Likimo grimasos: bankininkų žmonos iš karalienių virto pelenėmis

Pastarieji penkeri metai didžių permainų laiku tapo ne tik pasauliui, Lietuvai, bet ir daugeliui žmonių. Ir nors tai buvo finansinės krizės sukeltas cunamis, po šiomis bangomis pateko ne tik finansininkai. Ne vieno gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis ir dėl likimo grimasų. Tačiau kaip prancūzai visur siūlo ieškoti moters, taip ir visose žmogiškosiose tragedijose ir komedijose galima atkapstyti pinigus.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Šerpytienė

Jan 16, 2014, 6:24 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:50 AM

Štai bankininkų žmonos. Jos nevaldė bankų, bet valdė savo vyrus. Tad, jiems praradus savo karalystes, karūnas prarado ir jos. Nors Sigita Baranauskienė, buvusio banko „Snoras“ prezidento žmona, greičiausiai išsaugojo jai kažkada Žilvino Grigaičio dovanotą segę-karūną bei dizainerio Kęstučio Lekecko kurtą paltą su karališku herbu ant nugaros, karalystės nebeliko – liko tik emigrantės gyvenimas po Didžiosios Britanijos karūna.

Ir, jei tikėtume fenotipologu Marku Lučinu, kuris „perskaitė“ Baranauskų veidus, ponia Sigita yra labai reikalinga savo Raimondui „kaip derybininkė, tiltų tiesėja, nes jos vyras yra sunkioji artilerija – nepaslanki, bet labai galinga. O ji – lankstus, protingas, aukštos klasės žvalgas“. Tad galbūt ji ir susigrąžins savo karūną su karalyste. Pasistengti verta – toji karalystė buvo vertinama per 100 milijonų litų. O kur dar puošnus gyvenimas su visais prabangos elementais...

Tiesa, ponia Sigita visada stebino kontrastais. Tarkim, jos stilius ne kartą buvo pavadintas chuliganišku, tačiau ją pažįstantys žmonės žavėjosi jos švelnumu, moteriškumu, atjauta silpniesiems. Ji mėgavosi patogiu namų šeimininkės gyvenimu, bet kartu, vadovaudama „Snoro“ paramos fondui, sugebėjo Lietuvai grąžinti 340 iškilaus menininko Arbit Blato kūrinių.

Lieka tikėtis, kad ji, dabar kaip tikras žvalgas sėdėdama pogrindyje ir slėpdamasi nuo viešumos, kažkada nelauktai pasirodys ir nustebins netikėtu karalienės ėjimu.

Kuo nustebins kito bankininko Vladimiro Romanovo žmona Svetlana (60 m.), kartu su juo išgyvenanti Ūkio banko bankrotą? Viešojoje erdvėje ponas V.Romanovas prasitarė, kad dėl finansinių problemų ėmė braškėti ir jo šeimos pamatai. Teisininkai suskubo pakomentuoti šį gandą kaip galimą fiktyvių skyrybų ir turto atidalinimo bei išsaugojimo triuką. Mat jeigu besiskirianti žmona įrodo, kad galimose vyro avantiūrose nedalyvavo, teismas panaikina jai priklausančios turto dalies areštą. Kiek jai priklausytų nuo turto, vertinamo puse milijardo litų (bent jau tokią sumą skelbia „Vikipedija“)?

Ponia Svetlana yra pašmaikštavusi interviu „Stiliuje“: „Apie vyro reikalus žinau daugiau nei jis pats – bet gera žmona juk turi žinoti, kuo gyvena vyras!“ Ir čia pat pridūrė: „Ne pinigai moteriai yra turtas. Viską turiu. Nekalbu apie didelius turtus ar visuomenės pripažinimą. Tas laimės pojūtis priklauso tik nuo vidinės būsenos. Laimę privalai susikurti pats.“

Todėl ši moteris, tikėtina, laikysis išvien su vyru, nes, kaip yra sakiusi: „Šeima – brangiausia, ką mums su Vladimiru pavyko sukurti. Mes ne tik gyvenome kartu, bet ir buvome kartu – ir sunkiais, ir pačiais geriausiais laikais.“ Pastaraisiais metais ponios Svetlanos, labiausiai vertinančios „Chanel“ kūrinius, pareigos buvo rūpintis vyru ir savimi. „Esu dėmesio centre, todėl visada privalau puikiai atrodyti. O tam juk reikia nemažai laiko“, – yra sakiusi ji.

Skirtingai negu kitos iškilių vyrų žmonos, ji neturėjo jokių gražiai skambančių pareigų, tačiau visada buvo šalia savo sutuoktinio jo labdaringuose darbuose, nors ir suprato – gali atiduoti visą savo turtą, tačiau vis tiek atsiras tokių, kuriems neįtiksi.

Bet jos gyvenimas netikėtai subyrėjo. Ir šiandien visai kitaip nuskamba jos prieš ketverius metus ištarta frazė: „Būtų sunku netekti tokio gyvenimo, kokį pasiekėme abu su Vladimiru, tačiau žmogus taip jau sutvarkytas, jog vis tiek prisitaiko, kad ir kaip būtų nelengva.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.