Mados tendencijos vyrams pagal D.Beckham'ą ir T.Cruise'ą

Jei reiktų apibrėžti vyrų rudens ir žiemos mados tendencijas vienu žodžiu, tai būtų patogumas. Šio sezono aprangai dizaineriai siūlo raštuotus megztinius aukštais kaklais, atlenktas kelnių apačias, karališkas vyšnių bei smaragdo spalvas ir, žinoma, stilingus, bet labai patogius batus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:54 AM

Drabužiai

Didelis, šiltas, jaukus megztinis yra pagrindinis žiemos ir esminis kiekvieno vyro spintos akcentas. Renkantis raštą reikia būti atsargiu. Jokių elnių, snaigių ir tikrai jokių spalvų mozaikų. Ieškokite kažko paprasto, kaip kad skandinaviški raštai. Renkantis megztinio storumą, rinkitės tokį, kuris negalėtų pasislėpti po laisvalaikio švarku, bet ne tokį storą, jog nebegalėtumete sulenkti rankos.

Atlenkti džinsai ir rudi klasikiniai oksfordo tipo batai visada išlieka nepriekaištingu pasirinkimu, tačiau šis ruduo stebina net ir atlenktomis velvetinėmis, vilnos ar medvilninėmis laisvalaikio kelnėmis priderintomis prie visko, nuo minimalistinių vakarinių batų iki ryškių ir drąsių laisvalaikio batelių.

Batai

Šiais metais ir toliau laisvalaikio bateliai sėkmingai atiminėja sostą iš įprastų klasikinių batų. Retro bėgimo batai pavirtę į paskutinių metų neginčijamą madą ir toliau išsilaiko populiarūs ir tikrai nėra skirti nešioti su šortais ar sportine apranga. Vyrų mados žurnalai ir mados renginių lankytojai ir toliau rodo pavyzdį, kaip derinti sportinę avalynę su tinkamai parinktomis “smart” kelnėmis vietoj įprastų batų. Patogūs, stilingi, truputį rėžiantys akį. Jų dėvėjimo paslaptis slypi tiesiog rinktis juos vietoj įprastų varstomų batų ir nepersistengti su likusia aprangos dalimi. Vyrams, kuriems retro bėgimo bateliai prie laisvalaikio švarko ar net kostiumo yra vis dar tabu, visada yra alternatyva.

Geras pavyzdys – sostinės batų parduotuvėje „Springs” pristatytas prekinis ženklas iš Niujorko CLAE. Šiuolaikiškio dizaino, rafinuoti, tačiau nepretenzingi bateliai, tinkami tiek vakarui mieste, tiek darbo dienai ofise. Vyriausiasis šios avalynės dizaineris Sung Choi kalba taip: „Aš nenorėjau avėti tėčio klasikinių batų ar sportbačių su begale spalvų ir raštų, tiesiog šaukiančių „pažiūrėk į mane!” Aš ieškojau batų, kurie tiktų prie mano stiliaus ir gyvenimo būdo. Ne tik stilingų, bet ir itin patogių.” S.Choi kuriamą avalynę nešioja net tokios žvaigždės kaip Davidas Beckhamas ir Tomas Cruise'as.

Dizaineris daug dėmesio skiria medžiagoms ir inovacijoms batų gamyboje. Jam nepakanka kurti tik gerai atrodančią avalynę. Batai turi būti funkcionalūs ir patogūs, neapsunkinti ir taip ilgų miesto gyventojų dienų. Dėl to S.Choi niekad nenurimsta ir vis ieško naujų būdų kaip patobulinti kuriamus batus. Šio rudens kolekcijoje pasirodžiusi tarp laisvalaikio batelių populiari EVA technologija, pasižyminti lengvumu ir puikiomis smūgio sugėrimo savybėmis. Pritaikę naują šios medžiagos gamybos būdą, amerikiečių kompanija sugebėjo pristatyti padą pasižymintį dar didesniu komfortiškumu, nepridedant papildomo svorio. Retai rasi šaltojo sezono batus, kurie būtų lengvesni nei laisvalaikio bateliai.

Spalvos

Praėjo tos dienos, kai drąsios spalvos buvo randamos tik moteriškų rūbų teritorijoje. Per paskutinius keletą metų pastebimas vis augantis dizainerių susidomėjimas žaismingesniais, ryškesnių atspalvių tonais.

Daugiausia dėmesio šį rudenį mados savaitėse susilaukė vyšninė ir smaragdinė žalia spalvos. Nuo subtilių detalių kaip batai ir aksesuarai iki visą drabužių ansamblį apibrėžiančių paltų ir kostiumų. Kodėl jos? Yra daug priežasčių, tačiau dvi aktualiausios yra šios: puikiai išsiskiria tiek sportinėje aprangoje, tiek mezginiuose ir kaklaraiščiuose, tačiau yra pakankamai subalansuota ir rafinuota. Pagyvina kitas aprangoje naudojamas panašias spalvas ir liks išraiškinga visus likusius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.