Teisininkė A. Poškuvienė laisvalaikiu ant šilko kuria šedevrus

Šilkas – tarsi antroji žmogaus oda, o su drabužiu iš tokio audinio nebus nei karšta, nei šalta. Būtent todėl šilką savo kūrybai pasirinko teisininko išsilavinimą turinti vilnietė Auksė Poškuvienė (56 m.).

„Tapymas ant šilko man padeda pailsėti po įtemptos darbo dienos”, – teigė vilnietė Auksė Poškuvienė (centre).<br>J. Mažytė
„Tapymas ant šilko man padeda pailsėti po įtemptos darbo dienos”, – teigė vilnietė Auksė Poškuvienė (centre).<br>J. Mažytė
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Jul 31, 2013, 7:52 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:37 AM

Laisvalaikiu Auksė piešia ant šilko, o vėliau iš primargintų audinių siuvamos tunikos ir suknelės. Tokie drabužiai paslepia nereikalingus kilogramus, teikia prabangos ir patogumo pojūtį.

Pirmąją spalvingų drabužių kolekciją iš šilko A.Poškuvienė pristatė šį pavasarį sostinės „Domus galerijoje” ir sulaukė garsių plojimų.

Tąkart modeliai mūvėjo avalynės kūrėjos Rūtos Rimšelienės kurtus batus. Būtent ši dizainerė ir paskatino notare dirbančią vilnietę viešai pristatyti savo kolekciją.

Anksčiau Auksė tik padėdavo R.Rimšelienei, prie jos sukurtų batų kolekcijos priderindavo išmarginto šilko drabužius.

Naujausia A.Poškuvienės vasariška suknelių ir tunikų kolekcija skirta poilsiui.

„Kuriu laisvalaikio drabužius – siekiu, kad jie būtų spalvingi, teiktų gerą nuotaiką, padėtų atsipalaiduoti.

Kai kurie drabužiai išmarginti gėlėmis, paukščiais. Pastebėjau, kad daugumai moterų labiau patinka abstraktūs piešiniai, primenantys nendres, smėlį, jūrą”, – kalbėjo kūrėja.

Teisininko išsilavinimą turinti A.Poškuvienė džiaugiasi savo pasirinkta profesija ir į jokią kitą jos nekeistų. Tad tapymas ant šilko jai – tik pomėgis, leidžiantis atsipalaiduoti po darbų.

„Notaro darbas reikalauja tikslumo, susikaupimo, jame netrūksta įtampos. Kūryba man padeda pailsėti”, – paaiškino meniškos sielos vilnietė.

Šilko audinius Auksė margina jau septynerius metus. Įkvėpimo ji semiasi klausydamasi muzikos, vaikščiodama po gamtą.

Auksei labiausiai patinka jūros spalvos – mėlyna, žydra, turkio.

„Kaip greitai sukuriamas drabužis? Kartais – per naktį, o kartais – per savaitę. Mano pomėgis – ne verslas. Kūrybinė veikla kartais būna labiau nuostolinga nei pelninga”, – sakė teisininkė.

A.Poškuvienė mano, jog šilko drabužiai tinka savimi pasitikinčiai, nebijančiai žaisti spalvomis moteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.