Paryžiaus mados savaitė: naujas „Dior Homme” žvilgsnis į kostiumą

Ar vyriškas kostiumas šiandien vis dar gali būti laikomas tik išskirtinėmis progomis dėvimu komplektu? Stilingiausi pasaulio vyrai jau kurį laiką į kostiumą žiūri gerokai liberaliau: dienai skirtas laisvesnis, sportinio stiliaus įkvėptas kostiumas, o vakarui verčiau rinktis prabangų smokingą. Kostiumą kasdiene vyro garderobo detale laiko ir „Dior Homme” mados namų dizaineris Kris Van Assche, ateinančiam rudeniui pasiūlęs ne vieną jaunatvišką interpretaciją.

„Dior Homme” 2014-2015 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP nuotr.
„Dior Homme” 2014-2015 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 19, 2014, 2:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:51 AM

„Ši kolekcija – ne konkrečios idėjos simbolis, o pasiūlymas pilnam vyriškam garderobui. Juk svarbu galvoti ne apie tam tikrą vyro tipažą, o skatint individualumą”, - rudens-žiemos kolekcijos pristatymo užkulisiuose žiniasklaidai pasakojo K. Van Assche. Patvirtindami dizainerio žodžius, modeliai ant podiumo pristatė ne tik jau minėtą kostiumą, bet ir vakarui skirtus kailinius paltus, „parka” tipo striukes su daug patogių kišenių, net keletą megztinių bei paraitotų mėlynų džinsų porų.

Vienas geriausių kūrėjo sprendimų – maišyti klasiką su detalėmis, kurios atitinka šiandienines gatvės mados tendencijas. Pavyzdžiui, po švarkais ar striukėmis dėvimi mėlyno džinso marškiniai, retro stiliaus džinsiniai švarkai su avikailio apykaklėmis, kaklaraištį papuošę kelių eilių vėriniai ar net kostiumo audinys, dekoruotas smulkiomis žvaigždutėmis. Kūrėjas atkreipė dėmesį ir į populiarius sportinius džemperius apvaliu kaklu, kiek patrumpintas siaurėjančias kelnes, stilingus per didelius ryškesnių spalvų paltus.

Ši kolekcija turėjo tapti nemažu siurprizu ištikimiems mados namų gerbėjams, kuriems „Dior Homme” vardas asocijuojasi su moderniu ir išgrynintu minimalizmu. Keletą pastarųjų sezonų klientams siūlęs minimalistinę kareivišką stilistiką, šįkart K. Van Assche pasirinko gatvės mados kryptį ir reikia tikėtis, kad ji sulauks ne ką mažiau dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.