Nuo saulės pavargusiai odai - drėkinančios kaukės

Didžiausias odos senėjimo procesas vyksta dėl neigiamo saulės poveikio, nes po saulės vonių oda netenka drėgmės, ją veikia kenksmingi saulės spinduliai.

Vasarą tinka visos drėkinančios procedūros, kurios rekomenduojamos drėgmės stokojančiai, sausai odai.<br>123rf
Vasarą tinka visos drėkinančios procedūros, kurios rekomenduojamos drėgmės stokojančiai, sausai odai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:07 AM

Stipriai nudegus saulėje, negalima odos tepti jokiais riebalais. Patariama naudoti specialius preparatus, skirtus nudegusiai nuo saulės odai. Esant stipriam nudegimui ir norint sumažinti žalą, pagalbos reikia kreiptis į profesionalus.

Po saulės vonių drėgmės netekusiai ir perkaitusiai odai kosmetologės rekomenduoja intensyvų drėkinimą jūros dumblių lapais, kurie padeda maksimaliai sudrėkinti odą, sumažėja paraudimas, atstatomas odos drėgmės balansas.

Ne mažesnis dėmesys vasarą turėtų tekti ir rankų bei kojų odai. Po intensyvaus poilsio pajūryje rankas reikėtų atgaivinti SPA procedūromis, nuo kurių oda tampa minkštesnė, o veikliosios medžiagos, tokios, kaip jūros dumbliai, neleidžia džiūti, prisotina mineralų ir mikroelementų, sumažina raudonį, išlygina smulkias raukšleles.

Nereikėtų pamiršti ir kojų priežiūros procedūrų, nes nuo karšto smėlio ir sūraus jūros vandens nukenčia pėdos. Kaukės, kremai pamaitina ir atvėsina pėdų odą bei neleidžia išdžiūti ir suskilinėti padams.

Vasarą tinka visos drėkinančios procedūros, kurios rekomenduojamos drėgmės stokojančiai, sausai odai.

Šiltuoju metų laiku patariama jokiu būdu neprausti odos muilu ar prausikliais, kurių sudėtyje yra sulfatų, nes jie didina odos pH. Aukštą pH lygį turinčios sudedamosios dalys atima visus natūralius apsauginius odos riebalus ir vandenį, taip iššaukdamos paviršinio odos sluoksnio dehidrataciją.

Norint odą išlaikyti sveiką, ji turi būti gerai sudrėkinta ir pamaitinta, tačiau be natūralios riebalinės apsaugos ji, kompensuodama vandens trūkumą, produkuoja daug gausesnį kiekį riebalų į paviršių. Ilgainiui oda tampa dvigubai riebesnė ir blizgesnė.

Specialistai rekomenduoja prausiklį be sulfatų.

Jei nudegėte odą, tačiau neturite galimybės apsilankyti pas profesionalus, specialistai pataria tepti priemones, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra alijošius.

Blogiausiu atveju tiks paprasčiausias jogurtas, kurį galite tepti kas valandą. Jogurtą patartina palaikyti šaldytuve – šaltas produktas sumažina kapiliarų išsiplėtimą ir pašalina raudonį.

Sudirgusią odą nuramins ir žemuogės. Kaukė iš aromatingų žemuogių taip pat išlygina raukšleles.

Žemuogių veido kaukė

Sutrinkite saujelę žemuogių. Į košelę pridėkite 1/2 arbatinio šaukštelio medaus. Sumaišykite ir užtepkite ant veido. Po 20 min. nuplaukite šiltu vandeniu. Nepamirškite įtepti drėkinamuoju kremu.

Jei per trumpą laiką reikia akivaizdžiai pagerinti odos būklę, tiks kiaušinio, medaus, agurkų ir kefyro kaukės.

Tonizuojamoji kaukė

Išplakite 1 kiaušinio baltymą, įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 3 šaukštelius kefyro. Jeigu masė per skysta, įdėkite maltų avižinių dribsnių. Nuvalykite veidą su kefyru, plonu sluoksniu užtepkite kaukę. Po 15–20 minučių nuplaukite šiltu vandeniu.

Valomoji kaukė, sutraukianti poras

Užpilkite po 1 arbatinį šaukštelį šalavijų ir ramunėlių puse stiklinės verdančio vandens, uždenkite ir laikykite apie 20 minučių. 3 šaukštus gauto skysčio sumaišykite su tokiu pat kiekiu kefyro ir 3 šaukštais ryžių miltų arba bulvių krakmolo. Kaukę laikykite 20 minučių, nuvalykite iš pradžių kefyre suvilgytu vatos tamponu, o po to – tiesiog šiltu vandeniu.

Šviežių agurkų ir kefyro kaukė

Smulkiai sutarkuokite pusę šviežio agurko ir sumaišykite su kefyru. Užtepkite gautą tyrelę plonu sluoksniu ant veido ir laikykite 15–20 minučių.

Tiesa, agurkų ir žalių bulvių griežinėliai padės atgaivinti akių zoną, panaikins paburkimą, o žalios arbatos kompresai apsaugos nuo raukšlių.

Paraudusiai odai – banano ir grietinėlės kaukė

Pusę banano sutrinkite su dviem šaukštais šviežios grietinėlės, palaikykite 30 minučių. Ši kaukė panaikins paraudimą ir pamaitins odą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.