365 dienos vilkint tik dėvėtus drabužius – stileivos bandymas perauklėti mados industriją

365 dienas vilkėti tik kitų žmonių dėvėtus drabužius – tokį tikslą sau užsibrėžė Christina Dean. Šio projekto ji ėmėsi ne taupumo sumetimais, o dėl to, kad paskatintų mados industriją daugiau galvoti apie gamtosaugą ir imti perdirbti dėvėtus rūbus.

365 dienas vilkėti tik dėvėtus kitų žmonių drabužius - tokį tikslą sau užsibrėžė Christina Dean.<br>"Instagram" nuotr.
365 dienas vilkėti tik dėvėtus kitų žmonių drabužius - tokį tikslą sau užsibrėžė Christina Dean.<br>"Instagram" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 11:51 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:36 PM

C.Dean – „ReDress“ organizacijos, kuri bando susieti madą su ekologija, įkūrėja, visus 2013 metus pasižadėjo vilkėti tik kitų žmonių išmestus ar paaukotus dėvėtus rūbus. Žinoma, išskyrus apatinį trikotažą ir avalynę.

Įamžindama kiekvieną savo drabužių derinį „Get ReDressed“ „Instagram“ paskyroje C.Dean įrodė, kaip šiukšlių konteineryje kadaise atsidūrusius džinsus reikėjo tik išskalbti, kad šie atrodytų lyg nauji, o puošnių dėvėtų palaidinių kokybė tokia gera, kad išlyginus jas galima būtų kabinti ant manekenų drabužių parduotuvių vitrinose.

Kiekvieną mėnesį C.Dean skiria laiko apsilankyti drabužių rūšiavimo centre, kurį valdo „Friends of the Earth“ labdaros ir paramos organizacija. Rūšiavimo centre – gausu Honkongo gyventojų išmestų senų ir nebenešiojamų apdarų. C.Dean čia kiekvieną mėnesį išsirenka apie 30 „perliukų“, kad atnaujintų savo garderobą.

Stilisto padedama C.Dean demonstruoja išties stilingus drabužių derinius. Nufotografuoti deriniai keliauja tiesiai į interneto platybes, o jos „Instagram“ paskyroje drabužių kombinacijos yra suskirstomos į kategorijas: „pasidaryk pats“, „viena suknelė – 30 skirtingų aprangos variantų“, „persiūti rūbai“ ir daugelį kitų. „Rūšiavimo centre – daugybė dėžių, kuriose naujo šeimininko laukia išmesti ir kažkam nebereikalingi įvairių dydžių, audinių ir modelių rūbai“, – teigia C.Dean.

Merginos garderobe dabar – galybė rūbų, pradedant nuo „pagyvenusios kinės apdarų“ iki žinomiausių dizainerių šedevrų. „Dažnai randu itin prastos kokybės, blogai prižiūrėtų, suplyšusių, išpurvintų rūbų. Tačiau kartais tose dėžėse glūdi tikri aukso lobiai – visiškai nauji, įspūdingos kokybės, rankų darbo rūbai.

C.Dean teigia, kad didžiausiu savo lobiu ji laiko „Ralph Lauren“ palaidinukę. Ir tai – tik vienas iš daugelio radinių su prabangia etikete.

Projektui pasibaigus, „ReDress“ įkūrėja drabužius planuoja parduoti, o visas gautas lėšas skirti „ReDress“ ir „Friends of the Earth“ organizacijų veiklai tęsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.