Kaip žvaigždėms pavyksta greitai sulieknėti?

Matydamos liekną Cameron Diaz figūrą arba iškart po gimdymo pademonstruotą plokščią Jessicos Albos pilvą jūs greičiausiai stebitės – kaip Holivudo žvaigždėms pavyksta išlikti tokioms lieknoms ar taip greitai po gimdymo numesti nereikalingus kilogramus.

Kokia Halle Berry (kairėje) ir Cameron Diaz tobulų figūrų paslaptis?<br>AP nuotr.
Kokia Halle Berry (kairėje) ir Cameron Diaz tobulų figūrų paslaptis?<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2013, 1:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:07 AM

Daugybė jų prisiekinėja, kad dailias figūras padeda išsaugoti tinkama mityba ir reguliari mankšta. Bet tiesa yra ta, kad kai kurios įžymybės sulieknėti stengiasi ir neįprastais būdais.

Interneto puslapis health.com atskleidė, kaip žvaigždės įgyja tobulas kūno formas.

Valgykite pusryčius

Asmeninis treneris Gunnaras Petersonas, kurio klientės, beje, yra Jennifer Lopez ir Penelope Cruz, rekomenduoja ryte, nepraėjus nė pusvalandžiui nuo pabudimo, būtinai papusryčiauti.

„Kūnui reikia pasiųsti žinutę, jog nebadaujate, kad jis pradėtų deginti riebalus“, – patarė G.Petersonas.

Treneris rekomenduoja pusryčiams suvalgyti dubenėlį avižinės košės, pagardintos vaisiais, ir kiaušinienės. Košėje su vaisiais gausu skaidulų, o kiaušinienėje – baltymų.

Mokslininkai taip pat įrodė, kad tie, kurie pusryčiauja, lengviau nepriauga svorio, negu tie, kurie apsieina be pusryčių.

„Pusryčiai skatina medžiagų apykaitą ir saugo nuo noro vėliau persivalgyti“, – paaiškino Niujorke esančios Amerikos dietologijos asociacijos atstovė Bonnie Taub-Dix.

Išbraukite „baltą“ maistą

Treneris Teddy Bassas, kurio klientė yra ir Cameron Diaz, rekomenduoja atsisakyti bet kokio baltos spalvos maisto, kuriame yra angliavandenių – duonos, makaronų, sausainių, ryžių. Taip elgiasi jo treniruojamos žvaigždės, kurioms svarbu greitai sulieknėti prieš filmavimą ar kitą svarbų įvykį.

„Tokiame maiste gausu cukraus. Tai reiškia, kad jūsų kūnas, visų pirma, degins jį, o ne riebalų atsargas“, – teigia treneris.

Nejaugi C.Diaz bijo angliavandenių? Ne! Ji tiesiog jų gauna iš vaisių ir daržovių.

Tai, kad baltieji apdirbti angliavandeniai turi daug kalorijų ir cukraus, yra teisybė. Todėl riboti jų kiekį – sveika. Bet neiškeiskite jų į per didelį kiekį ne baltų maisto produktų.

„Sutinku klientų, kurie vengia tokio maisto, bet suvartoja nemažai kalorijų, valgydami per daug pilnagrūdžių produktų. Net jeigu jūsų pyragaitis pagamintas iš pilnagrūdžių miltų, jis vis tiek labai kaloringas“, – įspėjo B.Taub-Dix.

Žvaigždės pamišusios dėl daržovių

Likus kelioms dienoms iki svarbių įvykių kai kurie Los Andželo mitybos specialistai ir treneriai rekomenduoja savo klientams atsisakyti tokių dujas kauptis skatinančių maisto produktų, kaip žiediniai kopūstai arba brokoliai.

Mitybos specialistė Carrie Wiatt savo klientėms Denise Richards ir Fergie pataria vietoje jų verčiau valgyti vandeningas daržoves ir vaisius, pavyzdžiui, salotas, salierus, agurkus, arbūzus, melionus, apelsinus ir vynuoges. Jie neleidžia kūnui išpampti.

Mitybos specialistė iš Los Andželo Jackie Keller tokioms savo klientėms, kaip Chralize Theron, pataria į lėkštes verčiau krauti šparagus ir šparagines pupeles.

„Juose gausu skaidulų, bet jos ne taip išsiplečia skrandyje“, – sakė J.Keller.

Vis dėlto Niujorko universiteto Langone medicinos centro dietologė Jennifer Crum įspėjo, kad tokie produktai, kaip brokoliai, žiediniai kopūstai, kopūstai, Briuselio kopūstai, svogūnai, pupelės, obuoliai, kriaušės ir džiovintos slyvos, skatina kauptis dujas ir išpampti.

Prieš svarbų įvykį, kurio metu norisi atrodyti dailiau, ji siūlė iš valgiaraščio išbraukti ir kai kuriuos dietinius gėrimus, nes dėl angliarūgštės ir dirbtinų saldiklių jūsų kūnas taip pat gali išpampti.

B.Taub-Dix rekomenduoja verčiau gerti kiaulpienių arbatą, kuri yra natūralus diuretikas. Jeigu nepatinka kartus tokios arbatos skonis, rinkitės ramunėlių arbatą. Jos poveikis – toks pat.

Valgykite aštriai

Supermodelių treneris Davidas Kirschas, tokioms savo klientėms, kaip Anne Hathaway ir Liv Tyler, tam, kad jos atrodytų puikiai, pataria maistą gardinti raudonųjų pipirų gabaliukais, smulkintais jelapenais ir aštrių pipirų padažu.

„Tai padaro maistą skanų ir sumažina alkį, todėl suvalgote mažiau“, – paaiškino treneris.

Ir iš tiesų Lavalio universiteto Kvebeke (Kanada) atlikti tyrimai parodė, kad tie žmonės, kurie vartoja daugiau raudonųjų pipirų, mažiau valgo ir sudegina daugiau kalorijų. Greičiausiai taip yra todėl, kad pipirai skatina medžiagų apykaitą.

Bet nepamirškite – daugiau nebūtinai geriau. Dėl per daug pipirų jums gali iš ausų pradėti veržtis garas. Pakaktų ketvirčio šaukštelio raudonųjų pipirų gabaliukų, ar trupučio aštriųjų pipirų padažo, pavyzdžiui, tabasko.

Kiti prieskoniai taip pat gali padėti.

„Bet kas, padarantis maistą įdomesnį, pavyzdžiui, pipiras ar česnakas, padės labiau numalšinti alkį ir mažiau persivalgyti“, – sakė J.Crum.

Įžymybės užkandžiauja

Trenerės Valerie Waters klientės, tarp kurių yra Jennifer Garner ir Elizabeth Berkley, visur su savimi nešiojasi užkandžių, kurie turi 150 kalorijų. Geriausia, jei užkandžius sudaro obuolių skiltelės, šiek tiek neriebaus sūrio lazdelių ir keli krekeriai, uždėti ant vištienos salotų, arba keli griežinėliai kalakutienos vyniotinio ir sauja vynuogių.

„Labai svarbu ko nors užvalgyti kas tris-keturias valandas, net jeigu pasirinktas maistas sudaro vos 150–200 kalorijų. Cukraus kiekis kraujyje gali greitai sumažėti ir dėl to jūs galite pradėti jausti arba tiesiog šiokį tokį alkį, arba pradėti mąstyti: „O Dieve, jei ko nors dabar neužvalgysiu, ką nors nužudysiu“, – vaizdžiai paaiškino V.Waters.

Medikai taip pat pritaria, kad užkandžiauti yra gerai.

„Puiku turėti su savimi užkandžių, nes jeigu staiga išalktumėte kaip vilkas, atsispirtumėte pagundai čiupti pirmą pasitaikiusį kaloringą užkandį“, – mano B.Taub-Dix.

Geriausia, jei į užkandžių sudėtį įeis šiek tiek angliavandenių, kurie suteiks daugiau energijos, ir truputis baltymų, dėl kurių pasijusite pasisotinę.

Jeigu norite užkąsti ko nors saldaus, treneris Robas Parras, tarp kurio klienčių yra ir Madonna bei Naomi Watts, rekomenduoja mažą gudrybę: sumaišykite 4 uncijas (118 ml) sulčių su tokiu pat kiekiu vandens, į gėrimą įplakite saują uogų arba bananą. Šis kokteilis turi 200 kalorijų.

Ekologiškas maistas – ir lieknėjimui

Holivude ekologiškas maistas yra itin populiarus.

„Pieno produktuose, mėsoje ir paukštienoje esantys hormonai padidina estrogeno lygį, dėl to veikiausiai sunkiau tirpsta kūno riebalai“, – teigia mitybos specialistė C.Wiatt.

Neekologiškuose vaisiuose ir daržovėse susikaupę pesticidai taip pat slopina kūno aktyvumą. Dėl to priaugama daugiau svorio. Bent jau taip teigia Heidi Klum treneris D.Kirschas.

Maža to, manoma, kad visi apdoroti ar supakuoti maisto produktai turi konservantų ir druskų.

„Aš skatinu savo klientus valgyti kaip įmanoma paprasčiau, pavyzdžiui, tiesiog paprasčiausią paskrudintą vištos krūtnėlę. pagardintą trupučiu citrinų sulčių ir keletu prieskonių“, – sakė Evos Longorios asmeninis treneris Patrickas Murphy.

Žinoma, išmintinga saugotis nuo pakenkti galinčių pesticidų ir ekologiško maisto vartojimas gali būti visiškai teisingas pasirinkimas, bet jokiais moksliniais tyrimais neįrodyta, kad ekologiškas maistas padeda numesti svorio.

„Tyrimai, kurių metu buvo stebimi žmonių, vartojančių įprastus pieno produktus, hormonų lygiai, parodė, kad pesticidų kiekis yra nedidelis. Neįmanoma pašalinti viso natrio ir rafinuoto cukraus iš maisto. Netgi paprasčiausioje vištos krūtinėlėje yra šiek tiek druskos! Taip pat nereikėtų galvoti, kad kenkia bet koks supakuotas maistas. Kai kuriuose supakuotuose produktuose yra gausu skaidulų ir mažai kalorijų, riebalų bei druskos“, – paaiškino B.Taub-Dix.

Įžymybės skaičiuoja atvirkščiai

Holivudo žvaigždžių trenerė Ramona Braganza sukūrė „3-2-1“ – dėl vaiko atsiradimo padidėjusio pilvuko sumažinimo planą, padėjusį J.Albai ir Hallei Berry po gimdymo atgauti buvusias kūno formas. Kad sulieknėtų, jos valgydavo po tris kartus, dar du kartus užkandžiaudavo ir išgerdavo mažiausiai po litrą vandens per dieną.

„Jų maistas buvo kaip įmanoma liesesnis ir grynesnis. Jos per dieną suvartodavo apie 1700 kalorijų ir visiškai vengdavo rafinuoto cukraus, padažų ir natrio“, – aiškino R.Braganza.

Štai kaip atrodė įprastas dienos valgiaraštis: pusryčiams – kiaušinių baltymai, braškės ir pilnagrūdis duonos skrebutis, užkandžiui – neriebaus sūrio lazdelės ir migdolai, pietums – žaliosios salotos, pagardintos lašiša, kitam užkandžiui – neriebus jogurtas su vaisiais, vakarienei – kepta vištos krūtinėlė, pagardinta citrinos sultimis ir garstyčiomis, bei daržovės.

J.Alba dar gerdavo vitaminais praturtintą ir paskanintą vandenį.

„Vienintelis dalykas, su kuriuo aš nesutikčiau, – paskanintas vanduo su vitaminais. Buteliuke tokio vandens yra papildomai 50 kalorijų. Jeigu jau vartojate multivitaminus, padaugindama jų rizikuojate viską sugadinti“, – įspėjo B.Taub-Dix.

Todėl geriau gerti kalorijų neturintį paskanintą vandenį.

Žvaigždės vartoja ir vaistus

Paris Hilton ir kai kurios kitos Holivudo aktorės vartoja „Adderall“ vaistus, skirtus dėmesio sutelkimo sutrikimui (DSS) gydyti.

Paris sako, kad ji vaistus vartoja, nes nuo dvylikos metų kenčia nuo DSS. Bet šie vaistai gali turėti ir kitą poveikį. Tai – stimuliatorius, atsiradęs rinkoje septintajame ir aštuntajame dešimtmečiais kaip dietinė piliulė. Šis medikamentas sumažina apetitą ir skatina medžiagų apykaitą.

„Deja, šį vaistą per lengva gauti. Kiekviena gali kreiptis į nesąžiningus daktarus ir teigti, turinti DSS simptomų, tokių kaip nesugebėjimas susikoncentruoti, užuomaršumas, ir gauti receptą“, – apgailestavo Emorio universitetinės medicinos mokyklos Atlantoje endokrinologas ir nutukimo specialistas Scottas Isaacsas.

S.Isaacsas patarė nevartoti šio vaisto, nebent jus stebi gydytojas. Vaistas gali turėti šalutinį poveikį, įskaitant pavojingai padidėjusius kraujospūdį ir širdies ritmą. Tai taip pat jis gali sukelti tokių problemų, kaip garso haliucinacijos ir maniakiškas elgesys.

Jeigu turite didelį antsvorį, verčiau pasikonsultuokite su gydytoju apie legalius svorį padedančius mesti vaistus, tokius, kaip „Alli“ arba fenterminas.

Organizmo valymas

Nuo tada, kai Beyonce prisipažino numetusi 9 kilogramus, pasinaudojusi „Master Cleanse“ organizmo valymo metodu, paremtu tuo, kad mažiausiai 10 dienų negalima vartoti nieko, išskyrus eliksyrą, pagamintą iš klevų sirupo, apelsinų sulčių, vandens ir aitriųjų pipirų, Holivude pasklido kalbos apie svorį padedantį numesti būdą, dar vadinamą „limonado dieta“.

Manoma, kad citrina padeda išvalyti organizmą ir aprūpina jį kaliu, mažinančiu išsipūtimą, aštrieji pipirai suteikia vitamino B, skatinančio medžiagų apykaitą, o klevų sirupas suteikia energijos, reikalingos tokiam varginančiam išbandymui.

„Nerekomenduočiau daryti ko nors tokio drastiško daugiau kaip porą dienų. Bet galiu pasakyti, kad tai puikiai veikia, jeigu reikia greitai atsikratyti 1,5–2 kilogramų“, – sakė G.Petersonas.

Kitas populiarus lieknėjimo būdas – ne tokia drastiška mėnesį trunkanti „Isagenix“ programa. Jos metu reikia per dieną suvartoti apie 1000 kalorijų, vartojant kokteilius ir užkandžius, į kurių sudėtį įeina diuretikai, tokie kaip alavijo sultys.

Bet nereikėtų skubėti taip valytis organizmo.

„Pirmas kelias dienas jūs tiesiog neteksite svorio, kurį sudaro organizme besikaupiantis vanduo. Štai kodėl svarstyklių rodyklė gali taip greitai parodyti mažesnius skaičius. Bet tai gali duoti priešingų rezultatų – sulėtinti jūsų medžiagų apykaitą, taigi, nustojus to režimo laikytis, svoris gali sugrįžti“, – įspėjo B.Taub-Dix.

Dėl diuretikų taip pat galite patirti dehidrataciją, kuri yra pavojinga, ypač daug dirbantiems žmonėms.

„Jums gali pritrūkti tokių svarbių mineralų, kaip natris ir kalis, o tai gali sutrikdyti širdies funkcionavimą“, – teigė J.Crum.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.