Paryžiaus vyrų mados savaitė: R.Simonso vyras atiduoda pagarbą moderniam menui

Modernaus meno ir mados gerbėjai gali džiūgauti – ateinantis rudens-žiemos sezonas jiems pasiūlys puikią dviejų šakų sintezę bei paskatins daugiau eksperimentuoti. Tokią mintį ant podiumo Paryžiuje iškėlė belgų dizaineris Rafas Simonsas, naujausią vyriškų drabužių kolekciją pristatęs kartu su Sterlingu Ruby.

Dizainerio R.Simonso drabužių kolekcija.<br>AP nuotr.
Dizainerio R.Simonso drabužių kolekcija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 16, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:06 AM

Šiomis dienomis geriau žinomas kaip mados namų „Christian Dior“ kūrėjas, R. Simonsas savo karjerą pradėjo nuo vyriškos aprangos, tad jo asmeninės linijos modeliai geriausiai atskleidžia dizainerio pomėgius. Elektroninė muzika, šiuolaikinis menas, modernioji istorija – įprasti jo kolekcijų motyvai. Tai buvo galima pastebėti ir naujausioje rudens-žiemos kolekcijoje, kurioje madingams vyrams siūlyti minimalistiniai siluetai, dekoruoti S. Ruby kurtais užrašais, logotipais, piešiniais, o kai kurie audiniai atrodė tarsi aptaškyti aliejiniais dažais.

Siekęs išnagrinėti šiuolaikinę vyriškumo sampratą ir paryškinti modelių figūras, R. Simonsas nusprendė derinti siauro kirpimo juodas kelnes ir masyvią viršutinę aprangos dalį: paltus dirbtinai išplatintais pečiais, didelius megztinius, tiesaus silueto švarkus. Kiekvieną derinį užbaigė dideli suvarstomi batai su platforma ir užapvalinta nosele.

Gan santūrią pirmą kolekcijos dalį ant podiumo pakeitė gerokai ryškesnė antroji – joje vyravo žvilgsnį traukiančios oranžinė, violetinė, žalia spalvos, ryškūs kontrastai, aplikacijos ir dideli krepšiai. Taip pat dizaineris daugiau dėmesio skyrė ne lauko aprangai, o moderniai kostiumo interpretacijai, derino laisvus marškinius ir prie jų derančias siauras kelnes.

Pristatymą užbaigė ne, kaip įprasta, vakarui skirti kostiumai, o klasikiniai smėlio spalvos lietpalčiai, kuriuos dizaineris parodė tiek tiesaus kirpimo su dviem eilėmis sagų, tiek suveržto liemens. Iš pirmo žvilgsnio klasikiniai siluetai taip pat buvo papuošti popieriaus atraižas primenančiais spalvoto audinio intarpais, nuotraukų aplikacijomis. Nors kai kurie kritikai šią kolekciją linkę laikyti vienu iš silpnesnių R. Simonso darbų ir kalba, kad kūrybinę energiją dizaineris veikiausiai išnaudoja dirbdamas su „Dior“ komanda, bendrame sezono kontekste tokios interpretacijos klasikos ir moderno tema visuomet atrodo įdomiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.