8 veiksmingiausios natūralios plaukų kaukės

Iš pirmo žvilgsnio kiaušiniai, jogurtas bei medus atrodo tinkami tik sočių pusryčių ruošimui. Tačiau šaldytuve esantys maisto produktai gali puikiai pasitarnauti puoselėjant natūralų grožį. Išbandykite šias 8 nesunkiai pagaminamas kaukes, ingredientus kurioms tikrai atrasite savo virtuvėje.

Žvilgesį praradusiems, silpniems plaukams atsigauti padės alaus kaukė!<br>123rf
Žvilgesį praradusiems, silpniems plaukams atsigauti padės alaus kaukė!<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:29 AM

Kiaušinis - universali plaukų kaukė

Kiaušinis – vertas didelių pagyrų. Kiaušinio trynyje gausu proteinų, jis taipogi veikia kaip natūralus drėkiklis. Baltymas vertingas tuom, kad gali padėti pašalinti nereikalingus riebalus.

Išbandykite: Normaliems plaukams reikės viso kiaušinio. Riebiems plaukams išbandykite kaukę tik iš kiaušinio baltymo. O sausiems plaukams efektyviausia - kiaušinio trynio kaukė. Sunaudokite pusę stiklinės reikiamo ingridiento ir įmasažuokite į švarius, drėgnus plaukus. Palikite 20 minučių, tuomet išplaukite su drungnu vandeniu bei šampūnu. Viso kiaušinio ar kiaušinio trynio kaukė rekomenduojama kartą per mėnesį, o baltymo – kartą per dvi savaites.

Blizgesį praradusiems plaukams pagelbės grietinė ir jogurtas

Plaukų modeliavimo produktai bei užteršta aplinka mažina drėgmės kiekį plaukuose, dėl to plaukai praranda blizgesį. Tačiau grietinės arba jogurto kaukė išgelbės nuo šių rūpesčių.

Išbandykite: Pusę stiklinės grietinės arba natūralaus jogurto įmasažuokite į drėgnus plaukus ir palikite 20 minučių. Nuplaukite šiltu bei drėgno vandens kontrastiniu dušu, tuomet išplaukite šampūnu. Kaukę galite naudoti kas antrą savaitę.

Kankina pleiskanos? Padės citrinų sulčių bei alyvuogių aliejaus mišinys

Kovoje su pleiskanomis nepamainomu elementu turėtų būti citrinų sulčių bei alyvuogių aliejaus mišinys. Citrinos rūgštingumas padės atsikratyti negyvos odos atplaišų, o alyvuogių aliejus sudrėkins ir pamaitins galvos odą.

Išbandykite: Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus bei vandens. Gerai išmaišykite bei įmasažuokite į galvos odą. Palaikykite 20 minučių, tuomet kruopščiai išplaukite galvą su šampūnu. Procedūra rekomenduojama atlikti kas antrą savaitę.

Alus – ne tik į pilvus. Stiprinanti alaus kaukė silpniems plaukams

Žvilgesį praradusiems, silpniems plaukams atsigauti padės alaus kaukė!

Išbandykite: Pašildykite stiklinę alaus tiek, kad skystis būtų maloniai drungnas. Suvilgykite plaukus nuo šaknų iki pat galiukų. Apvyniokite rankšluosčiu arba plėvele ir palaikykite 15 minučių. Procedūra atlikite kartą per dvi savaites.

Medus – į pagalbą sausiems bei saulės pažeistiems plaukams

Norėdami sušvelninti džiovintuvo, saulės bei kieto vandens poveikį jūsų plaukams – pasitelkite į pagalbą natūralų produktą – medų. Medus turi savybę pritraukti bei sulaikyti drėgmę.

Išbandykite: Į švarius, drėgnus plaukus įmasažuokite pusę stiklinės medaus ir palaikykite 20 minučių, tuomet nuplaukite šiltu vandeniu. Medų galite maišyti su 1 ar 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, kad mišinys būtų skalsesnis. Ypatingai saulės nualintiems plaukams rekomenduojama medaus bei avokado kaukė (pusė stiklinės medaus ir 2 šaukštai gerai prinokusio avokado). Šią kaukę rekomenduojama daryti kartą per mėnesį.

Riebiems plaukams – kukurūzų krakmolas arba kukurūzų miltai

Tinkamai naudojamas kukurūzų krakmolas/kukurūzų miltai – pigi priemonė, padedanti pašalinti nešvarumus nuo plaukų.

Išbandykite: Supilkite vieną valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo/miltų į tuščią druskinę arba pipirinę, tuomet išbarstykite ingredientą ant sausų plaukų. Po 10 minučių iššukuokite likučius švelniu šepečiu. Šią procedūrą galite atlikti kas antrą dieną.

Nepaklusniems plaukams – avokadas

Avokadas – puikus plaukų priežiūros pagalbininkas. Jame esantys riebalai puikiai suvaldo nepaklusnius plaukus bei suteikia jiems žvilgesio.

Išbandykite: Sutrinkite pusę gerai prinokusio avokado ir įmasažuokite į drėgnus plaukus. Luktelėkite 15 minučių, tuomet išsiplaukite galvą. Norėdami sustiprinti efektą galite sumaišyti avokadą su alyvuogių aliejumi, majonezu ar kiaušinio tryniu. Kaukę patartina daryti kartą per dvi savaites.

Kaukė plaukų modeliavimo produktų likučių pašalinimui

Soda puikiai panaikina visus nereikalingus lako, žele, vaško ir kt. Priemonių likučius iš plaukų. Sodos bikarbonatas panaikina bet kokias rūgštis.

Išbandykite: Sumaišykite 1-2 valgomuosius šaukštus kepimo sodos su nedideliu vandens kiekiu, kad gauta masė būtų panaši į pastą. Įmasažuokite į drėgnus plaukus, palaikykite 15 minučių. Išskalaukite su vandeniu, tuomet išplaukite su šampūnu. Rekomenduojama atlikti kartą per dvi savaites.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.