„Dior“ atleido supermodelį J. Dunn dėl per didelių krūtų

Mados namai „Dior“ nutraukė sutartį su supermodeliu Jourdan Dunn (22 m.), nes jos krūtinė per didelė. Anot modelių agentūros „Storm Models“, manekenės krūtinės dydis yra tik 70A (32A). Iš Jamaikos kilusi Jourdan tikina, kad dažniausiai jos atleidimą sąlygoja visai kiti faktoriai.

„Dior“ neįtiko per didelės Jourdan Dunn krūtys.<br>„Vogue“
„Dior“ neįtiko per didelės Jourdan Dunn krūtys.<br>„Vogue“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:25 AM

„Paprastai man pasakoma, kad esu atleidžiama, nes esu „spalvota“, taigi būti atleistai dėl krūtinės yra smulkmena“, – teigė J. Dunn.

Tačiau kritikai kaip mat suskubo papriekaištauti mados namams, nes pastaruoju metu „Dior“ dažnai kritikuojami dėl neįprastai didelio baltaodžių modelių skaičiaus.

„Dior“ komandoje tiek daug baltaodžių, kad aš pradedu manyti, jog taip yra elgiamasi tyčia“, – tikino Jamesas Scully, vadovaujantis „Tom Ford“, „Jason Wu“, „Derek Lam“, Stellos McCartney, „Lanvin“ ir „Carolina Herrera“ rengiamoms modelių peržiūroms.

Kol mados namai „Dior“ įtarinėjami dėl rasistinės politikos, „Prada“ pakilo į kovą su šiuo reiškiniu.

Pirmą kartą beveik per dvidešimt metų mados namus „Prada“ reklamuoja juodaodė. Iš Kenijos kilusi Malaika Firth yra viena iš septynių manekenių, dalyvavusių naujausioje „Prados“ reklaminėje kampanijoje, skirtoje kovai su rasizmu.

Pastarąjį kartą „Prada“ reklaminėje kampanijoje juodaodė dalyvavo 1994 metais. Tuomet iš reklaminių plakatų šypsojosi Naomi Campbell.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.