K.Rimdžiaus patarimai, kokią šukuoseną rinktis ir kaip prižiūrėti plaukus rudenį

Plaukų tendencijos nesikeičia taip dažnai, kaip drabužių mada. Kardinaliai šukuosenos keičiasi kas penkerius metus. Bet svarbiausia šį sezoną atkreipti į plaukų ilgį. Jis turėtų būti šiek tiek žemiau pečių linijos.

Šį sezoną išlieka dažymai, neapsiribojantys vienu atspalviu. Kelios labai artimos spalvos optiškai didina plaukų apimtį ir padaro šie tiek pablukusių, natūralių plaukų efektą.<br>AP nuotr.
Šį sezoną išlieka dažymai, neapsiribojantys vienu atspalviu. Kelios labai artimos spalvos optiškai didina plaukų apimtį ir padaro šie tiek pablukusių, natūralių plaukų efektą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstas Rimdžius

Oct 10, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:18 AM

Kirpčiai šį rudenį nebemadingi. Nebėra ir griežtų kirpimo linijų. Plaukai iškarpomi, optiškai sudarant puresnių plaukų iliuziją.

Arklio uodegėlės, kurios buvo rišamos viršugalvyje, šaltąjį metų laiką nusileido žemyn ir yra rišamos ties kaklu. Ištiesinti plaukai surišami plaukų gumyte ar segtuku. Per vidury – griežtas skyrimas. Anksčiau skyrimas buvo madingas šone, bet dingus kirpčiams, skyrimas pasislenka per vidurį.

Vis dar madingi įvairūs kuodukai. Jie gali būti netvarkingi, ištampyti, pavelti.

Bangos, bangos, bangos. Šį sezoną tiesūs – tik į arklio uodegą surišti plaukai. Jei nusprendėte darytis kitokią šukuoseną – plaukai turėtų būti garbanoti, gofruoti, pavelti.

Plaukų spalvos, kaip ir kiekvieną rudenį, šiek tiek šiltesnės, kad saulės nebegaunantis ir papilkėjęs veidas ne taip kristų į akis. Madingi šilti gintaro, lapų atspalviai, ruda bei raudonmedžio spalvos.

Ombre dažymo būdas (kai nuo šaknų iki pusės plaukai dažomi viena spalva, o galiukai – kontrastingu jai atspalviu) jau traukiasi. Jei plaukus esate nusidažiusi būtent taip, reikėtų stengtis galiukų spalvą suvienodinti su likusių plaukų spalva. Jei vis tik jums patinka kontrastas, reikėtų bent jau sumažinti jį keliais atspalviais. Pavyzdžiui, jei plaukai rudi ar kavos spalvos, galai gali būti šokoladiniai, tarsi pablukę po vasaros.

Šį sezoną išlieka dažymai, neapsiribojantys vienu atspalviu. Kelios labai artimos spalvos optiškai didina plaukų apimtį ir padaro šie tiek pablukusių, natūralių plaukų efektą. Tačiau skirtingais atspalviais dažomas viso plauko ilgis. Saulės nubučiuotos blondinės apatinis plaukų sluoksnis turėtų būti medaus atspalvio, brunetės sruogos aplink veidą turėtų tviskėti auksu, o raudonplaukei patariama plaukus pagyvinti keliomis rusvomis sruogomis.

Plaukų dažymo naujovių pastaraisiais metais mažai. Prieš keletą metų atsirado dažai aliejiniu pagrindu, beamoniakiai dažai, dažomosios trumpalaikės tekstūros. Šiais metais technologijose mažai kas keičiasi. Daugiau žiūrima į dažo kokybę. Daug salonų, pabandę mažųjų kompanijų produktus, grįžta prie didžiųjų grandų ir renkasi patikrintą produkciją.

Šaltuoju metu svarbiausia nepamiršti, kad jei vasarą turime drėkinti plaukus, žiemą juos reikia maitinti. Renkantis produktą reiktų atkreipti dėmesį į sudėtį. Joje turėtų būti maitinantys elementai.

Po vasaros, kai saulė alina plaukus, bet kokio tipo plaukams bent kartą per savaitę būtina užsidėti kaukę – nesvarbu natūralią, ar pirktą parduotuvėje ir palaikyti mažiausiai 20 minučių. Prieš ją išplaunant reikėtų plaukus pašukuoti, kad veikliosios medžiagos geriau įsigertų į plauką.

Aliejus plaukų galams rudenį ir žiemą yra tiesiog būtinas, ypač turinčioms ilgesnius plaukus. Jį reikia naudoti kasdien, nesvarbu kaip dažnai plaunate galvą. Vilna, kašmyras ir kiti natūralūs žiemą nešiojami audiniai šiaušia plaukus, jie pučiasi ir elektrinasi. Aliejus, užteptas tiek ant sausų, tiek ant drėgnų šią problemą pašalins.

Ypač svarbu po vasaros į specialistą kreiptis šviesių plaukų savininkėms. Specialistas padės parinkti priemones, atstatysiančias nualintus plaukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.