Dėl lieknesnio kūno merginos valgo net vatos gumulėlius

Beviltiškai su kūno apimtimis kariaujančios merginos išrado naują, tačiau itin pavojingą būdą, kaip atsikratyti svorio ir nuolat jaustis sočioms. Naujausia mada besiliekninančių moterų pasaulyje – vatos dieta. Vatos gniužulėliai mirkomi apelsinų sultyse, limonade ar trintuose kokteiliuose, o tuomet, žinoma, suvalgomi. Liekno kūno kulto įtaka tokia didelė, kad vis daugiau merginų atsisako tikro maisto ir ryžtasi valgyti tik vatą, taip rizikuodamos savo sveikata ir gerove.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:47 AM

Žinia apie vatos dietą pasklido tuomet, kai Eddy Murphy dukra Bria, dirbanti modeliu, prisipažino dažnai matanti, kaip jos kolegės kemša vatos gumulėlius, kad užpildytų gurgiantį skrandį. Vata virškinama tikrai lėtai, tačiau ją virškinant, į smegenis siunčiamas signalas apie pasisotinimą.

„Girdėjau, kad daugelis merginų mirko vatą apelsinų sultyse, o tuomet ją valgo, kad jaustųsi sočios“, – per interviu laidoje „Good Morning America“ teigė B.Murphy.

Pagrindinė vatos dietos idėja – pripildyti skrandį nepriaugant svorio. Kai kurie šią dietą praktikuojantys žmonės vatos gumulėlį suvalgo prieš pietus, kad išvengtų persivalgymo. Tačiau atsiranda ir tokių bebaimių, kurie vien vatą visą dieną ir žiaumoja.

Nenuostabu, kad medikai išreiškia didelį susirūpinimą dėl vatos dietą pamėgusių žmonių sveikatos, teigdami, kad tokie valgymo įpročiai yra labai pavojingi ir, be jokios abejonės, kenksmingi. Anot medikų, blogiausia, jeigu žmogus vartoja ne iš medvilnės pagamintus vatos gumulėlius, o pasirenka pigesnį sintetinio pluošto variantą.

„Jūsų rūbai taip pat yra pagaminti iš sintetikos, tad įsivaizduokite, kas nutiktų, jei pamirkytumėte savo marškinėlius į apelsinų sultis ir tuomet juos suvalgytumėte. Lygiai taip pat yra ir su sintetinio pluošto vata“, – teigia internetinį puslapį, kuriame aprašomos įvairios dietos, turinti Brandi Koskie.

Denverio valgymo sutrikimų centro vadovas Ovidio Bermudezas laikosi tokios pat nuomonės. Jis teigia, kad skrandžio pripildymas vata prilygsta monetų, sagų ir audinių valgymui. 

Šį rizikingą žaidimą pradeda vis daugiau paprastų, nieko neįtariančių paauglių. Portale „Youtube“ galima rasti daug vaizdo įrašų, kuriuose 9–16 metų mergaitės demonstruoja, kaip reikia valgyti vatos gumulėlius. Vargu ar bent viena iš jų žino, kokių pasekmių gali turėti naujasis jų įprotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.