Dieta, kuri ne tik lieknina, bet ir jaunina

Norėtumėte, kad jūsų oda švytėtų, padaugėtų energijos, pagerėtų nuotaika, padidėtų libido, išliktų gera psichinė sveikata ir kas savaitę atsikratytumėte bent po kilogramą nereikalingo svorio?

Tinkamai parinkta dieta gali ne tik liekninti, bet ir jauninti bei suteikti energijos.<br>123rf
Tinkamai parinkta dieta gali ne tik liekninti, bet ir jauninti bei suteikti energijos.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:20 AM

Ne tik atrodyti, bet ir jaustis geriau gali padėti nesudėtingas mitybos režimas, kurį pristatęs žurnalas „Woman&Home“ pavadino tai jauninančia dieta.

Keleriopa nauda

Besilaikydamos dietos moterys nori kaip įmanoma greičiau tapti gražesnės ir jaustis geriau. Tačiau dėl griežto mitybos režimo jas neretai apima bloga savijauta, subjūra nuotaika. Galbūt todėl daugybė žmonių nustoja laikytis dietų, taip ir nepasiekę norimų rezultatų.

Kai kurie maisto produktai teigiamai veikia odą, smegenis, libido ir kelia energijos lygį. Kaip tik iš šių produktų yra sudaryta ši dieta, kurią žurnalas „Woman&Home“ pavadino „jauninančia“.

Visuose dietos valgiuose ir užkandžiuose yra liesų baltymų ir lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie padeda jums ilgiau jaustis sočiomis. Visi vaisiai ir daržovės padės gauti visus reikalingus antioksidantus ir pakankamai kalcio, reikalingo kaulams stiprinti. Valgydamos pasiūlytus patiekalus kasdien mesite svorį saugiai ir sveikai. Be to, jausitės energinga.

Kad ši jauninanti dieta būtų veiksmingesnė, patartina bent 30 min. kasdien pasportuoti. Sulieknėti padės greitasis ėjimas, važiavimas dviračiu, namų ruošos darbai, šokiai ar bet kokia kita fizinė veikla.

Pirma diena

Pusryčiai. 40 g pilnagrūdžių dribsnių košės su vienu supjaustytu bananu ir 150 ml neriebaus pieno.

Priešpiečiai. 70 g rūkytos kalakutienos ir pusė sezamo sėklose apvolioto avokado. Viena kriaušė.

Pietūs. 130 g vištos krūtinėlės be odelės, įdarytos 50 g mėlynuoju sūriu ir supjaustytu saliero stiebu. Suvyniokite taip įdarytą krūtinėlę į foliją ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių karštyje. Patiekite tai su 80 g garuose paruoštų špinatų ir 100 g rudųjų ryžių.

Užkandžiai. 1 maža bandelė su sėlenomis ir neribotas kiekis salierų su neriebiu kreminiu sūriu.

Antra diena

Pusryčiai. Kokteilis iš vieno kivio, saujos šaldytų aviečių ir bananų. Taip pat sauja avižų su nugriebtu pienu. 300 ml spanguolių sulčių.

Priešpiečiai. Sriuba iš 1 morkos, kvapiųjų moliūgų ir kalendrų, patiekta su jautienos ir krienų sumuštiniu.

Pietūs. Makaronai „Primavera“: 150 g makaronų su pomidorų padažu, paruoštu iš konservuotų ir šviežių vyšninių pomidorų, brokoliai, grybai ir keptas česnakas. Patiekite juos su salotų lapais.

Užkandžiai. Vienas bananas ir vienas nedidelis neriebaus jogurto indelis.

Trečia diena

Pusryčiai. 150 g šviežių vaisių su 1 valgomuoju šaukštu graikiško jogurto ir 20 g skrudintų saulėgrąžų bei moliūgų sėklų. 150 ml apelsinų arba greipfrutų sulčių.

Priešpiečiai. Sumuštinis iš rupių miltų duonos, lašišos ir salotų lapo, kriaušė ir bananas.

Pietūs. 100 g ant grotelių keptos kiaulienos nugarinės kapotinio su morkų, razinų ir sezamo salotomis. Salotas paruoškite iš vienos nuluptos ir sutarkuotos morkos, 40 g razinų ir 1 valgomojo šaukšto su alyvuogių aliejumi sumaišytų sezamų sėklų. Patiekite tai su 90 g virtų bulvių.

Užkandžiai. Viena nedidelė bandelė. Sauja (50 g) nesūdytų riešutų.

Ketvirta diena

Pusryčiai. Avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu. Pagaminkite košę įprastai, įdėkite vieną nuluptą, išskobtą ir sutarkuotą obuolį ir vieną valgomąjį šaukštą cinamono į 50 g avižų ir 100 ml nugriebto pieno.

Priešpiečiai. Pitos paplotėlis, apteptas su 50 g neriebiu avinžirnių užtepu – humusu, vyšniniai pomidorai, vakarutės ir raudonasis svogūnas. Taip pat indelis neriebaus jogurto.

Pietūs. 100 g ant grotelių kepto didkepsnio su salotų lapais ir keptais burokėliais sezamų padaže, gaminamame iš vieno valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir 1 valgomojo šaukšto sezamų sėklų. Patiekite tai su kepta bulve.

Užkandžiai. Du ryžių pyragėliai ir humusas. Taip pat du apelsinai.

Penkta diena

Pusryčiai. Vienas plaktas iškeptas kiaušinis, pilnagrūdės duonos skrebutis ir kepti pomidorai.

Priešpiečiai. Sumuštinis iš kumpio, salotų ir pomidorų ant ruginės duonos. 100 g pupelių ir burokėlių salotos.

Pietūs. 140 g upėtakio, patiekto su 40 g migdolų, sezamo sėklų, citrinos griežinėliais ir šviežiomis supjaustytomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės, čiobreliai ir krapai. Kepkite žuvį 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patroškinkite 4 saliero stiebelius orkaitėje su griežinėliais supjaustytu svogūnu ir 100 g vištienos sultinio. Patiekite tai su bulvėmis: 100 g virtų bulvių, supjaustytų griežinėliais ir pakeptų ant trupučio aliejaus su keliais pjaustyto svogūno griežinėliais.

Užkandžiai. Skrudinta bandelė su neriebu kreminiu sūriu. 2 guajavos.

Šešta diena

Pusryčiai. Skrudinta bandelė, aptepta sutrintu bananu.

Priešpiečiai. Valdorfo salotos, gaminamos iš kubeliais supjaustyto obuolio, dviejų supjaustytų saliero stiebelių, kelių perpus perpjautų juodųjų vynuogių ir 50 g graikinių riešutų, sumaišytų su neriebiu natūraliu jogurtu, ir vienas arbatinis šaukštas paprikos. Salotas valgykite su dvejomis riekelėmis ruginės duonos ir indeliu sojos jogurto.

Pietūs. Viena ant grotelių kepta vištos krūtinėlė su 160 g keptų daržovių (cukinija, grybais, svogūnais, vyšniniais pomidorais ir pipirais, sumaišytais su alyvuogių aliejumi ir keptais 180 laipsnių 20 minučių. Paskaninkite daržoves paprikos ir aitriųjų pipirų prieskoniais). Patiekite tai su bulvių koše: nulupkite vidutinio dydžio bulvę, iškepkite kartu su daržovėmis orkaitėje ir sutrinkite ją.

Užkandžiai. 4 džiovinti abrikosai, 2 ruginiai krekeriai, plonai užtepti riešutų sviestu.

Septinta diena

Pusryčiai. 2 griežinėliai ant grotelių kepto lieso bekono su riekele ruginio skrebučio ir kepti pomidorai.

Priešpiečiai. 70 g skumbrės pašteto, pagaminto iš rūkytos skumbrės filė, sumaišytos su neriebiu lengvu sūriu ir išspaustomis citrinos sultimis, 4 ryžių paplotėlių ir daug salotų, pagamintų iš supjaustytų marinuotų burokėlių, marinuotų agurkų ir raudonojo svogūno.

Pietūs. 200 g paelijos. Ji gaminama taip: supjaustykite svogūną, pridėkite šiek tiek aitriųjų pipirų ir skiltelę česnako, tada pakepkite aliejuje. Įpilkite 50 g rudųjų ryžių ir 1 valgomąjį šaukštą ciberžolės. Kepkite tai 5 minutes. Pagaliau pridėkite 200 ml žuvies sultinio, ir troškinkite patiekalą, nuolat maišant. Likus 5 min. iki patiekalo paruošimo pabaigos pridėkite įvairių jūros gėrybių: krevečių, midijų, krabų lazdelių. Ant viršaus uždėkite šiek tiek šviežių supjaustytų kalendrų.

Užkandžiai. 1 kivis ir 2 ruginiai krekeriai su humusu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.