Paryžiaus vyrų mados savaitėje – rudeniška D.Van Noteno eklektika

Mados kritikai vieningai sutaria, kad šiomis dienomis Paryžiuje savo darbus pristatantys belgų dizaineriai išsiskiria intelektualumu, o jų kūriniai dažniau primena ne madą, o modernų meną. Ne kartą taip buvo sakyta ir apie belgą Driesą Van Noteną, kuris neslepia aistros literatūrai, šiuolaikinėms meno rūšims bei kelionėms į tolimus kraštus. Keletą pastarųjų sezonų skyręs skirtingų kultūrų nagrinėjimui, kitam rudeniui bei žiemai dizaineris siūlo rinktis šiek tiek maištingesnį, eklektiškesnį įvaizdį.

Kitam rudeniui bei žiemai dizaineris Driesas Van Notenas siūlo rinktis šiek tiek maištingą, eklektišką įvaizdį.<br>AP nuotr.
Kitam rudeniui bei žiemai dizaineris Driesas Van Notenas siūlo rinktis šiek tiek maištingą, eklektišką įvaizdį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2014-01-17 17:43, atnaujinta 2018-02-17 09:55

Ar tai reiškia, kad D.Van Noteno klientas nusprendė atsisakyti solidaus, net jei kartais ir truputį bohemiško, įvaizdžio? Veikiausiai ne, nes naujausioje kolekcijoje galima išvysti tiek dizainerio vizitine kortele tapusių siluetų, tiek netikėtų naujovių. Pavyzdžiui, įprastą belgo kuriamą įvaizdį mėgstantys vyrai tikrai susidomės laisvomis pižamos tipo kelnėmis, chalato tipo vilnos paltais su suveržiamu liemeniu, kareiviško stiliaus švarkais bei vitražo marginimu dekoruotomis eilutėmis.

Vis dėlto siurprizu tapo kolekcijos eklektika, netikėti spalvų deriniai bei pankiški akcentai. Visas pristatymas buvo suskirstytas į labai ryškias rožinę, mėlyną, žalią, geltoną sekcijas, o kiekvienoje jų netrūko kompiuteriu sukurtų grafikos raštų, spalvoto kailio detalių. Dizaineris drąsiai maišė senovinį XIX-ojo amžiaus bei modernų sportinį stilių, prie neperpučiamo audinio palto derino kailinę apykaklę ir sportbačius, o prie šilkinio švarko – slidininko kelnes primenantį apdarą.

Mados kritikus ne mažiau nustebino ir šaltojo sezono kolekcijoje pristatyti platūs sportiniai šortai, ant nuogo kūno dėvimos spalvoto kailio liemenės, iš rožinės verstos odos pasiūti beisbolo stiliaus švarkeliai. Nors D.Van Noteno kolekcijos paprastai būna kiek nuosaikesnės ir pasižymi vientisumu, norisi galvoti, kad šis darbas – gudrus kūrėjo triukas bei išbandymas mados gerbėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.