Sėkmės lydimam vyrui tinka klasika

Po Londono bei Florencijos vyriškosios mados vėjai pasiekė ir Milaną. 2014 metų pavasario ir vasaros vyrų mados savaitės ašis – klasikinė elegancija, kuri kitais metais taps sėkmės ženklu.

„Ermenegildo Zegna“.<br>AP
„Ermenegildo Zegna“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė

Jul 30, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:48 PM

Pagrindinis kitų metų šiltojo sezono derinys – klasikiniai pusbačiai, sutrumpėjusios kelnės ir rankovės, taip pat lietpaltis ir masyvi rankinė.

Bus madingos visos įmanomos ir neįmanomos variacijos bei fantazijos klasikinio kostiumo tema. Tarp jų – ir klasikinis šortų bei švarko derinys.

„Roberto Cavalli” kolekcija turtinga audinių, spalvų ir formų. Prie klasikinio vyriško kostiumo šie mados namai siūlo avėti iš odinių dirželių supintas gladiatorių basutes. Arba to paties audinio marškinius bei kaklaraištį ir klasikinį švarką.

Aristokratiškų manierų vyrai savo išskirtinumui pabrėžti gali rinktis „Giorgio Armani” viziją – kostiumo kelnes derinti su įmantriais švarko siluetais bei minkšto trikotažo megztiniais.

Mados namai „Frankie Morello”, stoję į nepriteklių kamuojamųjų pusę, kolekciją išmargino užrašu „Food 4 All” (išvertus iš angl. k. – maistas visiems) ir dosniai monetomis apibarstė viršutinius drabužius.

Dsquared2” kolekcija buvo persunkta erotiškumo ir stebino detalėmis, pavyzdžiui, solidumo suteikiančiais akiniais. Taigi kitais metais ieškokite prie savo veido formos tinkančių akinių rėmelių.

Mados namai „Dsquared2” prie šortų kostiumo pasiūlė po švarku klubus apjuosti megztiniu arba ant kaklo užsidėti ilgus, diržo sagtį siekiančius plonus karolius – galima tiesiog po švarku, ant nuogo kūno.

Dizaineriai broliai Deanas ir Danas Catenai įsitikinę, kad geras skonis ir aprangos kultūra turi būti skiepijami nuo mažens. Tad nusilenkti publikai jie išėjo kartu su berniukais dvyniais, vilkinčiais smokingus.

Dizaineris Ermanno Scervino kitą pavasarį ir vasarą siūlo mūvėti baltas kojines. Jas galima derinti prie juodų pusbačių ir juodo šortų kostiumo.

Ekstravagancijos gerbėjams pravers dar viena šio dizainerio idėja. Įprastai mazgu surišamą kaklaraištį galima tiesiog permesti per kaklą.

O štai dizainerė Jil Sander siūlo priešingą variantą – prie akinamai balto ar švelniai rožinio kostiumų ir tokių pat spalvų batų rinktis juodas it derva kojines.

Mados namų „John Richmond” auksinio voratinklio gijas, „Canali” dryžius ir kitokius marginimo raštus kitą šiltąjį sezoną nustelbs gėlės. Ar tai ženklas, kad vyrų mada moteriškėja? Galbūt tai tiesiog drąsus sprendimas.

Gėlėtų audinių kostiumai, mados namų „Dirk Bikkembergs” iš dideliais žiedais margintų audinių sukirptos kelnės ir švarkai bus sezono aktualija.

„Gucci” kolekcija išsiskyrė elegancija ir puikiais deriniais. Turbūt šių mados namų dizainerę Fridą Giannini įkvėpė motinystė ir kovo mėnesį gimusi dukra Greta.

Kitą pavasarį ir vasarą bus madinga ir būti geros nuotaikos. „Emporio Armani” kolekciją demonstravę vyrai sužavėjo publiką nuoširdžiomis plačiomis šypsenomis.

Itališkos elegancijos pavyzdžiu tapo „Missoni” kolekcija. Po „Versace” atletiškų saldžių berniukų pasirodymo mados namų „Etro” modeliai buvo tikrai vyriški: podiumu žingsniavo barzdoti ir net visiškai žili vyrai.

Kitą vasarą karaliaus balta spalva. Tačiau populiarūs bus ir tradiciniai pilkšvi, dangiški, rašalo, tamsiai mėlyni, smėliniai ir vario atspalviai su oranžinės, šafrano, paparčio ir raudonojo molio spalvų potepiais.

Daug dėmesio dizaineriai skyrė kokybiškoms medžiagoms – vyraus moherio ir lamų vilna, šilkas, medvilnė, linas ir mikropluoštas.

Mados namų „Vivienne Westwood” laiką pralenkianti kolekcija, „Moncler Gamme Bleu” ir „Philipp Plein” padūkusios idėjos skirtos jauniems save mylintiems miestiečiams, dar vadinamiems metroseksualais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.