Aprangos madą studijuojanti G.Ačaitė varlytes siūlo dėvėti ne tik vyrams

Norintiesiems išsiskirti iš minios aprangos madą studijuojanti kaunietė Gintarė Ačaitė siūlo puoštis varlyte. Jas mergina kuria ne vien iš audinio, bet ir kailio, odos, net kviečių.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 7, 2013, 7:06 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:29 PM

Kauno technologijos universiteto aprangos mados inžinerijos magistrantė įsitikinusi, kad kaklą pasipuošti varlyte gali ne tik iškilmingomis progomis smokingą ar prabangų kostiumą dėvintys vyrai.

Ryškiaspalviai, gėlėti, margi ir net iš netradicinių medžiagų pagaminti rankų darbo aksesuarai puikiai pagyvina laisvalaikio, atostogų, mergvakarių, bernvakarių, krikštynų ar teminių vakarėlių aprangą, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

23 metų G.Ačaitė varlytes kuria ir dėvėti siūlo ne vien vyrams.

Jos puikiai tinka ir moterims, kurios šį aksesuarą gali nešioti ant kaklo, plaukuose, vietoj segės ar diržo sagties, juo papuošti rankinę.

Kurti varlytes išradinga studentė pradėjo prieš porą metų. Pirmąją kaklo puošmeną ji pagamino iš lino.

Mergina pasiuvo pailgą lininį maišelį, perrišo jį ryškiu kaspinu ir pritaisė užsegimą.

„Žiūrėdama į savo pirmąjį darbą pagalvojau, jog jis puikiai tiktų originaliam ir drąsiam vyrui. Paskui pabandžiau iš lino sukurti dar kelias tik jau kitokias varlytes“, – kūrybos pradžią prisiminė G.Ačaitė.

Dar didesnę aistrą kurti papuošalus studentė pajuto išvydusi, kaip jos darbai domina žmones. Kaunietė savo kūrinius pirmąkart nutarė pristatyti Vilniuje surengtoje mugėje.

Ji juos viešai pademonstravo šalia motinos dailininkės ir rankinių kūrėjos Editos Ačienės darbų.

Kai iš beveik trijų dešimčių varlyčių liko tik kelios, o kitos buvo nupirktos, G.Ačaitė užsimojo kurti dar įmantresnius aksesuarus. Varlytes ji siuva ne tik iš šilko, medvilnės, lino, odos ar kailio.

Kūrėja naudoja net kviečius ir rugius. O varlytes puošia segėmis, metalo detalėmis.

Vienoje iš paskutinių kolekcijų, kurią studentė pristatė Kaune vykusioje dizainerių darbų mugėje, buvo galima išvysti tiksinčiais laikrodžiais padabintas varlytes.

„Šias varlytes pamėgo bernvakarių dalyviai. Būsimam jaunikiui bičiuliai dovanoja tokį aksesuarą, kad skaičiuotų iki vestuvių likusias valandas ir minutes“, – linksmai pasakojo G.Ačaitė.

Šią savaitę prasidėjusio Europos vyrų krepšinio čempionato aistruoliams G.Ačaitė pasiūlė kaklo papuošalus iš Lietuvos vėliavą simbolizuojančių spalvų.

Jei autorė savo kurtų varlyčių nebūtų pardavusi ar padovanojusi, jos kolekcijoje puikuotųsi maždaug keturi šimtai rankų darbo kūrinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.