Floristas M.Vasiliauskas sukūrė suknelę iš 8 tūkst. drebulės lapų

Kapų plėšiko etiketę nusipurtyti siekiantis kaunietis floristas Modestas Vasiliauskas stebina vis naujais rekordais. Šeštadienio vakarą Kauno senamiestyje įkurtos naujos drabužių galerijos „Subliminal Fashion“ atidarymo metu vyras pristatė iš drebulės lapų sukurtą suknelę. Naujam floristo rekordui prireikė apie 8 tūkst. sidabrinės derbulės lapų, kuriuos jis dvi dienas klijavo ant paties kurtos ilgos nuotakos suknelės.

M.Vasiliauskas suknelei kurti rinkosi drebulės lapus.<br>I.Skliutaitės nuotr.
M.Vasiliauskas suknelei kurti rinkosi drebulės lapus.<br>I.Skliutaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 21, 2013, 10:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:53 PM

Vyras tvirtino suknelei puošti naudotus drebulės lapus skynęs nuo viename iš Kauno rajono miškų augančių medžių. Sidabrinių drebulių aplink Kauną auga tik keliose vietose. Lapus M.Vasiliauskas klijavo taip, kad atsiskleistų jų apatinės pusės grožis, todėl suknelė atrodo lyg aksominė.

Rekordinę suknelę demonstravo Kauno technologijos universiteto Telekomunikacijų inžinerijos specialybės magistrantė Dovilė Pakulytė. Mergina tvirtino, jog drabužis nėra labai lengvas, tačiau vilkėdama ji leido visą vakarėlį.

„Suknelė sunki, bet lėtai ir elegantiškai vaikščiodama ją galėčiau vilkėti dar ne vieną valandą. O štai iš jurginų, hortenzijų ir kitų augalų Modesto sukurta karūna tikrai spaudžia galvą“, - neslėpė D.Pakulytė ir po pasirodymo paprašė floristo ją kuo greičiau nuimti.

Pristatydamas iš drebulės lapų sukurtą suknelę kaunietis susirinkusią publiką sužavėjo ir trimis iš klevo lapų pagamintomis originalaus dizaino suknelėmis. Vyras tikino, jog jas kurdamas apie rekordą negalvojo. Tiesiog norėjo savo kūryba pakelti į renginį susirinkusiems žmonėms nuotaiką.

Drebulės lapų suknelė „Subliminal Fashion“ drabužių galerijoje kabos maždaug mėnesį. M.Vasiliauskas užtikrino, jog tai tikrai ne paskutinis jo pasiektas rekordas. Floristas spalį planuoja vykti Londoną, kur vienoje lietuviškoje kavinėje pristatys iš javų varpų kurtas sukneles.

Galerijos atidarymo šventėje dalyvavo mentalistas Nikolas Kinas, Konkurso „Lietuvos ponia 2011“ nugėtoja Indrė Baltrušaitienė, jos sesuo dainininkė Guostė Dilienė, choreografė Deimantė Ūsienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.