Rusijos dizainerė J.Klestova: „Skrybėlė lyg briliantas — visada madinga“

„Skrybėlės lyg briliantai — ištikimi moterų palydovai. Kad ir kokio dydžio būtų, visada išlieka madingi", — įsitikinusi žinoma Rusijos kepurių dizainerė Jelena Klestova. Kauno galerijoje „Balta" kūrėja pristato parodą, kurioje naujausia žiemos skrybėlių kolekcija.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 13, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:26 PM

Pirmą kartą Lietuvos menininkų kvietimu į mūsų šalį atvykusios Maskvoje gyvenančios 45 metų dizainerės galvos apdangalai sulaukė didelio susidomėjimo.

Kaunietėms pristatomoje kolekcijoje J.Klestova siūlo per pusšimtį kepuraičių bei įvairių formų fetrinių skrybėlių, skirtų nešioti prie palto, kokteilinės ar vakarinės suknelės.

Akį jos traukia spalvomis, papuošimais, o kai kurios ir originaliais sprendimais. Mat autorė yra sukūrusi ir užpatentavusi kepurę, iš kurios galima padaryti aštuonis skirtingus galvos apdangalus. Skirtingai išlankstant ir persukant kepurę galima sukurti prabangų, laisvalaikio ar sportinį stilių.

Prieš trylika metų kepures ir skrybėles kurti pradėjusi dizainerė — nuolatinė Rusijos mados renginių, kuriuose pasirodo garsiausi šios šalies stiliaus ir mados kūrėjai, tokie kaip Viačeslavas Zaicevas ir kiti, dalyvė. Ji kuria aksesuarus filmų herojams.

J.Klestova savo skrybėlių kolekcijas yra pristačiusi Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Moteris tvirtino, jog skrybėlė — ypatingas, pretenzingas ir vienas ryškiausių moters garderobo aksesuarų, kuris turi socialinę potekstę. Jis dvelkia paslaptingumu, ritualais, net magija.

„Gera, ypač plačiabrylė skrybėlė, reikalauja pasitempti, apsivilkti brangų stilingą paltą, suderinti visą ansamblį ir šalia turėti palydovą", — aiškino J.Klestova.

Moterims, kurios renkasi kiek kuklesnį stilių, ar jaunoms merginoms dizainerė siūlo dėvėti ne mažiau įmantrių formų kepures. Kaune dizainerė svečiuosis iki kitos savaitės pabaigos. Tiek laiko bus pristatomos ir jos kurtos skrybėlės ir kepurės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.