Iššūkis virtuvinei prijuostei: ekologija ar futurizmas?

Nuo ekologiškos iki futuristinės – tokias šiuolaikinės prijuostės idėjas pateikė Vilniaus dailės akademijos (VDA) kostiumo dizaino katedros antrakursiai, priėmę iššūkį sukurti inovatyviausią, praktiškiausią ir stilingiausią prijuostę.

Dizaino studentai varžėsi šiuolaikinės prijuostės interpretacijomis.<br>Organizatorių nuotr.
Dizaino studentai varžėsi šiuolaikinės prijuostės interpretacijomis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-13 12:40, atnaujinta 2018-02-20 09:59

Antradienį VDA dizaino katedroje įsikūrusioje „Electrolux“ maisto ir dizaino laboratorijoje vykusių konditerės, tinklaraštininkės ir knygų autorės Elžbietos Monkevič kulinarinių dirbtuvių metu, buvo paskelbti prijuosčių dizaino konkurso nugalėtojai.

„Užduotis buvo sukurti ir moterims, ir vyrams tinkančią prijuostę, kuri galėtų būti naudojama kulinariniuose renginiuose ir trauktų akį, o taip pat būtų patraukli dovana mėgstantiems šeimininkauti virtuvėje“, - sako konkurso organizatoriaus Petras Gendvilis.

Komisija, sudaryta iš konkurso organizatorių ir kostiumo dizaino katedros dėstytojų, inovatyviausia prijuoste vienbalsiai išrinko Kristinos Vyzaitės prijuostę iš skaidrios plėvelės, turinčią specialią kišenę. Joje įdėtas organinio stiklo fragmentas, kuriame lazeriu išgraviruotas ženklas šviesos diodų pagalba tampa šviečiančiu.

Paguodos prizas šioje kategorijoje atiteko Karolinai Januškevičiūtei, prijuostę pasiuvusiai iš balto tento, panaudojant juodus „saugos“ diržus. Ši į suvirintojo darbinį drabužį panaši prijuostė mėgstančiuosius ekstremalius virtuvės eksperimentus apsaugos nuo skysčių, karščio ir aštrių daiktų, be to, gali būti ne įprastai kabinama, o susukama į ruloną.

Praktiškiausia prijuoste buvo paskelbta ekologiška Monikos Briunytės prijuostė iš lino, impregnuota nanodalelėmis, neleidžiančioms įsigerti užtiškusiam skysčiui. Prijuostė turi užsegimą, kuris leidžia ją praplatinti pagal figūrą bei patogias nusegamas pirštines-puodkeles. Antroji vieta šioje nominacijoje atiteko Lukui Juodžiui, kurio prijuostės koncepcijos pagrindas - spintelė su stalčiais. Iš dirbtinės odos pasiūtos prijuostės viršutinė dalis gali būti prailginama, o kišenėlės nusegamos ir naudojamos kažkam susidėti.

Stilingiausia buvo pripažinta Kamilės Peleckytės skaidri prijuostė su nusegama dalimi ir specialia kišenėle peiliui, o paguodos prizas atiteko – tarsi taikinys akį traukiančios prijuostės autorei Daliai Vienožinskytei.

Po apdovanojimų konkurso dalyviai ir dėstytojai eksperimentavo kepdami ir dekoruodami kalėdinius meduolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.