvo pakviestos konkurso dalyvės. Devynios moterys ir pulkas mergaičių pademonstravo savo galvos apdangalus.

Vienos skrybėles puošė Kačerginės laukuose surinktomis žolėmis ir gėlėmis. Kitos galvos apdangalus konkursui siuvo pačios. Už drąsą užlipti į sceną ir parodyti savo išmonę buvo apdovanotos visos konkurso dalyvės.

„Skrybėlių rinkimai – puikus sumanymas. Tokio konkurso nebuvo tekę girdėti. Noras pamatyti ir dalyvauti jame paskatino į Kačerginę atvykti iš Kauno. Aš radau seną močiutės skrybėlę ir papuošiau ją pačios sode užsiaugintomis gėlėmis.

Pamačiusi, kaip gražiai atrodo moterys su originaliais galvos apdangalais manau, kad tokį konkursą reikėtų rengti visos Lietuvos mastu. Tai moteris paskatintų drąsiau dėvėti skrybėles ir tapti moteriškesnėmis“, - sakė viena konkurso dalyvių kaunietė Dalia Poškaitienė.

Šventės metu vyko ir dviračių, dviratukų bei riedlenčių paradas. Koncertavo grupė „Saulės kliošas“, žemaičių iš Kartenos folkloro kolektyvas, linksmino šokėjų „Kupolės rožė“ grupė.

Oficialiai kurorto statusas Kačerginei buvo suteiktas 1933 metais. Visuomenės reikmėms buvo nutarta įsteigti Nemuno prieplauką, sutvarkyti gatves, pastatyti paviljoną, įrengti teniso aikštyną.

Kurorte vasarnamius pasistatė pedagogas Jonas Mašiotas, skulptorius Juozas Zikaras, geologijos pamatų kūrėjas profesorius Mykolas Stasys Kaveckis, architektas Vytautas Landsbergis –Žemkalnis ir daug kitų garsių asmenybių. Kačerginė tapo inteligentijos vasarojimo vieta.

Dabar Kačerginės miestelis atgimsta. Vykdomas vandentvarkos projektas, statoma prieplauka, tiesiamas dviračių takas, steigiamas universalus daugiafunkcinis pastatas, atnaujinta liepų alėja, atverta erdvi prieiga prie Nemuno. Nusidriekė Šaltinių takas, tapęs populiaria šiaurietiško ėjimo entuziastų trasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.