Į vakarėlius verslininkė I.Navickaitė vaikšto pasipuošusi sariu

Sariu pasipuošusi lietuvė atrodo žavingai, jeigu ji paiso šventės šeimininkų padiktuoto aprangos kodo. Taip pasidabinusi praėjusią savaitę vienoje šventėje pasirodė įmonės „Voyage-Voyage” verslo plėtros direktorė Ingrida Navickaitė (27 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 5:51 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:43 PM

Sarį Ingrida pirko Indijoje, nes išvykdama į kelionę jau buvo gavusi kvietimą į Indijos nepriklausomybės dienos minėjimą Vilniuje. Ir pirko ne bet kokį, o tinkantį oficialiai progai, nes yra daugybė sarių rūšių, rašo „Lietuvos ryto” priedas „Stilius”.

I.Navickaitei viename Indijos prekybos centre, kur daugybė sarių parduotuvių, nepasiklysti padėjo vietos dizaineris.

Nors lietuvė domisi Indijos kultūra, rinktis egzotišką apdarą be specialisto nedrįso. Rizikinga, nes galima nusipirkti, pavyzdžiui, vestuvėms tinkantį sarį. Be to, sariai skirti ir tam tikrai amžiaus grupei – mergaitėms iki 15 metų, merginoms ir moterims iki 23 bei 28 metų ir taip toliau.

„Be dizainerio nebūčiau išsirinkusi ir tinkamo šilko sario. Jie visi šilkiniai, tačiau šio audinio yra labai daug rūšių. Daug žmonių mano, kad puikiausias – tokio plonumo, kad jį galima pertraukti per žiedą.

Prabangiu laikomas ir saris iš standaus šilko. Daug sarių siuvinėti aukso siūlais”, – aiškino pašnekovė.

Indijoje kvietime į renginį dažnai būna nurodomas kodas. Jis pasufleruoja, kokį sarį rinktis – oficialų, itin puošnų ar laisvo stiliaus. Šalia neretai nurodoma ir ką autis – aukštakulnius ar žemakulnius. To prireikia, pavyzdžiui, penkias dienas švenčiant vestuves. Vilniuje praėjusią savaitę surengtoje šventėje Ingrida su sariu jautėsi puikiai ir patogiai, sulaukė komplimentų.

Galbūt neverta taip stengtis – juk sario lengvai, kaip suknelės, neapsivilksi? Iš penkių metrų audinio siūtą apdarą dar reikia išlyginti ir tik po to susidėlioti klostėmis ant kūno.

„Aprangos kodas – tai puikus sufleris, mat jo paklausęs neišsišoksi ir jausiesi gerai”, – mano Ingrida.

Egzotiškas apdaras tinka ir europietėms

Kad saris patinka ir puikiai tinka ne tik Indijos moterims, o ir europietėms, jau įrodė ne viena žinoma moteris, viešumoje pasirodžiusi su šiuo spalvingu apdaru.

2001 metais vieno renginio metu „Stiklių” restorane sariais buvo pasipuošusios choreografė Lina Kučinskienė, šviesaus atminimo interjero dizainerė prancūzė Anne Toulous, teisininkė Jolanta Paulauskienė, politiko Rolando Pakso žmona Laima ir „Stiklių” bendraturtė Ana Ciupij.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.