Dėl svajonės avėti aukštakulnius – amputuota koja

Gyvenimas Niujorke įpareigoja visuomet atrodyti nepriekaištingai – mados sostine tituluojamame mieste aukštakulniais pasidabinusios moterys keliauja ir per balas, ir per sniegą. Kitaip tariant – dėl pritrenkiančio vaizdo aukojasi daugelis miesto damų. 21-erių Mariah Serrano visuomet troško kojas padabinti raudonpadžiais „Louboutin“ ar „Yves Saint Laurent“ aukštakulniais-žudikais. Deja, teko tenkintis tik patogiais sportiniais bateliais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-03 15:11, atnaujinta 2018-02-20 00:23

Mariah gimė su itin skausminga pėdos deformacija, dėl kurios viena iš merginos pėdų yra šleiva. Per mokyklos išleistuves abiturientė buvo priversta avėti aukso spalvos sportbačius ir su pavydu žvelgti į drauges, kurių kojas puošė dailūs, „Swarovski“ kristalais spindintys aukštakulniai.

Kaip ir daugelis merginų, gyvenančių Niujorke, Mariah svajojo apie darbą mados industrijoje, tačiau ta nelemta koja vis pastodavo merginai kelią.

„Kai gydytojai man pasakė, kad niekuomet negalėsiu avėti aukštakulnių ir kad turėčiau pamiršti apie karjerą mados pasaulyje, jaučiausi sugniuždyta. Tačiau gyvenimas 180 laipsnių kampu pasisuko 2009 metais, kai man buvo pasiūlyta alternatyva – kojos amputacija. Tiesą sakant, ėmiau taip rimtai svarstyti apie šią galimybę, kad mano motina kone pražilo iš streso“, – teigia Mariah.

Nepaisant to, kad šleivapėdystė yra sėkmingai išgydoma, Mariah, iškentusiai net 5 operacijas ir kone visą gyvenimą nešiojusiai įtvarą, nepadėjo niekas.

Mergina operacijai ryžosi po to, kai perskaitė mados žurnale publikuotą straipsnį apie tai, kad dizaineris Alexanderis McQueenas sukūrė protezines kojas atletei Aimee Mullins. Dirbtinės kojos atrodė išties dailiai, o ir Mariah tik dar labiau įsitikino, kad amputuoti koją – vienintelė jos išeitis, jei ši nori nors kartą gyvenime apsiauti aukštakulnius.

2009 metų vasarą merginai buvo atlikta amputacija. Žinoma, neapsieita be komplikacijų: vis negyjanti žaizda kėlė beprotiškus skausmus, o agonijoje skendusi Mariah kartais net gailėjosi priimto sprendimo. „Buvo sunku... Nenorėjau niekur eiti, nenorėjau nieko matyti. Neprisileidau draugų ir jaučiausi vieniša“, – ilgą ir skausmingą kojos gijimo laikotarpį prisimena Mariah.

Laimei, iki žiemos žaizda užgijo, o Mariah priprato prie protezo. Nenuostabu, tačiau Kalėdų proga mergina gavo pirmuosius savo aukštakulnius. „Vos tik juos apsiavusi suvokiau, kad priėmiau teisingą sprendimą. Teko mokytis vaikščioti su aukštakulniais, tačiau tai užduotis, su kuria susiduria net ir sveikatos problemų neturinčios merginos“, – teigia M.Serrano.

Protezinė koja, anot merginos, suteikė jai daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir padėjo siekti išsvajotų tikslų. Mergina įsidarbino žinomo prekės ženklo „Betsey Johnson“ reklamos skyriuje ir dabar tikina besijaučianti kaip niekad žavinga ir galinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.