Ekstravagantiškos pensininkės įrodė, kad amžius – ne kliūtis būti stilingai

Mados pasaulis tiesiog pamišęs dėl jaunatviškos išvaizdos gražuolių, tačiau panašu, kad seniausiam ir pačiam stilingiausiam supermodeliui, 85-erių Daphne Selfe tai – nė motais. Žilaplaukė moteris mados pasaulyje sukasi jau septyniasdešimt metų. Ji begalę kartų žengė podiumu, dalyvavo fotosesijose ir reklaminėse kampanijose. Tačiau Daphne – ne vienintelė puikų stiliaus pojūtį turinti pensininkė.

Jean Woods.
Jean Woods.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2013, 10:04 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:37 AM

Naujausio dokumentinio serialo herojės – 6 neįtikėtinai stilingos garbingo amžiaus damos, kurios neleidžia laiko tėkmei nuslopinti jų meilės madai.

Štai Sue Kreitzman (73 m.) į drabužius žiūri kaip į meno kūrinius. Pensininkė dažnai siuvasi sau apdarus tikėdama, kad šitaip geriausiai atskleidžia save. Meilė juodai spalvai, masyvios apyrankės ir ryškiai raudoni akcentai Sue lyg sugretina su mados pasaulio krikštamote tituluojama Rosita Missoni – Missoni mados namų įkūrėja.

Kita dama yra Jean Baker (91 m.) – neabejotinai stilingiausia Jungtinės Karalystės Lordų rūmų narė ir dažna mados renginių viešnia. Su šia moterimi galima ne tik politinius klausimus aptarti, tačiau ir apie vyraujančias mados tendencijas pasišnekučiuoti.

Dar viena dokumentinio serialo herojė – Bridget Sojourner (75 m.), kuri savo garderobą nuolat papildo lobiais, rastais dėvėtų rūbų parduotuvėse. Skiriamasis pensininkės bruožas – akį rėžiantis turbanas, papuoštas milžiniška rože, ir įspūdingo dydžio papuošalų gausa ant rankų. „Mano asmenybė, nuotaika, gyvenimo džiaugsmas – visa tai atsispindi mano aprangoje. Ir tai neturi nieko bendra su mano amžiumi!“ – rėžia B.Sojourner.

Žvelgdami į ketvirtąją ponią – Gillian Lynne – niekuomet nepatikėtumėte, kad jai jau 87-eri. Buvusi balerina atrodo bene 20 metų jaunesnė. Puikią išvaizda išlaikyti G.Lynne padeda kasdienis sportas ir meilė 27 metais jaunesniam vyrui. „Kai pradėjome susitikinėti, visi mano draugai slapčia kalbėjo, kad šie santykiai – labai nepadorūs, ir tikėjo, kad netrukus išsiskirsime. Tačiau mes vis dar kartu, tad iš visų tų kalbų belieka tik pasijuokti“, – su ironijos gaidele balse teigia G.Lynne.

G.Lynne požiūris į save ir savo kūną yra išties vertas pagyrimo, ji teigia: „Kiekviena moteris turėtų kuo ilgiau išlikti pasitempusi. Man patinka dėvėti trumpus sijonus, net jeigu ir žinau, kad kai kurie žmonės, pažiūrėję į mano veidą, veikiausiai mano, kad nuo senatvės netekau proto. Bet mano kojos visuomet buvo mano koziris, kodėl turėčiau jas slėpti?“ – retorinį klausimą užduoda G.Lynne.

Tokios pačios nuomonės laikosi ir Jean Woods (75 m.), tačiau dėl kelio operacijos moteris nebegali dėvėti trumpesnių sijonų. Mada ji susidomėjo vos prieš 5 metus, kai neteko vyro ir, bandydama apsisaugoti nuo depresijos, ieškojo būdų, kaip išreikšti save. Laimei, rado. Dabar Jean malonumą teikia ne kas kita, kaip rūbai. Įkvėpimo, kaip turėtų rengtis, moteris semiasi iš šalia gyvenančių jaunėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.