Lietuviai vis dar nelinkę rinktis ekstravagantiškų vestuvinių žiedų

Besirengiantys svarbiausiai gyvenimo šventei – vestuvėms, Vilniaus rotušėje rinkosi į parodą „išteku.lt“. Čia būsimiems jaunavedžiams galva sukosi nuo gausybės pasiūlymų. Nuotakos ir jaunikiai dairėsi vietos pokyliui, šventinių papuošimų, apdarų, auksinių žiedų, gurmaniškų užkandžių ar fejerverkų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:39 AM

Parodos atidarymo renginį vedė aktorė, renginių organizatorė Eglė Jackaitė. Dizainerė Rūta Rimšelienė pristatė specialiai šiai parodai sukurtą vestuvinių batelių kolekciją „Metų laikai“. „AJ Šokolado namai“ pirmą kartą Lietuvoje pristatė pačių kurtą tikro šokolado suknelę.

Nuotakos bene labiausiai žvalgėsi į vestuvines sukneles. Parodoje vestuvinius apdarus pristatė ne tik įvairūs nuomos salonai, bet ir dizaineris Egidijus Rainys, mados namų „Tiulio fėja“ dizainerė Viktorija Jakučinskaitė. Rotušėje buvo galima apžiūrėti jau pasiūtas ir vietoje parduodamas sukneles arba jas užsisakyti pagal individualų užsakymą. Parodoje dalyvavo 80 įvairiausių su vestuvėmis susijusių verslininkų bei kūrėjų.

Pirmajame rotušės aukšte akį traukė juvelyrikos namų „Premiere“ stendai. Juose iš tolo žėrėjo auksiniai, platininiai ar sidabriniai papuošalai, puošti emale ir briliantais. Kaip portalui lrytas.lt sakė „Premiere“ kūrybos direktorė Viktorija Jonutytė, jaunavedžiai vestuvėms vis labiau renkasi klasikinius žiedus. Karaliauja rausvas arba baltas auksas, kiek rečiau geltonas.

„Rinkoje atsiradus naujų aukso spalvų ir technologijų, jaunavedžiai pirmenybę teikia amžinai klasikai ir natūraliems aukso atspalviams. Vyrai retai renkasi žiedą su brangakmeniais, tuo tarpu didžioji dalis moterų į žiedą inkrustuoja bent vieną briliantą. Tokią tendenciją galima susieti ne tik su briliantų žavesiu, bet ir su tuo, kad didelė dalis nuotakų tiki, kad tobuli deimantai simbolizuoja amžinybę“, - kalbėjo V.Jonutytė.

Būsimieji sutuoktiniai vis dažniau atkreipia dėmesį į žiedų kokybę ir patogumą. Pašnekovė tikino, kad 90 proc. klientų žiedus prašo sukurti su vadinamąja „komforto zona“ - papildomu įlinkiu žiedo viduje. Nuo to neatbaido net ir tai, kad žiedai pasunkėja bent 1 gramu, o kaina padidėja 300 litų ir daugiau už porą.

Prie klasikinių vestuvinių žiedų jaunavedžiai neretai įsigyja ir dekoratyvinį žiedą moteriai. Taip išvengiama tolimesnių nemalonių pasekmių. Jeigu žiedas su briliantu yra nešiojamas kasdien, jį galima lengvai pažeisti. Pasitaiko atvejų, kai prabangus akmuo iš juvelyrinio dirbinio ima ir iškrenta.

„Klientai retai pagalvoja patys, tačiau visada atkreipia dėmesį, kai jiems paaiškinama, jog būtina pasirinkti patikimą ir ilgą darbo patirtį turintį žiedų gamintoją. Žiedai yra perkami visam gyvenimui, o juos vėliau neišvengiamai reikės prižiūrėti, galbūt net remontuoti ar keisti dydį. Tai galės padaryti tik tokie juvelyrikos namai, kurie turi aukštos kokybės sistemą ir geba išlaikyti lojalius savo darbuotojus", - tikino V.Jonutytė.

Klasikinių žiedų rinkoje vyrauja konkurencija. Kiekvienas juvelyrinių dirbinių salonas klientus vilioja įvairiomis papildomomis paslaugomis. „Savo klientams kartą metuose suteikiame nemokamą dirbinių priežiūrą, garantiją iki 10 metų, profesionalią konsultaciją tiek iš pardavėjų, tiek iš dizainerių ar juvelyrų pusės“, - sakė „Premiere“ kūrybos direktorė.

V.Jonutytė pasidžiaugė, kad jų kolektyvas atrado nuostabią nišą - prabangius proginius žiedus.

„Minėdamos santuokos metines poros įžadus neretai atnaujina bažnyčioje ir įsigyja dar vienus šventinius žiedus. Pastebima, kad klientai renkasi puošnius ir aukštos aukso prabos kūrinius, juos dekoruoja brangiaisiais akmenimis ar prancūzišku aukso emaliu. Taip gimsta žiedai su gervėmis, kurios, pagal legendą, neša sėkmę ir laimę šeimai. Arba žiedai su vėžliukais, kurie simbolizuoja amžinybę. Džiugu tai, kad įvaldžius karšto aukso emalio meną, šias idėjas galima pateikti itin estetiškai. Kalvystė čia neegzistuoja“, - pasakojo V.Jonutytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.