Paryžiaus aukštoji mada: „Elie Saab“ kūriniai raudonajam kilimui

Paryžiuje savo kolekcijas pristatantis dizaineris Elie Saabas itin gerbia aukštosios mados tradicijas – nei kai kiti mados kūrėjai šį sezoną renkasi modernią ir jaunatvišką kryptį, E.Saabas lieka ištikimas klasikai. Todėl jo pavasario-vasaros sezonui skirta aukštosios mados kolekcija buvo dedikuota moteriškumui, gėlės motyvui madoje bei itin kruopščiam rankų darbui.

„Elie Saab“ kolekcija.<br>AP nuotr.
„Elie Saab“ kolekcija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 23, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:30 AM

Holivudo įžymybių mėgstamo dizainerio kolekcijos drabužius veikiausiai bus galima išvysti ir ant raudonojo „Oskarų“ ceremonijos kilimo, tad savo klientes pažįstantis kūrėjas renkasi gerai žinomus, klasikinius siluetus. Ant podiumo netrūko klasikinio graikiško modelio suknelių, taip pat – apdarų paryškinta liemens linija, atidengtais pečiais. Kiek netikėtai atrodė nebent suknelės, kurių viršutinė dalis buvo prigludusi prie kūno, o nuo liemens platėjantis sijonas uždengė podiumą beveik per visą plotį. Viena jų – ir finalinis nuotakos apdaras, pasiūtas iš šviesaus šampano spalvos audinio.

Visa kolekcija buvo padalinta į šešis spalvinius sektorius. Pristatymą pradėjo romantiškos rožinės spalvos suknelės, pasiūtos iš perregimo audinio ir dekoruotos žiedlapius imituojančiomis aplikacijomis, po jų – nuotakoms tinkančios baltos suknelės. Žvilgsnį traukė ir ryškiai raudona sekcija, kurioje viena suknelių itin priminė patrumpintą Christiano Dioro „new look“ silueto versiją. Kitos kolekcijoje matytos spalvos: narcizų geltona, orchidėjų violetinė, o šou užbaigė juodi apdarai.

Neabejotinai vienas įspūdingiausių dizainerio sprendimų – persiliejančių spalvų efektas, taikytas smulkiu gėlių raštu margintoms suknelėms. Jų viršutinė dalis buvo pasiūta iš juodo perregimo audinio, paskui siuviniais persiliejančiu į purpurinę ir pažeme – baltą spalvą. Ne veltui pirmojoje pristatymo eilėje sėdėjusios žymios prancūzų bei Holivudo aktorės šou stebėjo neslėpdamos džiaugsmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.