Lūpų kampučių pakėlimo operacija – gražu ar pasibjaurėtina?

Seulo plastikos chirurgai teigia pastebėję padidėjusį susidomėjimą „šypsenos operacija“. Operacija yra itin paklausi tarp 20–30 metų vyrų ir moterų, kurie susilaukia kritikos dėl neišraiškingos mimikos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 9:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:46 PM

„Žmonės nuolat klausia, kodėl jūs susiraukęs, nors iš tiesų tai – natūrali jūsų veido išraiška? Tai išties sukelia stresą, ar ne?“ – retorinį klausimą užduoda Kwon Taek-keunas, 20 metų darbo praktikos turintis plastikos chirurgas.

Pacientų nuotraukos „prieš“ ir „po“ bei vaizdo įrašai, išplatinti internete, neabejotinai pritraukė visuomenės dėmesį, tačiau kartu sukėlė ir nemažą ažiotažą. Kai kurie tokius plastikos chirurgo pacientus juokais  lygina su Džokerio personažu iš filmo „Tamsos riteris“.

Tačiau plastinės chirurgijos specialistai gina savo poziciją ir teigia, kad jų pacientai – likimo nuskriausti žmonės, kurie paveldėjo natūraliai apačion nuleistas lūpas. Labiausiai kenčia tie liūdnos veido minos žmonės, kurie dirba aptarnavimo srityje.

Per minėtą procedūrą pašalinami raumenų audiniai, esantys lūpų kampučiuose. K.Taek-keunas teigia, kad kiekvieną pacientą rūpestingai apžiūri iš visų pusių, sėdintį, gulintį ir t.t., tam, kad pjūvio metu būtų išgautas kuo natūralesnis lūpų linkis.

Procedūros kaina – net 2 tūkst. dolerių. Amžina šypsena pareikalaus ne tik daug išlaidų, tačiau ir kruopščios priežiūros po operacijos. Prireiks net 3–6 mėnesių, kad naujoji šypsena sugytų.

Pietų Korėjos gyventojai – dažniausiai plastinės chirurgijos klinikų duris varstantys žmonės pasaulyje. Anot Tarptautinės plastikos chirurgų asociacijos, net kas penkta korėjietė gulasi po skalpeliu.

Pietų Korėjos klinikos siūlo daugiau nei 15 skirtingų procedūrų lūpoms ir burnos sričiai, tačiau lūpų kampučių pakėlimo procedūra šiuo metu viena populiariausių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.