Į padanges kylančios lietuvės dizainerės V.Molčanovos idealas - legendinis kūrėjas A.McQueenas

Apie jauną dizainerę iš Vilniaus Valeriją Molčanovą (20 m.) daugelis išgirdo tik po šių metų „Mis Lietuva 2013” finalo. Pasipuošusios jos kurtomis suknelėmis į „Mis pasaulis“ ir „Mis visata“ konkursus vyko gražiausios šių metų merginos Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė (22 m.) ir Simona Burbaitė (21 m.). Būtent V.Molčanovos kurtais apdarais tarptautiniuose konkursuose jos vilkėjo dažniausiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 4, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:12 PM

Kalbėdamasi su portalu lrytas.lt Valerija prasitarė, kad tiksliai nepamena, kada pradėjo kurti drabužius. Pomėgis išryškėjo dar vaikystėje. „Būdama maža susigalvodavau modelius ir prašydavau mamos juos pasiūti. Po truputį ir pati pradėjau modeliuoti bei siūti drabužius artimoms bičiulėms. Keturiolikos įsidarbinau siuvykloje. Po kelerių metų jau buvau atsakinga už pasiūtų kolekcijų kokybę“, - pasakojo V.Molčanova.

Mokykloje atėjus metui pasirinkti „kuo nori būti užaugus“, staiga Valerija nutarė savo ateities su drabužių modeliavimu nebesieti. Kaip pati mergina tikino, senas pomėgis jai tiesiog pabodo, norėjosi naujovių. Tiesa, po kelių mėnesių Valerija persigalvojo.

„Galiausiai supratau, kad drabužių modeliavimas ir siuvimas yra tai, ką moku geriausiai. Juk tuo domėjausi nuo vaikystės ir visada su didžiausiu malonumu. Nutariau toliau kryptingai siekti dizainerės karjeros“, - kalbėjo V.Molčanova.

Šiuo metu vilnietė lanko piešimo, tapybos ir drabužių konstravimo pamokas – ruošiasi stojamiesiems egzaminams į Vilniaus dailės akademiją.

Įkvėpimo kūrybai Valerija semiasi iš įvairių šaltinių. Nuolat seka naujausias madų tendencijas, skaito lietuviškus ir užsienio madų žurnalas bei knygas. Jaunos dizainerės galvoje idėjos dažnai gimsta spontaniškai – kad ir žiūrint į medžių šakas: „Pagalvoju, kokia būtų gera rankovės forma“, - nusijuokė pašnekovė.

Mergina daug keliauja – aplankiusi beveik visą Europą, viešėjo JAV, atostogavo keliose Azijos ir Afrikos šalyse. „Kelionės praplečia akiratį, lavina vaizduotę, formuoja požiūrį į tam tikrus dalykus“, - įsitikinusi V.Molčanova.

Iki šiol Valerija daugiausia kūrė sukneles ir paltus, ateityje ketina kurti įvairius drabužius: „Bandysiu viską, kol atrasiu savo nišą“. V.Molčanova, bent jau kol kas, dar tik ieško savo kūrybos braižo, daug eksperimentuoja. Tačiau siūdama užsakymams naudoja tik kokybiškas medžiagas. Drabužius konstruoja ir siuva laikantis aukščiausių kokybės standartų.

Valerija pripažįsta, kad mūsų šalyje yra daug talentingų drabužių kūrėjų, todėl mergina žavisi savo pirmtakais ir seka jų kolekcijas. Tačiau bene labiausiai ją įkvepia šlovės viršūnėje mirusio britų dizainerio Alexanderio McQueen'o darbai. „Jis – vienas mylimiausių“, - prisipažino A.Molčanova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.