„Giunter Percussion“ įvaizdžio eksperimentai: nuo švytinčių rankovių iki nurėžtų frakų

Pavelo Giunterio vadovaujama mušamųjų grupė „Giunter Percussion“ savo gerbėjus stebina ne tik įstabia muzika, bet ir netikėtais įvaizdžio pokyčiais. Praėjusią vasarą perkusijos virtuozai išmėgino scenoje šviečiančius kostiumus iš išmaniosios tekstilės, o orams atvėsus grupės garderobą papildė stilizuoti patrumpinti frakai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:52 AM

Klasikinius siluetus, netikėtas dekoro detales į originalius bei funkcionalius drabužius sujungė Vilniaus dailės akademijos (VDA) kostiumo dizaino katedros magistrantas Ilja Grabaras, atliekantis praktiką mados namuose „Cantas“. Aprengti muzikantus scenai iš Ukrainos kilusiam ir Lietuvoje studijuojančiam I.Grabarui patikėta jau antrą kartą.

Po pirmųjų perkusininkams sukurtų kone moksliniam darbui prilygusių drabužių, šįkart I. Grabaras pasiūlė stilizuotus klasikinio įvaizdžio kostiumus. „Pavelas Giunteris pageidavo, kad naujoji apranga būtų ir kažkuo neįprasta, išsiskirianti, ir sykiu išlaikytų klasikinę stilistiką, mat garsiesiems perkusininkams tenka koncertuoti ir vieniems, ir su simfoniniais orkestrais, - pasakojo jaunasis dizaineris. - Tad vienu šūviu mėginome nušauti du zuikius: sukurti kostiumus, tinkančius ir iškilmingesnei klasikinės muzikos scenai, ir pavieniams mušamųjų ansamblio pasirodymams“.

Garsiesiems perkusijos virtuozams sukurti smokingo tipo švarkai, tačiau kiek laisvesni, mažiau įliemenuoti. „Kartu su patyrusiais „Cantas“ konstruktoriais, siuvėjais ypač rūpinomės aprangos patogumu, mat perkusininkai – vieni aktyviausių muzikantų, jų judesių amplitudė – viena didžiausių. Ypač pravertė „Cantas“ mados namų dizainerio Egidijaus Sidaro, kuris per praėjusius metus aprengė ištisus klasikinės muzikos kolektyvus, patarimai“, - pasakojo I.Grabaras. Originalumo iš juodų klasikinei scenai itin tinkančių audinių pasiūdintiems švarkams suteikia netradicinės detalės ties apykakle bei atlapais.

Sceninė apranga „Giunter Percussion“ muzikantams – sėkmingai užbaigtas I. Grabaro praktikos darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.