Tarp užsienio žvaigždžių populiarėja „stebuklinga“ grybų dieta

Grybų sezonas Lietuvoje jau įpusėjo. Ne paslaptis, kad šios miško gėrybės – nors ir sunkiai virškinamas, tačiau sotus, maistingas ir mažai kalorijų turintis maistas. Žinodamos šiuos privalumus, ir Lietuvos, ir Holivudo gražuolės vis dažniau įtraukia juos į savo valgiaraštį. Esą grybų dieta – efektyvus būdas padailinti kūno linijas ir atsikratyti vieno kito nereikalingo kilogramo. Tačiau ar tikrai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 10:41 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:19 AM

Apvalių kūno linijų popmuzikos žvaigždės Kelly Osbourne ir Katy Perry – grybų dietos šalininkės. Pasak jų, tai veiksmingas maistas norinčioms numesti vieną kitą kilogramą nuo pilvo, kojų ar rankų. Svarbiausia – laikytis principo ir bent kartą per dieną vietoj kurio nors valgio rinktis ne ką kita, o grybus ar jų patiekalus. Geriausiai – vakarienei. Tokio mitybos plano reikia laikytis dvi savaites, rašo dailymail.co.uk.

„Planas M“, – taip šią dietą vadina jos besilaikančios moterys. „M“ raidė – nuo angliško žodžio „mushroom“ (liet. grybas).

Grybai – tai vienas seniausių valgomų produktų. Grybuose mažai angliavandenių, tačiau gausu geležies, mangano, aminorūgščių. Juose esančius baltymus organizmas pasisavina lengviau nei iš augalinės kilmės produktų, o kai kurių grybų baltyminė vertė prilygsta net gyvulinės kilmės baltymams.

Ir nors dainininkės šventai įsitikinusios, kad grybai – puikiausias maistas norinčioms sulieknėti, specialistai tokia teorija abejoja ir tvirtina, kad plačiai aptarinėjamas jų veiksmingumas gerokai perlenkia lazdą.

Pasak jų, jeigu vietoj sočios vakarienės daugelis rinktųsi ne grybus, o vaisius ar daržoves, sulieknėti pavyktų taip pat efektyviai. Svarbiausia, kad maistas būtų neriebus ir subalansuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.