Dizainerė A.Haglund: „Rankinė – moters vizitinė kortelė“

Sakoma, kad moters rankinėje telpa visas jos gyvenimas. Gal dėl to daugelis dailiosios lyties atstovių renkasi dideles rankines, į kurias būtų galima sudėti kuo daugiau daiktų. Todėl šiuolaikinei moteriai rankinė – ne tik stilingas aksesuaras, bet ir funkcionalus bei praktiškas daiktas, be kurio ji neįsivaizduoja savo kasdienybės.

Kai prieš 20 metų kilo mintis kurti rankines, pirmiausiai A.Haglund pagalvojo apie save.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kai prieš 20 metų kilo mintis kurti rankines, pirmiausiai A.Haglund pagalvojo apie save.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 10:02 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:12 PM

„Kai prieš 20 metų kilo mintis kurti rankines, pirmiausiai pagalvojau apie save. Tuo metu auginau dukterį, todėl man reikėjo didelės rankinės, į kurią galėčiau sutalpinti visus man reikiamus daiktus“, – sakė išskirtinių rankinių kūrėja Aušra Haglund.

Šia tiesa dizainerė vadovaujasi ir iki šiol, todėl jos kolekcijose dominuoja tik masyvios rankinės, kurias galima pritaikyti ir kasdienybėje, ir keliaujant.

„Mano kuriami aksesuarai ateina iš mano patirtis. Pavyzdžiui, keliaujant visada su savimi turiu didelę rankinę. Pastarosios sulaukia nemažai komplimentų svečiose šalyse. Vadinasi, einu tinkama linkme. Didelės rankinės niekada neišeis iš mados“, – pasakojo dizainerė.

Kurdama originalius aksesuarus Aušra vadovaujasi keliais principais: rankinė turi būti išskirtinė, stilinga ir funkcionali. Pasak kūrėjos, rankinė turi pabrėžti moters, kuri ją nešioja, individualumą, jos asmenybę, jos gyvenimo būdą.

„Rankinė gali jus papuošti, bet ir sugadinti jūsų įvaizdį. Nekokybišką daiktą lengva atpažinti. Todėl, kad ir kokiais prabangiais drabužiais būsite pasipuošusi, daugelis matys tik jūsų pigią rankinę“, – teigė kūrėja.

Dizainerės teigimu, rankinė – moters vizitinė kortelė. Todėl reikia investuoti ne tik į kokybiškus drabužius ar batus, bet ir rankinę.

Neseniai naujausią kolekciją pristačiusi A.Haglund, savo kūrybos gerbėjoms pateikė ir stilingus aksesuarus – pakabučius raktams.

„Dažnai didelėje rankinėje sunku rasti smulkius daiktus, pavyzdžiui, raktus. Kad daugiau nekiltų panašių problemų, sukūriau specialius aksesuarus, kurie atliks ne tik savo tiesioginę funkciją, bet ir bus graži detalė“, – neslėpė kūrėja.

Pašnekovės teigimu, šiuolaikinis gyvenimo tempas ištrina ribas tarp kasdienybės ir puošnumo, todėl daiktus reikia rinktis apgalvotai ir kruopščiai.

„Kartais maža detalė gali daug ką pakeisti. Pavyzdžiui, kai po darbo reikia skubėti į kokį vakarėli, o jūs neturite laiko grįžti namo, kad persirengtumėt. Kartais tereikia didelę rankinę pakeisti mažesne, ir jus akimirksniu atrodo kitaip“ – pabrėžė dizainerė A.Haglund.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.