Dėl grožio pamišusioms kinėms nė motais nei sveikata, nei įpykdytas sutuoktinis

Kinės laužo kaulus, vartoja balinamuosius kremus ir laikosi dietų – viskas tik dėl to, kad atrodytų kaip Holivudo žvaigždės. Tokios mados vaikams gali būti skausmingos, bet ypač rūpi tėvams. Kodėl?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2013, 2:07 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:14 AM

Priimamasis pilnas žmonių. Dvi dešimtys vaikų su tėvais įsitaisę ant margaspalvių kėdžių, žiūri animacinį filmą „Tomas ir Džeris”. Kampe įkurdinta lėlių virtuvė, kurioje mama su savo atžala mokosi gaminti, rašo „Lietuvos rytas".

Kiti pacientai skaito ar įnikę į savo išmaniuosiuose telefonuose esančius žaidimus. Žaliais chalatais vilkinčios gydytojų asistentės karštligiškai zuja po priimamąjį su ligų istorijomis ir šūsnimis popierių.

Tądien viename Šanchajaus (Kinija) mieste įsikūrusioje vaikų klinikoje buvo ypač daug pacientų: jie laukė Lin Mei-Hwey.

Nieko nuostabaus: ši gydytoja tik kartą per mėnesį atvyksta iš Japonijos ir siūlo išskirtinį gydymą: ji švirkščia hormonus, kurie pavėlina lytinio brendimo pradžią ir padeda vaikams užaugti aukštesniems – net iki 10 centimetrų.

Pyplius maitina hormonais

„Ūgis reiškia gyvenimo kokybę ir Kinijoje. Aukštaūgiai randa geresnį darbą ir labiau patenkinti gyvenimu”, – sako 59-erių gydytoja iš Japonijos.

Gydytoja, kuri triūsdama „augimo klinikose” Azijoje uždirba daug pinigų, siekia įtikinti savo gydymo veiksmingumu vis daugiau kinų tėvų.

„Gydome jau daugiau nei 200 vaikų, kiekvieną mėnesį vis kiti tėvai atveda savo atžalas, net nepajėgiame visų jų gydyti”, – sako Lin Mei-Hwey.

Metus ar dvejus augantys vaikai kartą per mėnesį gauna hormonų kokteilį. Gydytoja teigia, kad jis nekenkia sveikatai.

Pasak Lin Mei-Hwey, tokias augimą skatinančias injekcijas Japonijoje ir Korėjoje ji daro jau 30 metų.

Ūgis – pranašumas

Šanchajaus gyventoja Li Yun negalvoja apie medicininę riziką. Klinikoje ji gydo savo septynerių metų dukterį Hai-Xi.

Be hormonų injekcijų mergaitė, remiantis prognozėmis, užaugtų iki 162 centimetrų – toks ūgis kinei tikrai nemažas.

Bet, kaip sako mama, jos duktė savo gyvenime turi pasinaudoti visomis galimybėmis, o tai bus įmanoma, jei Hai-Xi bus aukšta. Tikslas – 170 centimetrų ūgis.

Aršioje kovoje dėl galimybės iškilti Kinijoje svarbus bet koks konkurencinis pranašumas.

Dėl to vis daugiau kinų pasmerkia save kančioms: jiems laužomi žandikauliai, skruostikauliai ir kojos, dantys padengiami keramika, jie vartoja balinamuosius kremus ir dietines priemones.

Ir visa tai – dėl grožio. Kinės orientuojasi į Holivudo žvaigždes ir Vakarų pasaulio modelius, kuriuos pasitelkusios tarptautinės kosmetikos bendrovės reklamuoja Kinijoje savo produktus.

Vaikams valo organizmą

Ir bendrovė „WA Optimum Health Care” pasinaudoja nauja ūgio ir grožio manija. Už plačių stiklinių durų – klinika, įsikūrusi idiliškame parke Šanchajuje.

Klinikos viduje įrengta svarbių asmenų – VIP patalpa, daug operacinių ir gydymo salių. Naujausia mada: iš organizmo išvalyti nuodingąsias medžiagas.

„Daugelio 2 metų kinų vaikų kraujyje yra per daug aliuminio ir gyvsidabrio, o tai apriboja augimą”, – sako gydytoja Ping Wu.

Baltą chalatą vilkinti 53-ejų medikė patraukia dėmesį priklijuotomis blakstienomis. Jos oda aplink akis kiek įtempta – atrodo, kad ir Ping Wu pasinaudojo grožio chirurgo paslaugomis.

Sveika mityba, šlakus iš organizmo šalinantys medikamentai ir hormonai pagerina kraują.

„Daugelis tėvų sako: noriu, kad mano vaikas taptų sumanesnis ir gražesnis nei kiti”, – pasakoja Ping Wu.

Per dieną ji aptarnauja 30–40 pacientų, organizmo išvalymas trunka daugelį mėnesių. Medikė teigia, kad vaikų ūgis šokteli mažiausiai 5 centimetrais.

Supanašėti neįmanoma?

Į gydytojos Ping Wu kabinetą įeina Betty Li su savo vaikais – 12-mečiu Li Ze Ying’u ir 9-erių Li Ze Yang’u. Visi trys pageidauja, kad iš organizmo būtų išvalytos kenksmingosios medžiagos.

„Čia, Šnchajuje, labai svarbi išvaizda”, – pabrėžia Betty Li, iš profesijos aktorė.

Jos veidas nerodo senėjimo žymių, įdegęs, liemuo laibas – taip atrodanti Betty Li gali drąsiai pozuoti bet kokiam madų katalogui.

„Kinija darosi panaši į JAV ir Japoniją. Kinai nori atrodyti jauni ir liekni”, – sako grožio klinikos vadybininkas Shannonas Nielsenas.

Pasak jo, net 18-metės pamišusios dėl botokso injekcijų.

„Beje, kai kurios ateina turėdamos lūkesčių, prasilenkiančių su tikrove: nori atrodyti kaip Angelina Jolie. Tai paprasčiausiai neįmanoma”, – sako 36 metų vadybininkas.

Netrūksta ir kuriozų

Suprantama, klientams žodžio „neįmanoma” jis nemini. O kodėl turėtų? Juk tai pelningas verslas. Ne tik Kinijos turtuoliai, bet ir augantis vidurinis sluoksnis už savo svajonę pakloja nemažas sumas pinigų. Sh.Nielseno klientai už operaciją moka nuo 620 iki 31 tūkstančio eurų.

„Geras verslas”, – šypsodamasis pripažįsta vadybininkas.

Vakarų pasaulio kosmetikos bendrovėms Kinija – aukso kasykla. Dėl to garsioji „L’Oreal” per artimiausius 10–15 metų tikisi iki 250 mln. naujų klientų.

Kai kuriems Kinijos odontologams net apsimoka pasikviesti šios srities specialistų iš užsienio. Štai į Šanchajaus prekybos centre įsikūrusią kliniką graikas Dinos Kountouras atskrenda kas dvi savaitės.

Australė Kimberly Ashton dirba sveikos mitybos trenere ir neseniai atidarė studiją, kur Šanchajaus gyventojai mokosi sveikai paruošti maistą ir sveikai gyventi.

„Tačiau daugelis kinų nori būti gražūs tuojau pat”, – aiškina K.Ashton. Dėl to dauguma vis dar ryžtasi chirurginėms operacijoms – kad ir labai skausmingoms.

Bet visiškai pergudrauti gamtos įstatymų neįmanoma. Štai Šiaurės Kinijoje vyras pareiškė teismo ieškinį savo gražiajai sutuoktinei, nes ši pagimdžiusi negražų vaiką – nepanašų nei į ją, nei į jį.

Suprantama, sutuoktinis įtarė neištikimybę. Bet žmona buvo ištikima. Tiesiog moteriai dar iki santuokos buvo atlikta įvairių grožio operacijų, apie kurias savo vyrui ji nesiryžo pasakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.