Kalėdinis rusų gatvės stilius - kailiniai gobtuvai ir šilti kailiniai

Kol vieniems didžiosios metų šventės jau praeityje, kiti dar tik ruošiasi linksmybėms. Sausio 7-ąją stačiatikiai švenčia Kalėdas. Šventiškai nusiteikę rusai jau nuo pat ryto zuja sostinės gatvėmis: kas po parduotuves, kas susitikti su artimais bičiuliais – visi su nekantrumu laukia švenčių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:26 PM

Antradienio pavakare Vilniaus rusų bendruomenė ir stačiatikybės tradicijų puoselėtojai Katedros aikštėje prie eglutės švęs šv.Kalėdas. Į kalėdinę šventę kviečiami ir vaikai, ir suaugusieji.

Šventėje buvo klausomasi stačiatikių bažnyčios kalėdinio sveikinimo, buvo rodomas teatralizuotas vaidinimas, aplink eglutę susirinkusieji šoko, o mažuosius aplankė Senis Šaltis.

Prieš keletą metų iš naujo atgaivinta šventė tęsia gražias paveldėtas paveldėtas unikalaus daugiataučio ir įvairių tikybų miesto istorijos tradicijas. Pasidžiaugti švente į renginį atskubėjo nemažai žmonių. Ir nors sausio pradžia šiemet Lietuvoje kaip niekad šilta, praeivių galvas dengė šilti, natūraliais ir dirbtiniais kailiai dekoruoto striukių gobtuvai. Kai kurios vyresnės moterys pasipuošė kailiniais.

Šventę rengė Vilniaus miesto savivaldybės tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komitetas, Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacija ir Vilniaus miesto visuomeninės organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.