Patarimai, kaip išradingai panaudoti skarą

Skara - ne tik kaklo ar galvos papuošalas. Išradingai surišta, susegta sege ar sujuosta dirželiu ji gali tapti apdangalu, liemene, sijonu, suknele ar net švarkeliu. Tuo ketvirtadienio vakarą įsitikino į Kauno senamiestyje surengtą iškilmingą naujo „In Boutique“ aksesuarų salono atidarymą susirinkę stileivos.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 15, 2013, 8:22 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:55 AM

Salono įkūrėja stilistė Jurga Viliušienė pademonstravo daugybę būdų, kaip netradiciškai surišti įvairių dydžių ir formų skaras. Jos modeliais tapo žinomos kaunietės - dizainerė Inga Petrikaitė, verslininkė Vaida Sipavičienė, choreografė Birutė Letukaitė ir kitos žinomos moterys.

Kad skara - ne tik moters, bet ir šiuolaikinio vyro papuošalas, pademonstravo modeliu tą vakarą tapęs fotografas Rolandas Vilkauskas - Pripsas.

„Skarą surišti galima dešimtimis ir net šimtais būdų. Vienų išmokau įvairiose aksesuarų parodose, kitų - iš dizainerių ar stilistų, trečius sugalvojau pati. Puiki mokykla yra ir gatvė. Daug keliaudama po pasaulį stebiu, kaip išmoningai žmonės sugeba surišti skaras ar šalikus“, - kalbėjo J.Viliušienė.

Visos salone pristatomos skaros - rankų darbo, kurtos žinomų Paryžiaus dizainerių Lizos ir Matildos. Jos pagamintos iš įvairiais būdais apdirbtos vilnos, vilnos derintos su šilku, kašmyro. Vienos siuvinėtos, kitos tapytos dažais teptuku.

J.Viliušienės teigimu, dizainerės šią kolekciją kūrė taip, kai skaromis galėtų puoštis ir moterys, ir vyrai.

Su daugybe užsienio dizainerių ir išskirtinių aksesuarų gamintojų bendradarbiaujanti stilistė į Kauno saloną atvežė Neapolyje, Italijoje gamintų rankų darbo pirštinių iš ėriuko odos ir kašmyro, Florencijoje siūtų vienetinių skrybėlaičių, britų dizainerių kurtų Nepale megztų kepurių ir pirštinių iš Naujojoje Zelandijoje auginamų avių vilnos.

Kviestinei publikai taip pat pristatytos Madrido papuošalų kūrėjų kolekcijos.

„Ispanų papuošalų kūrėjai apjungė juvelyriką ir bižuteriją. Jie siūlo paauksuotus papuošalus, kurie, jeigu būtų pagaminti iš gryno aukso, daugeliui būtų sunkiai įperkami. Jie puošti iš Indijos atvežtais akmenimis“, - sakė stilistė.

Atidarymo šventė sutraukė būrį žinomų žmonių. Vakarėlyje dalyvavo Švedijos garbės konsulė Jurgita Grigienė, advokatas Paulius Čerka, verslininkės Rasa Petrikienė, dizaineriai Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenka, tituluota Kauno ponia, gydytoja Rasa Arlauskienė, modelis Aistė Fominaitė, dizainerė Gintarė Ačaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.